Όλοι για την γειτονιά Belleville στο Παρίσι

Πάρτε μια στροβιλισμού μέσα από αυτό Arty, Gritty Περιοχή Off τουριστών ραντάρ

Καλώς ήλθατε στο Belleville - σπίτι σε μία από τις ζωντανές Chinatowns του Παρισιού, μια τεράστια καλλιτεχνική συνοικία και μια ζαλιστική σειρά πολιτισμών. Το Belleville υπήρξε ανέκαθεν γειτονιά της εργατικής τάξης, με τη μετανάστευση να δημιουργεί μεγάλο μέρος της περιπέτειας της περιοχής. Αυτό που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920 με τους Έλληνες, τους Εβραίους και τους Αρμένιους, οδήγησε στην εγκαθίδρυση κυμάτων Βορειοαφρικανών, Αφρικανών της νοτίως της Σαχάρας και κινέζων μεταναστών. Τα φτηνά ενοίκια έχουν επίσης οδηγήσει τους καλλιτέχνες να εισρεύσουν στην περιοχή, καθιστώντας το ιδανικό σημείο για τους ateliers .

Η Belleville μπορεί να μην προσφέρει μια τυπική εμπειρία στο Παρίσι, αλλά η ενέργεια και η ποικιλομορφία της σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Διαβάστε Σχετικά: Δείτε το Παρίσι από το Beaten Track

Προσανατολισμός γειτονιάς:

Αν και δεν είναι τεράστιο, το Belleville στεγάζεται σε τέσσερις συνοικίες του Παρισιού ( 10ος, 11ος, 19ος και 20ος). Βρίσκεται στα ανατολικά του σταθμού του μετρό Republique, νοτιοανατολικά του Bassin de la Villette και του Parc des Buttes Chaumont και βόρεια του νεκροταφείου Pere Lachaise.

Κεντρικοί δρόμοι: Rue de Belleville, Boulevard de Belleville, Boulevard de la Villette

Να φτάσετε εκεί:

Το Belleville εξυπηρετείται καλύτερα από τη γραμμή 11 του μετρό . Βγαίνετε στον σταθμό Belleville για να προσγειωθείτε απευθείας στην Chinatown ή με τα πόδια από το σταθμό Couronnes (γραμμή 2). Δεν υπάρχει στάση του μετρό για το Parc de Belleville, οπότε το καλύτερο στοίχημά σας είναι να κατεβείτε είτε στα Pyrénées (γραμμή 11) είτε στο Couronnes και να πλέξετε στα πλαϊνά δρομάκια. Οι σταθμοί Jourdain και Telegraphe (γραμμή 11) θα σας καταθέσουν στις βόρειες ακτές της γειτονιάς Belleville.

Ιστορικό γειτονιάς:

Το Belleville ήταν ένα χωριό κρασιού, ανεξάρτητο από το Παρίσι, μέχρι το 1860, όταν προσαρτήθηκε στην πόλη. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής για τους guinguettes , ή τα καφέ της χώρας. Μια παράδοση λαϊκής μουσικής είναι επίσης ισχυρή στην περιοχή και μέχρι πρόσφατα οι κάτοικοι της περιοχής λέγεται ότι μιλάνε με τις δικές τους ιδιαίτερες παριζιάνικες προεκτάσεις και γλωσσική γλώσσα.

Οι κάτοικοι της Belleville θεωρήθηκαν μερικοί από τους πιο αντάρτικους, αντιστάθισαν έντονα κατά τη διάρκεια της Κομμούνας των Παρισίων του 1871, μια δημοφιλής εξέγερση που έληξε όταν ο στρατός των Βερσαλλιών ήρθε να ανακαταλάβει την πόλη.

Οι αρχές του 1900 είδαν πολλές πολιτιστικές ομάδες να φεύγουν από τις διώξεις στις πατρίδες τους και να προσγειώνονται στο ασφαλές καταφύγιο του Belleville: οι Οθωμανοί Αρμένιοι έφθασαν το 1918, οι Οθωμανοί το 1920, οι Γερμανοί Εβραίοι το 1938 και οι Ισπανοί το 1938. Ξεκίνησαν οι Εβραίοι της Τυνησίας και οι Μουσουλμάνοι Αλγερινοί φτάνοντας στη δεκαετία του 1960. Η περιοχή παραμένει μια από τις πιο ποικίλες της πόλης.

Διαβάστε τα σχετικά: Top 10 Στερεότυπα Σχετικά με το Παρίσι και τους Παρισιάνους

Σημεία ενδιαφέροντος και τουριστικά αξιοθέατα:

Διαβάστε σχετικές: Αγάπη κλασσικά γαλλικά τραγούδια; Επισκεφθείτε αυτά τα 5 Spots στο Παρίσι

Out and About: Νυχτερινή ζωή στην περιοχή

Φαγοπότι

Τέχνες και Πολιτισμός