Κατανόηση Uyghur Πολιτισμού και Κουζίνα

Η οικογένειά μου και μια άλλη οικογένεια πέρασαν το διάλειμμα του Οκτωβρίου στο Ξιντζιανγκ και είχαν έναν απίστευτο χρόνο. Για εμάς, ήταν μια εισαγωγή σε μια νέα κουλτούρα και αυτό ήταν τόσο ενδιαφέρον και συναρπαστικό όσο βιώνουμε το απίστευτο τοπίο της βορειοδυτικής Κίνας.

Ποιοι είναι οι Ουιγούροι;

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει 56 επίσημα αναγνωρισμένες εθνικότητες. Μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα είναι ο Χαν, μερικές φορές αναφέρεται ως ο Κινέζος Χαν.

Τα άλλα 55 είναι γνωστά στην Κίνα ως εθνικές μειονότητες. Οι εθνότητες στην Κίνα αναφέρονται στο μανταρίνι (民族 | " minzu ") και οι μειονότητες έχουν διαφορετικό καθεστώς.

Σε ορισμένες περιοχές όπου επικεντρώνεται η μειονοτική ομάδα, η κινεζική κυβέρνηση τους χορήγησε ένα επίπεδο "αυτονομίας". Αυτό συνήθως σημαίνει ότι τα υψηλότερα επίπεδα κυβέρνησης έχουν άτομα από την τοπική κυρίαρχη εθνικότητα που υπηρετεί. Αλλά σημειώστε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα διορίζονται ή θα εγκρίνονται πάντα από την κεντρική κυβέρνηση στο Πεκίνο.

Θα βρείτε αυτή την έννοια στα επίσημα ονόματα των περιφερειών τους - και σημειώστε ότι αυτά είναι "περιοχές" σε αντίθεση με "επαρχίες":

Οι Uyghur (επίσης σφραγισμένοι Uygur και Uighur) άνθρωποι είναι εθνοτικά ένα μείγμα ευρωπαϊκών και ασιατικών λαών που εγκαταστάθηκαν γύρω από τη λεκάνη Tarim σε αυτό που είναι τώρα βορειοδυτική Κίνα . Η εμφάνισή τους είναι μεγαλύτερη της Κεντρικής Ασίας από την Ανατολική Ασία.

Πολιτισμός Uyghur (Γενικά)

Οι Ουιγούροι ασκούν το Ισλάμ.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με το κινεζικό δίκαιο, οι γυναίκες Uyghur δεν επιτρέπεται να φορούν πλήρεις καλύμματα κεφαλής και οι νεαροί Uyghur άνδρες δεν επιτρέπεται να έχουν μακριές γενειάδες.

Η γλώσσα Uyghur έχει Τουρκικές προελεύσεις και χρησιμοποιούν αραβικά γραφή.

Uyghur τέχνη, χορός και μουσική είναι πολύ δημοφιλής με τη μουσική που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλη την Κίνα. Οι Ουιγούροι χρησιμοποιούν ειδικά όργανα για τη μουσική τους και ήταν διασκεδαστικό όταν επισκέπτονταν την περιοχή για να δουν κάποιους ντόπιους που εκτελούνταν σε ορισμένα τουριστικά αξιοθέατα και είναι κατανοητό γιατί η μουσική τους είναι αγαπημένη. Το φαγητό είναι επίσης αρκετά μοναδικό, αλλά θα το πάρω περισσότερο σε αυτό στο παρακάτω τμήμα.

Η εμπειρία μας με τον πολιτισμό Uyghur

Όλοι μας, έχοντας ζήσει πάνω από μια δεκαετία στη Σαγκάη, είναι αρκετά συνηθισμένοι στο κυρίαρχο πολιτισμό του Χαν, γι 'αυτό ήταν ενθουσιασμένοι που έκαναν μεγάλη προσπάθεια προς τα δυτικά και ζήσαμε τη ζωή και τον πολιτισμό της Ουιγούρας. Ως μέρος της περιοδείας μας με τα Old Road Tours, ζητήσαμε να έχουμε παιδιά να αλληλεπιδράσουν με άλλα παιδιά, ενώ ήμασταν εκεί. Ελπίζαμε να επισκεφτούμε ένα σχολείο, αλλά η επίσκεψή μας συνέπεσε με δύο διαφορετικές αργίες, ώστε το σχολείο να μην ήταν σε συνεδρίαση. Ευτυχώς (και ευγενικά!) Ο ιδιοκτήτης των Old Road Tours προσφέρθηκε να μας καλέσει στο σπίτι του στο Kashgar για ένα παραδοσιακό δείπνο, για να συναντήσει την οικογένειά του και τα παιδιά του.

Αισθανθήκαμε πολύ ευτυχής να το κάνουμε αυτό.

Ένα παραδοσιακό γεύμα σε ένα σπίτι Uyghur

Σε ένα σπίτι Uyghur (όπως σε όλα τα σπίτια της Κίνας) κάποιος παίρνει τα παπούτσια του πριν εισέλθει. Στη συνέχεια βγήκε μια μικρή κανάτα νερού με μια λεκάνη και κάναμε όλοι να πλύνουμε τα χέρια μας. Είναι σχεδόν ένα τελετουργικό πλύσιμο και μας ζητήσαμε να βουρτσίζουμε ελαφρά το χέρι πέρα ​​από το χέρι (όχι μαζί όπως η προσευχή), ενώ ο οικοδεσπότης χύνεται το νερό και στη συνέχεια αφήνουν τα σταγόνες να πέσουν στη λεκάνη. Δεν υποτίθεται ότι θα πετάξετε τα στάγδην δεδομένου ότι αυτό θεωρείται κακή μορφή, αλλά η ώθηση να γίνει αυτό είναι δύσκολο να κατασταλεί!

Τότε καθίσαμε στην τραπεζαρία γύρω από ένα μακρύ χαμηλό τραπέζι. Παραδοσιακά Uyghurs κάθονται στο πάτωμα σε μεγάλα μαξιλάρια. Το τραπέζι ήταν ήδη γεμάτο από τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως φρέσκα φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, αμερικάνικα πιάτα, τηγανητά ψωμιά, καρύδια και σπόρους.

Μας κάλεσε να το σνακάρουμε, ενώ ο οικοδεσπότης μας μας εισήγαγε στην οικογένειά του. Τα παιδιά μας ήταν άμεσα συγκινημένα μεταξύ τους και η κόρη του φιλοξενούμενου μας ήθελε να δείξει τα πάντα για τα κορίτσια μας. Κοινή γλώσσα τους (εκτός από την ομιλία iPad) ήταν Mandarin έτσι πήρε καλά.

Ο κ. Wahab μας είπε για την ιστορία της εταιρείας του, ενώ η σύζυγός του προετοίμασε δύο παραδοσιακά πιάτα Ουιγούρ. Το πρώτο ήταν polu ρύζι , ένα είδος pilaf με κρέας και καρότα. Αυτό το πιάτο είναι κάτι που βρίσκει παλιά από τεράστιες σοκολάτες τύπου wok σε όλες τις αγορές του Xinjiang. Το άλλο πιάτο ήταν το leghmen, το οποίο είναι ντομάτες γεμάτο με ένα στιφάδο κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες και μπαχαρικά. Ήπιαμε τσάι, καθώς οι παρατηρητικοί μουσουλμάνοι δεν πίνουν αλκοόλ.

Οι οικοδεσπότες μας ήταν εξαιρετικά ωραίοι και, φυσικά, μας προσέφεραν περισσότερα τρόφιμα από όσο θα μπορούσαμε να φάμε. Θα μπορούσαμε να μείνουμε για πολλές ώρες να κουβεντιάζουμε και να μαθαίνουμε για τη ζωή, αλλά είχαμε μια πρόωρη πρωινή αναχώρηση για να φτάσουμε στο δρόμο προς την εθνική οδό Karakoram.

Το γεύμα ήταν πολύ ευχάριστο, έκανε περισσότερο από τη σαφή διασκέδαση που είχαν τα παιδιά μας.