Στερεώστε την γραμμή Prime Meridian στο Greenwich

Σημειώστε, υπάρχει τώρα μια χρέωση για να μπείτε στην αυλή για να σταθείτε στην Prime Meridian Line.

Είναι μια κλασική ευκαιρία φωτογραφίας: έχετε τραβήξει τη φωτογραφία σας στην Prime Meridian Line στο Greenwich. Ο επικεφαλής του Βασιλικού Αστεροσκοπείου και στην αυλή είναι μια μεταλλική ταινία όπου στέκεστε πάνω από τη γραμμή και μπορεί να βρίσκεται στο ανατολικό και δυτικό ημισφαίριο ταυτόχρονα. Το Γκρήνουιτς επιλέχθηκε ξανά το 1884 ως ο πρώτος μεσημβρινός του κόσμου, μήκους μηδέν (0 ° 0 '0 ").

Κάθε χώρος στη Γη μετράται από την άποψη της γωνίας της ανατολικά ή δυτικά από αυτή τη γραμμή (γεωγραφικό μήκος), ακριβώς όπως ο Ισημερινός διαιρεί τα βόρεια και τα νότια ημισφαίρια (γεωγραφικό πλάτος).

Ένα άλλο διασκεδαστικό freebie ενώ βρίσκεστε εκεί είναι να παρακολουθήσετε την κόκκινη Time Ball στην κορυφή της Flamsteed House drop στις 13:00 κάθε μέρα. Στις 12.55 μ.μ., η μπάλα του χρόνου ανεβαίνει κατά το ήμισυ μέχρι τον ιστό. Στις 12.58 μ.μ. φτάνει στην κορυφή και στις 1 μ.μ. ακριβώς, η μπάλα πέφτει και έτσι παρέχει ένα σήμα στα περασμένα πλοία και σε οποιονδήποτε άλλο που μοιάζει να ψάχνει.

Δείτε την περιοδεία του Greenwich για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εάν η ανάβαση στο λόφο στο Greenwich Park στο Βασιλικό Αστεροσκοπείο δεν είναι αρκετή για εσάς και θέλετε μια πραγματικά συναρπαστική άνοδο γιατί να μην εξετάσετε την αναρρίχηση πάνω από το O2 στο Up στο O2 ;