Νεκροταφείο του Père-Lachaise στο Παρίσι: οι πιο όμορφοι τάφοι και περιπάτους

Τόπος Ανάπαυσης και Ποίηση

Κάποιος συνήθως δεν συνδέει ένα νεκροταφείο με μια ρομαντική βόλτα - αλλά μια επίσκεψη στο Père-Lachaise το κάνει ακριβώς αυτό. Σκαρφαλωμένο σε μια γωνιά του βορειοανατολικού Παρισιού γνωστό στους ντόπιους ως Menilmontant, το νεκροταφείο ονομάζεται la cite des morts - η πόλη των νεκρών - από τους Παρισινούς.

Με τους κυλινδρικούς, ήσυχους λόφους, χιλιάδες δέντρα σε δεκάδες ποικιλίες, μονοπάτια εκκαθάρισης με προσεκτικά σχεδιασμένες λεπτές λεωφόρους και περίτεχνα τάφους και τάφους, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί το Père-Lachaise θεωρείται το πιο όμορφο σημείο ξεκούρασης του Παρισιού.

Αν δεν υπήρχαν αρκετοί λόγοι για να κάνετε μια βόλτα εκεί, υπάρχουν εδώ σπουδαίες προσωπικότητες, όπως ο Chopin, ο Proust, ο Colette ή ο Jim Morrison. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι ένα νεκροταφείο κατατάσσει τη λίστα με τα κορυφαία 10 αξιοθέατα και αξιοθέατα του Παρισιού.

Τοποθεσία και κύριες εισόδους

Στοιχεία επικοινωνίας

Πληροφορίες μέσω τηλεφώνου: +33 (0) 140 717 560
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα (Δωρεάν εικονική επίσκεψη και διαδραστικός χάρτης)

Ώρες λειτουργίας και ημέρες

Ξεναγήσεις και Χάρτες

Βασικά στοιχεία για το νεκροταφείο και την ιστορία του

Κορυφαίες συμβουλές για επίσκεψη

Κύρια σημεία της επίσκεψής σας

Πριν από την επίσκεψή σας, να έχετε μια αίσθηση πως είναι τοποθετημένο το νεκροταφείο - μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και για τα κανονικά καροτσάκια εκεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί τους χάρτες στις εισόδους στο νεκροταφείο και χρησιμοποιήστε τα παρακάτω ως γενικό τρόπο για να παραμείνετε προσανατολισμένοι (μπορείτε να εκτυπώσετε αυτή τη σελίδα).

Ελέγξτε την γκαλερί φωτογραφιών Pere Lachaise για έμπνευση πριν από την επίσκεψή σας.

Πολεμικά μνημεία: Νοτιοανατολική γωνιά

Λίγα διάσημα τάφοι