Επανεξέταση των κινηματογραφικών θέσεων D-Box MFX Theater στο Emagine Canton

Μέχρι στιγμής, η νέα τεχνολογία D-Box MFX βρίσκεται σε περιορισμένη απελευθέρωση και μόνο λίγες κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρο το έθνος χρησιμοποιούν τα καθίσματα κίνησης. Πρόσφατα βίωσα την κίνηση σε ένα από αυτά τα θέατρα: το Emagine Canton of Michigan.

Emagine Canton

Στο Emagine Canton, τα καθίσματα κίνησης D-Box MFX αντιστοιχούν σε δύο σειρές σε μία από τις 16 αίθουσες του megaplex και βρίσκονται κεντρικά στο κάθισμα του γηπέδου.

Στο Emagine, σας έχει ανατεθεί ένα συγκεκριμένο κάθισμα D-Box και μόνο οι θέσεις που αγοράζονται κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης προβολής κινούνται πραγματικά. Το κόστος ενός κάθισμα D-Box είναι $ 8 παραπάνω και πέρα ​​από την κανονική τιμή του εισιτηρίου.

Προσομοίωση κίνησης

Εάν έχετε πάρει ποτέ μια βόλτα σε προσομοιωτή σε ένα κέντρο επιστήμης ή arcade, ξέρετε ότι οι ζώνες ασφαλείας είναι μερικές φορές απολύτως απαραίτητες. Αυτό προκαλεί την ερώτηση, πόση κίνηση πρέπει να αναμένετε από το κάθισμα DXbox MFX; Με άλλα λόγια, η κίνηση της καρέκλας κάνει το ποπ κορν ακόμα πιο επικίνδυνο;

Ο ανακουφιστής της καρέκλας περιλαμβάνει κραδασμούς, σκασίματα και σβούρες. Δεδομένων των περιορισμών χώρου των παραδοσιακών καθισμάτων κινηματογραφικών ταινιών, η κίνηση είναι πολύ πιο λεπτή από τον προσομοιωτή και χρησιμοποιείται κυρίως για την επισήμανση της δράσης στην οθόνη ή / και τη μουσική συνοδεία. Αυτό σημαίνει ότι η αγορά τροφίμων και ποτών εξακολουθεί να είναι κατάλληλη.

Ενώ μερικές ταινίες παρέχουν περισσότερη κίνηση από το D-Box σε σχέση με άλλες, οι περισσότερες τυποποιημένες θεατρικές εκδόσεις έχουν μεγάλες εκτάσεις όπου δεν υπάρχει πραγματική δράση στην οθόνη.

Αυτό μεταφράζεται σε κώδικα D-Box, καθώς δεν υπάρχει κίνηση καρέκλας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η καρέκλα είναι πιο όρθια και λιγότερο άνετη από ένα παραδοσιακό κάθισμα.

Κατεύθυνση της κίνησης

Όπως οι γωνίες της κάμερας, η βηματοδότηση σκηνής και η μουσική βαθμολογία, η δράση του καθίσματος (όπως καθορίζεται από τον κώδικα D-Box της ταινίας) απαιτεί πολλή σκέψη και κατεύθυνση.

Μετά από όλα, η δράση της καρέκλας μπορεί να είναι κάτω από τη χρήση, πέρα ​​από τη χρήση ή απλά κακή χρήση. Ο στόχος θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της κινηματογραφικής εμπειρίας, όχι η απομάκρυνση από αυτήν.

Βελτιστοποίηση

Η πρώτη σκέψη πρέπει να είναι η ίδια η ταινία. Δεν είναι όλες οι ταινίες κατάλληλες για βελτίωση από ένα κάθισμα κίνησης που σαρώνει, πέτρες, τσιμπήματα και δονήσεις - μόνο και μόνο επειδή η τεχνολογία είναι διαθέσιμη, δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται.

Το βιβλίο του Eli

Με κάποιους τρόπους, το βιβλίο του Eli με τον Denzel Ουάσιγκτον ήταν ένα καλό ινδικό χοιρίδιο D-Box. Ένα χυδαίο κομμάτι, η ταλαντευόμενη κίνηση και το χτύπημα που έμοιαζε με το X-Box της καρέκλας, χρησίμευαν για να στίξουν το μουσικό σκορ και βοήθησαν να ρυθμιστεί η διάθεση των πρώτων σκηνών της ταινίας. Η δράση στην οθόνη ενισχύθηκε επίσης όταν οι χαρακτήρες αναπηδήθηκαν μαζί σε ένα φορτηγό, βίωσαν μια απότομη πτώση ή κούνησαν σε μια βάρκα.

Οι σκηνές πάλης ήταν πολύ λιγότερο διασκεδαστικές στην καρέκλα D-Box, η οποία σας έδιωξε αμέσως μαζί με τη χορογραφία αγώνων. Δυστυχώς, μερικές φορές με άφησα να ενθουσιάζω με τον ανώνυμο κακοποιό αριστερά που απλώνεται στο έδαφος στο τέλος της σκηνής και όχι από τον τίτλο του Eli του τίτλου. Στην πραγματικότητα, η εμφάνιση ενός πολυβόλο μου άφησε να σπρώξω εν αναμονή. Όπως αναμενόταν, η κίνηση του D-Box μεταφράστηκε σε τσιγκούνα.

Κατάλληλες ταινίες

Με δεδομένο το μενού κίνησης που είναι διαθέσιμο σε ένα κάθισμα D-Box MFX, μια ταινία τρόμου, η οποία βασίζεται σε εκπλήξεις και ξαφνικές εκρήξεις δράσης, θα ήταν ένα εξαιρετικό όχημα για την τεχνολογία. Οι άλλοι τύποι ταινιών που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη βελτίωση του D-Box είναι κινήσεις κινήσεων κυλίνδρων. Μια ταινία που έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι η Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός της μοίρας . Η σκηνή για τα λεωφορεία εξωλέμβιων θα ήταν πολύ διασκεδαστική σε ένα κάθισμα D-Box. Η συρρίκνωση μαζί με τα πλάσματα που θυμίζουν δράκο σε Avatar θα είναι επίσης μια εμπειρία - αν και πόσο καλά D-Box συγχρονίζεται με 3D γυαλιά είναι εικασία κανείς.

D-Box Evolution

Όπως η εξέλιξη της τεχνολογίας 3D - σκεφτείτε το Jaws 3 , Spy Kids 3 - το κάθισμα DXbox MFX θα έχει αναμφισβήτητα κάποιες επιτυχίες και χάσεις στην πορεία. Για το βιβλίο του Eli , το πρόσθετο κόστος των 8 δολαρίων ανά εισιτήριο δεν άξιζε την μερικές φορές διασκέδαση.

Καθώς οι θέσεις καθίστανται ευρύτερα διαθέσιμες, ωστόσο, το κόστος αναμφισβήτητα θα μειωθεί και η εμπειρία του D-Box θα βελτιωθεί.

Εν τω μεταξύ, ό, τι συνέβη με τις κάρτες ριπών που έγιναν δημοφιλείς στην ταινία Polyester ;

Φτηνά καθίσματα

Τα περισσότερα από τα κανονικά καθίσματα βρίσκονται πίσω από τα καθίσματα του D-Box στο θέατρο και η ταλάντευση, η δόνηση και η στροβιλισμένη κίνηση έχουν αποστασιοποιηθεί για εκείνους τους ανθρώπους που δεν έκαναν τα επιπλέον $ 8.