Πριν πάτε: Μάθετε τα πάντα για το νόμισμα της Ταϊλάνδης, το μπατ

Εάν επισκέπτεστε την Ταϊλάνδη, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το νόμισμα που χρησιμοποιεί η χώρα. Το νόμισμα στην Ταϊλάνδη ονομάζεται ταϊλανδικό baht (προφέρεται: baht ) και αντιπροσωπεύεται συνήθως από μια κεφαλαιοποιημένη Β με μια κάθετο μέσα από αυτό. Όταν ψωνίζετε στα καταστήματα, θα δείτε αυτό στις ετικέτες τιμών.

Συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου-μπατ

Θα πρέπει να ελέγξετε με μια εφαρμογή ή έναν ιστότοπο με νόμισμα για να βρείτε την πιο ενημερωμένη συναλλαγματική ισοτιμία με τα χρήματα της πατρίδας σας για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την αξία των πραγμάτων.

Την περασμένη δεκαετία, το baht κυμάνθηκε κάπου μεταξύ 30 μπατ ανά δολάριο και 42 μπατ ανά δολάριο.

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δολάρια ΗΠΑ σε ορισμένες χώρες, δεν είναι ευρέως αποδεκτές στην Ταϊλάνδη. Θα χρειαστεί να ανταλλάξετε το μπατ.

Τα νομίσματα και τα σημειώματα της Ταϊλάνδης

Στην Ταϊλάνδη, υπάρχουν 1 μπατ, 2 μπατ, 5 μπατ και 10 μπατ και 20 μπατ, 50 μπατ, 100 μπατ και 1.000 μπατ. Ενδέχεται επίσης να βλέπετε περιστασιακά μια σημείωση 10 μπατ, παρόλο που αυτές δεν είναι πλέον τυπωμένες.

Ο μπατ είναι περαιτέρω κατανεμημένος σε satang, και υπάρχουν 100 satang ανά μπατ. Αυτές τις μέρες, υπάρχουν μόνο 25 χαρτιά Satan και 50 Satan. Ο Satang σπάνια έχει χρησιμοποιήσει πια για τις περισσότερες συναλλαγές.

Το πιο κοινό νόμισμα στην Ταϊλάνδη είναι τα 10 μπατ, και η πιο συνηθισμένη νότα είναι τα 100 μπατ.

Περισσότερα για τα χρήματα στην Ταϊλάνδη

Οι ταξιδιώτες μπορούν να ανακουφιστούν για να ξέρουν ότι τα ΑΤΜ δεν είναι δύσκολο να βρεθούν στην Ταϊλάνδη, και οι περισσότεροι αποδέχονται τις περισσότερες μεγάλες πιστωτικές κάρτες. Μπορείτε να αποσύρετε ταϊλανδικά μπατ από ένα ΑΤΜ εάν δεν ανταλλάξετε πριν ταξιδέψετε.

Ωστόσο, πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε ένα τέλος εάν χρησιμοποιείτε μια ξένη κάρτα και ενδέχεται να υπάρξουν επιπλέον χρεώσεις από την τράπεζά σας στο σπίτι.

Οι τράπεζες της Ταϊλάνδης και οι επιχειρήσεις ανταλλαγής νομισμάτων συνήθως δέχονται επιταγές ταξιδιωτών.

Ωστόσο, δεν χρειάζεστε μετρητά για κάθε αγορά στην Ταϊλάνδη. Πολλά ξενοδοχεία , εστιατόρια, επιχειρήσεις και το αεροδρόμιο δέχονται μεγάλες πιστωτικές κάρτες.

Συμβουλή ταξιδιού: Πριν χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα σε μια ξένη χώρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει την τράπεζα και την εταιρεία πιστωτικών καρτών σας. Διαφορετικά, η δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθεί ύποπτη και η κάρτα σας μπορεί προσωρινά να κλειδωθεί, καθιστώντας τα χρήματά σας απρόσιτα. Αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό και αγχωτικό για τους ταξιδιώτες, ειδικά αν δεν έχετε πάει ποτέ στην Ταϊλάνδη πριν.

Για να είστε ασφαλείς, κάποιοι ταξιδιώτες ανταλλάσσουν κάποια χρήματα (ένα μικρό απόθεμα έκτακτης ανάγκης) προτού φεύγουν (ακόμα και αν αυτό δεν αποφέρει την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία, συνήθως θα έχετε μια καλύτερη ανταλλαγή εάν το κάνετε στην Ταϊλάνδη) και διατηρείτε και τα δύο μπατ και δολάρια σε αυτά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, μέχρι να βρίσκονται. Στη συνέχεια, ανταλλάξτε το υπόλοιπο των χρημάτων που ξοδεύετε κατά την άφιξη ή αποσύρετε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το ΑΤΜ. Μπορείτε να βρείτε περίπτερα ανταλλαγής νομισμάτων στο αεροδρόμιο ή να το κάνετε σε πολλές τράπεζες.

Επίσης, φροντίστε να τραβήξετε μια φωτογραφία ή να φτιάξετε ένα αντίγραφο της πιστωτικής σας κάρτας και να αφήσετε το αντίγραφο πίσω στο σπίτι με κάποιον ασφαλή, σε περίπτωση κλοπής της κάρτας σας. Αυτό θα διευκολύνει την αναφορά της κλοπής.