Ένας οδηγός για Fastpacking

Για χρόνια, μια τάση στην backpacking κερδίζει δημοτικότητα και σεβασμό στην κοινότητα των outdoorsman. Ονομάζεται fastpacking και μπορεί εύκολα να περιγραφεί ως τρέξιμο με το ελαφρύτερο πακέτο δυνατό. Ήχος έντονος; Είναι.

Έτσι τι είναι ακριβώς Fastpacking;

Πάρτε το χαλαρό ρυθμό των περισσότερων πεζοπορών και πολλαπλασιάστε το με 10. Τώρα πάρτε το πακέτο που συνήθως φέρνετε, και το ελαφρύνετε σε περίπου 10 έως 15 λίβρες.

Αυτό είναι γρήγορο με λίγα λόγια.

Το Fastpacking έχει όλο και πιο δημοφιλές για όσους αναζητούν νέες περιπέτειες. Η ταχεία πεζοπορία είναι δύσκολη και μόνο για εκείνους των οποίων το σώμα μπορεί να χειριστεί το άγχος και την πίεση της κίνησης γρήγορα κατά τη διάρκεια της τραχιάς έκτασης. Αλλά για μερικούς, fastpacking είναι η τελευταία τάση και θεωρείται εντελώς διαφορετική από πεζοπορία. Στην πραγματικότητα, θεωρείται άθλημα αντοχής.

Τα Fastpackers στοχεύουν να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερη απόσταση σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα και φέρουν μόνο τα άριστα προϊόντα. Δεν είναι ασυνήθιστο για αυτούς τους πεζοπόρους να καλύπτουν αποστάσεις από 20 έως 40 μίλια σε μία μόνο ημέρα. Σίγουρα, βοηθάει να φέρουν ελαφρύτερα φορτία, αλλά η γρήγορη συσκευασία δεν είναι για τους αδύναμους. Συχνά οι fastpackers θα τρέξουν μεγάλο μέρος της απόστασης τους φέρνοντας πολλές προκλήσεις στο σώμα.

Όπως και αν η απαιτούμενη αντοχή δεν ήταν αρκετά εντυπωσιακή, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι fastpackers αρνούνται ακόμη και την παραμικρή πολυτέλεια .

Με άλλα λόγια, μπορείτε να ξεχάσετε τον υπνόσακο, το μαξιλάρι γείωσης ή ένα ζεστό γεύμα. Τα ογκώδη αντικείμενα θα σας ζυγίζουν μόνο, έτσι πρέπει να αρκούν τα στοιχεία όπως τα tarps και οι ράβδοι ενέργειας.

Για να καλύψετε τέτοιες τεράστιες αποστάσεις, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε και να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε ένα ταξίδι.

Πώς φτιάχνεις Fastpack;

Σκεφτείτε την επιβίωση - και το φως .

Θυμηθείτε, θέλετε να έχετε το ελαφρύτερο πακέτο δυνατό. Πυροβολήστε για £ 10, αν μπορείτε? πολλοί θεωρούν £ 25 να είναι το μέγιστο. Εδώ είναι τα στοιχεία που θα χρειαστείτε για fastpacking:

Συσκευασία: Αναζητήστε πακέτα από ελαφριά υφάσματα μικρού μεγέθους (2.500 έως 3.500 κυβικά εκατοστά). Το πακέτο σας δεν πρέπει να μπορεί να κρατάει περισσότερο από 35 κιλά και για να είναι ένας αληθινός fastpacker, δεν πρέπει να φέρνετε τόσο μεγάλο βάρος έτσι κι αλλιώς.

Ρούχα: Σκεφτείτε το φως και την ευελιξία. Δεδομένου ότι μπορείτε να φορέσετε τα περισσότερα από τα ρούχα σας, δεν χρειάζεστε πολλά στη συσκευασία εκτός από μια αλλαγή των κάλτσες και εσώρουχα. Είδη όπως τα μακριά εσώρουχα (κολλήστε σε αναπνεύσιμα εμπορικά σήματα όπως το Polartec) μπορούν να διπλασιαστούν ως θερμότερο σώμα ή να προστατευτούν από τον ήλιο. Φορέστε ελαφρά παντελόνια πεζοπορίας (nylon-cordura), πολλά από τα οποία μπορούν να αποσυμπιεστούν για να μετατραπούν σε σορτς, αν χρειαστεί, ή να κολλήσουν σε σορτς εάν η μέρα είναι ζεστή. Κρατήστε το εργαλείο βροχής κάτω σε ένα ελαφρύ κέλυφος ή βασικό ανθεκτικό στο νερό παντελόνι ή παντελόνι. Και φροντίστε να συσκευάζετε ελαφριά πολυ γάντια και ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες από πολυ-μαλλί.

Παπούτσια: Τα παπούτσια με τρεξίματα Trail είναι το καλύτερο στοίχημά σας, ενώ μερικοί fastpackers προτιμούν τα παπούτσια. Απλά θυμηθείτε, τα πόδια σας θα μπορούσαν να βρεθούν, ανάλογα με τον καιρό και το μονοπάτι επιλογής, ώστε να είναι απαραίτητη μια κάλτσα φράγματος ατμού.

Καταφύγιο: Σκάψτε τη σκηνή για μια κουρτίνα και πασσάλους ή μια πραγματική σκηνή με tarp. Παρόλο που δεν θα έχετε την καλύτερη προστασία από βροχή ή σφάλματα, είστε fastpacking έτσι υπάρχει μια μικρή θυσία που έρχεται με την επικράτεια. Ορισμένα μονοπάτια μπορεί ακόμη και να έχουν ανοιχτά καταφύγια στην ύπαιθρο διαθέσιμα για χρήση.

Ύπνος: Οι υπνόσακοι και τα στρώματα εδάφους μπορούν να ανασηκώσουν την κλίμακα έτσι προσπαθήστε να κρατήσετε το βάρος των αντικειμένων σε συνδυασμό όχι περισσότερο από 3 λίβρες. Ψάξτε για υπνόσακους που έχουν βαθμολογία για υψηλότερη θερμοκρασία και συσκευάστε τις σε μια υπεριώδη κάτω σακούλα για να συμπιέσετε το μέγεθος. Αν δεν μπορείτε να το τραβάτε και να ξεκουράζεστε, δοκιμάστε ένα φουσκωτό μαξιλάρι ή ένα μαξιλάρι αφρού.

Τρόφιμα: Πόσο φέρετε θα καθοριστεί για το πόσες ημέρες θα είστε στο μονοπάτι. Για παράδειγμα, για 2 ημέρες χρειάζεστε 2 πρωινά, 2 δείπνα και μερικά ενεργειακά σνακ. Φέρτε αντικείμενα που δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν όπως ράβδοι ενέργειας και καραμέλα.

Για τα γεύματα και τα σνακ, φέρτε Powerbars, Clif Bars, jerky, ή πακέτα gel. Αν θέλετε ένα σκληρότερο δείπνο, τα αφυδατωμένα πακέτα ή το κουσκούς που είναι εμποτισμένα με κρύο νερό μπορεί να είναι τόσο κοντά όσο θα έχετε. Όσο για το νερό, ένα γαλόνι πρέπει να κάνει, αλλά θεωρούν τα δισκία καθαρισμού ιωδίου ή νερού για να μειώσουν το βάρος.

Απόλυτες ανάγκες: Αυτά είναι τα στοιχεία που δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πετάξετε: μαχαίρι τσέπης, χάρτης, πυξίδα / ρολόι, αναπτήρας, κιτ πρώτων βοηθειών, βιοαποδομήσιμο χαρτί υγείας, μικρό αντηλιακό, προβολέας ή λάμπα τύπου πένας και ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού σφαλμάτων DEET Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφυρίχτρα ή / και καθρέφτη (για σηματοδότηση) και εργαλεία επισκευής όπως ταινία αγωγών ή σχοινί.

Πού πρέπει να πάτε;

Έτσι, είστε γεμάτοι και έτοιμοι να τρέξετε; Οχι τόσο γρήγορα. Το Fastpacking απαιτεί πολύ περισσότερο σχεδιασμό και προετοιμασία παρά μια τυπική απόδραση. Παίρνετε το γυμνό ελάχιστο έτσι να κολλήσετε ή να χάσετε κάπου στην πίσω χώρα μπορεί να είναι επικίνδυνο. Να είστε βέβαιος να κολλήσει σε μονοπάτια που είναι καλά εδραιωμένα, χαρτογραφημένα και καλά ταξίδεψε. Όπως με κάθε ταξίδι, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει κάποιον πότε και πού θα ταξιδέψετε.

Όταν αισθάνεστε έτοιμοι να πάτε, δοκιμάστε μερικά μονοπάτια που γνωρίζετε καλά και είστε εξοικειωμένοι με. Εξετάστε τις προθέρμανσή σας. Μόλις αισθάνεστε άνετα fastpacking, μπορείτε να εργαστείτε για πιο δύσκολες διαδρομές. Μπορείτε τεχνικά fastpack οποιοδήποτε ίχνος, αλλά εδώ είναι μερικές κορυφαίες και πιο δύσκολη: