Οι 5 καλύτερες ημερήσιες πεζοπορίες στις ελβετικές Άλπεις

Πολύ απλά, οι ελβετικές Άλπεις είναι ίσως ο καλύτερος προορισμός για πεζοπορία σε ολόκληρο τον κόσμο. Πού αλλού μπορείτε να απολαύσετε πτώση νεκρό πανέμορφο τοπίο βουνών και ποτέ δεν πρέπει να μεταφέρουν κάτι περισσότερο από ένα ελαφρύ daypack; Ακόμα και σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, όπως η διαδρομή Haute, μπορείτε να περπατήσετε για πολλές ημέρες χωρίς σκηνή, υπνόσακο, φαγητό ή σόμπα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το καλά συνδεδεμένο σύστημα των ορεινών καλύβων προσφέρει υπέροχα γεύματα, ζεστό ντους και άνετο κρεβάτι σε μια ποικιλία καταλυμάτων στο τέλος μιας μακράς μέρας.

Αλλά στη σημερινή οικονομία, όπου τόσο ο χρόνος διακοπών όσο και τα χρήματα είναι σφιχτά, οι ταξιδιώτες μπορεί να προτιμούν να περάσουν έναν πιο περιορισμένο χρόνο στις Άλπεις, επιλέγοντας αντίθετα να κάνουν ημερήσιες πεζοπορίες. Θα μπορούν να απολαμβάνουν το τοπίο του βουνού, τους καταρράκτες, τους παγετώνες, την άγρια ​​φύση και τα αγριολούλουδα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να είναι πίσω στην πόλη ή να προχωρούν στον επόμενο προορισμό τους πριν το ηλιοβασίλεμα.

Αυτές οι συστάσεις είναι για τις πιο υπέροχες ημερήσιες πεζοπορίες που πρέπει να προσφέρουν οι Ελβετικές Άλπεις. Όλα είναι καλά σημειωμένα, εύκολο να ακολουθηθούν και μπορούν να πεζοπορηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Θα τα βρείτε χάρτες στους δωρεάν χάρτες που διατίθενται από τα τοπικά γραφεία πληροφοριών για το τουρισμό σε όλη την περιοχή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει ένας οδοντωτός τροχός, τελεφερίκ, ή γόνδολα για να σας επιταχύνει σε ένα ψηλό και γραφικό υψόμετρο για να ξεκινήσετε. Το πιο σημαντικό θα βρείτε πολλές καλύβες, πανδοχεία και ορεινά εστιατόρια κατά μήκος του δρόμου όπου οι κουρασμένοι πεζοπόροι μπορούν να φορτιστούν με τυρί, σοκολάτα, στρογγυλά μήλα και άλλες λιχουδιές.

Höhenweg Höhbalmen

Πού: Zermatt Μήκος: 11 μίλια / 18 χλμ. Διάρκεια: 5-7 ώρες

Το Zermatt είναι τουρίστα, ασφαλώς, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά από το κέντρο της πόλης, αφήνετε ήδη αγριολούλουδα λιβάδια για να ανεβείτε στα δάση της λάρυζας. Η διαδρομή θα σας οδηγήσει στα απόκρημνα τείχη της κοιλάδας με δραματική θέα πίσω στην πόλη κάτω.

Σύντομα θα βρεθείτε πάνω από το treeline σε ένα υψηλό αλπικό λιβάδι γνωστό ως Höhbalmen, όπου ένα απέραντο πανόραμα από τις υψηλότερες κορυφές της Ελβετίας εξαπλώνεται μπροστά σας. Η κάθοδος σας προσφέρει μαγευτική θέα του Matterhorn προς τα δεξιά και μια ματιά στον παγετώνα Zmutt παρακάτω.

Riffelsee στη Sunnegga

Πού: Zermatt Μήκος: 8 μίλια / 13 χλμ. Διάρκεια: 3-5 ώρες

Για άλλη μια φορά, το Matterhorn είναι το showstopper εδώ, αλλά μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση στην καρτ-ποστάλ-τέλεια θέα, παίρνοντας το οδοντωτό τροχόσπιτο Gornergrat στο Riffelsee, όπου θα ανακαλύψετε καθρέφτη-αντανακλάσεις του εικονικού βουνού στις μικρές παγετώδεις λίμνες. Φθίνουσα στο Rifflealp, θα μπείτε στον πειρασμό να μείνετε νύχτα στο κομψό Rifflealp Hotel - το οποίο δεν είναι κακή επιλογή με κανένα πρότυπο - αλλά συνεχίζοντας να διασχίσετε το φαράγγι του Findelbach σας οδηγεί στο παρελθόν πιο αντανακλαστικές πισίνες και σταγόνα νεκρά πανέμορφα αλπικά λιβάδια . Το τελεφερίκ Sunnegga κάνει μια γρήγορη κάθοδο πίσω στο Zermatt, αν και αν έχετε χρόνο να εξετάσετε τη διαδρομή του δάσους μέσω του χωριού Findeln κατά την επιστροφή σας. Είναι απολύτως γοητευτικό.

Lac de Louvie

Πού: Verbier Μήκος: 9 μίλια / 15 χλμ. Διάρκεια: 6-8 ώρες

Κάντε μια γρήγορη απόδραση από το θόρυβο και τη φασαρία του χιονοδρομικού κέντρου Verbier, λαμβάνοντας τη γόνδολα στο Les Ruinettes και συνεχίζοντας σε μικρή απόσταση με τα πόδια στο Cabane du Mont Fort.

Εκεί θα βρείτε εκπληκτική θέα στον θρυλικό ορεινό όγκο του Mont Blanc. Από εκεί, θα βρεθείτε στο Sentier de Chamois (το μονοπάτι των θαλάσσιων σπηλαίων) όπου θα δείτε πιθανότατα το ιβέξ και το αγριογούρουνο στις βραχώδεις πλαγιές που βρίσκονται πιο πάνω και θα δείτε τις απόψεις του Val de Bagnes παρακάτω. Περνώντας το πέρασμα Termin, θα φτάσετε στο Lac de Louvie, ένα εκπληκτικά όμορφο στολίδι μιας λίμνης με συναρπαστικό πέτρινο αχυρώνα 200 ετών στο κεφάλι του. Τραβήξτε τη λίμνη, πάρτε τις απόψεις του μεγάλου ορεινού όγκου Combin και κατεβαίνετε μέσα από το πυκνό δάσος στο χωριό Fionnay, όπου μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο πίσω στην κοιλάδα ή να επιστρέψετε στην αφετηρία σας στο Verbier.

Το Faulhornweg

Πού: Grindelwald (Jungfrau) Μήκος: 9 μίλια / 15 χλμ. Διάρκεια: 6-8 ώρες

Για πανοραμική θέα υψηλού επιπέδου στο Jungfrau , το Faulhornweg είναι το όνειρο ενός πεζοπόρου.

Από το Grindelwald, πάρτε την γόνδολα στο First, όπου ένα καλά φθαρμένο μονοπάτι οδηγεί στο Bachalpsee, το οποίο δημιουργεί μια πισίνα με φόντο το Eiger, το Monch, το Jungfrau και άλλες γνωστές χιονισμένες κορυφές. Σύντομα, οι απόψεις προς το βορρά ανοίγουν για να παραβλέπουν το Ιντερλάκεν και τις αστραφτερές λίμνες και στις δύο πλευρές. Θα ολοκληρώσετε στο Schynige Platte, όπου οι κήποι εμφανίζουν πάνω από 600 αλπικά είδη και οι απόψεις 360 μοιρών είναι από τις καλύτερες σε όλη την Ευρώπη. Ένας ορεινός σιδηρόδρομος που χρονολογείται από το 1893 σας οδηγεί στην κάθοδο στο χωριό Wilderswil, όπου θα βρείτε εύκολες συνδέσεις με το Interlaken ή πίσω στο Grindelwald.

Μουρέν

Πού: Lauterbrunnen (Jungfrau) Μήκος: 6 μίλια / 10 χλμ. Διάρκεια: 3-4 ώρες

Το Lauterbrunnental, γεμάτο από 72 καταρράκτες, είναι η μεγαλύτερη παγετώδης κοιλάδα του κόσμου, ξεπερνώντας ακόμα και τον θεαματικό και μαζικό Yosemite . Δεν υπάρχει καλύτερη εισαγωγική πεζοπορία σε αυτήν την απίστευτη κοιλάδα από τον βρόχο που οδηγεί από την πόλη Lauterbrunnen μέχρι το Grütshchalp (πάρτε το τραμ ή το απότομο μονοπάτι), στη συνέχεια κατά μήκος ενός ήσυχου δασικού μονοπατιού, διασχίζοντας μια ντουζίνα ροές, στο χωριό Mürren . Θα βρείτε πολλές γραφικές παραλίες κατά μήκος του δρόμου πριν από τη διαδρομή που κατεβαίνει στο υπέροχο χωριό του Gimmelwald. Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε να περπατήσετε ή να πάρετε το τραμ πίσω στο Stechelberg στην κορυφή της κοιλάδας του Lauterbrunnen. Επιστρέψτε στο Lauterbrunnen με το λεωφορείο ή ακολουθήστε το μονοπάτι του ποταμού πέρα ​​από λιβάδια, μικρά αγροκτήματα και καταρράκτες σε κάθε πλευρά.

Μεγάλη πεζοπορία χωρίς να πάει στην Ελβετία

Εάν σας αρέσει η πεζοπορία, αλλά ένα ταξίδι στην Ελβετία δεν είναι στις κάρτες, το Salt Lake City είναι ίσως ο μεγαλύτερος προορισμός πεζοπορίας στην Αμερική. Ονομάστε μια άλλη πόλη στη χώρα όπου μέσα σε 300 μέτρα από το κτίριο του κράτους Capitol και το κέντρο της πόλης μπορείτε να περπατήσετε σε ένα προστατευμένο φυσικό καταφύγιο, spotting elk και raptors. Για μια περιγραφή πέντε μεγάλων πεζοποριών σε αυτή την πόλη κάντε κλικ στο Salt Lake City πεζοπορίες .