Θα μείνετε σε κάψουλα για να εξοικονομήσετε χρήματα;

Μια επιλογή για ταξίδια στην Ιαπωνία πηγαίνει παγκοσμίως

Το ξενοδοχείο της κάψουλας συνδέθηκε με το ταξίδι στην Ιαπωνία , όπου η πυκνότητα του πληθυσμού και τα ασφάλιστρα για ακίνητα κατέστησαν ένα βιώσιμο προϊόν στην αγορά.

Γιατί ο υπόλοιπος κόσμος τώρα ανακαλύπτει το ξενοδοχείο με κάψουλες;

Οι υπεύθυνοι σχεδιασμού του αεροδρομίου διαπιστώνουν ότι υπάρχει μια αγορά χώρου ύπνου μεταξύ των μεγάλων γραμμών ασφαλείας και της πύλης. Μερικοί ταξιδιώτες θέλουν να πάρουν ένα μικρό υπνάκο, ενώ άλλοι εγκαθιστούν για έναν πλήρη ύπνο.

Φανταστείτε να ξυπνάτε και να περπατάτε απλά στην πύλη το πρωί της πτήσης σας! Δεν υπάρχει καθυστέρηση στάθμευσης ή ασφάλειας. Έξτρα ύπνο.

Εκτός τερματικών αεροδρομίων, οι πόλεις με ακριβά ακίνητα όπως η Νέα Υόρκη και το Τόκιο είναι βασικοί λόγοι για την τοποθέτηση πολλών κλινών σε ένα μικρό ξενοδοχείο και το κάψουλα το καθιστά αυτό δυνατό.

Τι είναι το Capsule Hotel;

Ο όρος προέκυψε ως περιγραφή ενός χώρου που προσφέρει λίγο περισσότερο από ένα κρεβάτι και ίσως ένα μικρό χώρο εργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι κυριολεκτικά κουτιά ύπνου. Σε άλλες (μερικές φορές αποκαλούμενες ξενοδοχεία ξενοδοχείων), είναι μικρά δωμάτια στα οποία μπορείτε πραγματικά να περπατήσετε στο πάτωμα για λίγα βήματα.

Η Ιαπωνία έχει προσφέρει αυτές τις επιλογές εδώ και δεκαετίες. Αρχικά, σχεδόν όλες οι επιλογές για κάψουλες ήταν μόνο για άντρες. Ειλικρινά, μερικοί που τροφοδοτούνται με επιχειρηματίες πάρα πολύ βουητό να περιηγηθείτε στο μονοπάτι πίσω στο σπίτι τη νύχτα.

Αλλά άλλοι έγιναν μια σταθερή επιλογή ταξιδιού του προϋπολογισμού για εκείνους που ήθελαν να καταβάλουν μέσος όρος σε μια φτηνή διαμονή με τα άλλα σχέδιά τους.

Για το ελάχιστο ποσό των $ 12 USD / night σε ορισμένα μέρη, υπήρχαν τα βασικά στοιχεία: ιδιωτικότητα, ασφάλεια, στρώμα και σκιά για ύπνο. Οι περισσότεροι έχουν επίσης ηλεκτρικές πρίζες για επαναφόρτιση καθώς αναβοσβήνετε.

Το Capsule Hotel Concept και τα αεροδρόμια

Η ιδέα του ξενοδοχείου κάψουλες έχει βρει το δρόμο της από τους πολυσύχναστους δρόμους της Ιαπωνίας στους πολυσύχναστους τερματικούς σταθμούς της Δυτικής Ευρώπης.

Ο όμιλος Yotel κατέχει ήδη ξενοδοχειακές μονάδες στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ και στα αεροδρόμια του Heathrow και Gatwick στο Λονδίνο και στο CDG του Παρισιού.

Ο σκοπός του Yotel είναι να προσφέρει στυλ και ησυχία σε αυτά τα σκηνικά, καθώς και ένα δωμάτιο για να μετακινηθείτε. Οι τιμές αντικατοπτρίζουν αυτή την πιο άνετη προσέγγιση και είναι υψηλότερες από ό, τι θα περίμενε κανείς να πληρώσει για μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο με κάψουλες στην Ιαπωνία. Μια ελάχιστη διαμονή τεσσάρων ωρών σε αυτό που οι Yotel εμπορεύεται ως "καμπίνες" ξεκινά από £ 90 ($ 114 USD) για τη θέση Heathrow Terminal 4 και αυξάνεται σε £ 102 ($ 129 USD) για μια μέρα στην άλλη.

Yotel στη Νέα Υόρκη

Είναι το επόμενο βήμα για να δείτε αυτά τα μικρά διαστήματα που προσφέρονται σε παραδοσιακά ακριβές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις όπως η Νέα Υόρκη; Το Yotel κάνει την κίνηση και το παρακολουθεί.

Η Yotel άνοιξε μια τοποθεσία στην πλατεία Times Square με 669 δωμάτια τον Ιούνιο του 2011. Η ανακοίνωση προώθησε το Yotel ως το "iPOD της ξενοδοχειακής βιομηχανίας".

Σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα ιαπωνικά μοντέλα που παρέχουν χώρο ύπνου και εργασίας, αλλά δεν υπάρχουν τουαλέτες, το Yotel στη Νέα Υόρκη προσφέρει χώρο 171 τετραγωνικών ποδών σε κάθε δωμάτιο και ιδιωτικές εγκαταστάσεις. Οι δαπάνες ξεκινούν από περίπου 188 δολάρια / νύχτα και αυξάνονται κατά 500 δολάρια / νύχτα για τα ωραιότερα δωμάτια με θέα. Μπορείτε να προσθέσετε $ 15 για δύο άτομα για πρωινό το πρωί.

Σημειώστε ότι οι εκπτώσεις 10 τοις εκατό είναι δυνατές στο Manhattan Yotel κατά την κράτηση τουλάχιστον τριών συνεχόμενων διανυκτερεύσεων.

Υπάρχει επίσης μια υπηρεσία θυρωρείου που θα σας βοηθήσει με την κράτηση εισιτηρίων Broadway ή την πραγματοποίηση μεταφορών από / προς το αεροδρόμιο.

"Είναι ένα εμπορικό σήμα που θα αυξηθεί εκθετικά τα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο Joe Sita, Πρόεδρος της IFA Hotel Investment, σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από κοινού όταν η Yotel ανακοίνωσε τα σχέδιά της στη Νέα Υόρκη.

Καλέστε τα ξενοδοχεία κάψουλας, λοβούς ή καμπίνες, αλλά αναγνωρίστε ότι η γενική ιδέα είναι να πληρώσετε κάπως λιγότερο για μια ασφαλή, ξεκούραστη διανυκτέρευση σε αντάλλαγμα για να θυσιάσετε δωμάτιο για περιπλάνηση και μερικές άλλες παροχές. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσοι ταξιδιωτικοί προϋπολογισμοί είναι πρόθυμοι να κάνουν την ανταλλαγή.