Το σωστό εργαλείο για πεζοπορία στα Ιμαλάια

Όλα όσα θα χρειαστείτε για να περάσετε τα βουνά του Νεπάλ, του Θιβέτ και του Μπουτάν

Το Νεπάλ είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς πεζοπορίας σε ολόκληρο τον κόσμο και για καλό λόγο. Στεγάζεται σε μερικά από τα καλύτερα μονοπάτια στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένου του θεαματικού κυκλώματος Annapurna και της πολύ δημοφιλούς πεζοπορίας στο στρατόπεδο βάσης του Έβερεστ. Ο αληθινός περιπετειώδης μπορεί να πάρει ακόμη και ολόκληρο το Μεγάλο Μονοπάτι των Ιμαλαΐων, το οποίο εκτείνεται για ένα 2800 μίλια που διαπερνά τα μυαλά μέσα από αλπικές ρυθμίσεις που δεν συνδυάζονται με οποιαδήποτε άλλη οροσειρά.

Αλλά πριν πάτε, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή τακτική για να σας κρατήσουμε ασφαλείς και άνετους στην πορεία. Από την εξεύρεση του σωστού σακιδίου σε κατάλληλα υποδήματα και ρούχα, θα θελήσετε να σχεδιάσετε ό, τι χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε ποτέ για τα Ιμαλάια.

Τα παρακάτω είναι μια σταθερή επισκόπηση των εργαλείων που θα θέλατε μαζί σας στο ταξίδι σας μέσω του Νεπάλ, του Θιβέτ ή ακόμα και του Μπουτάν και ενώ υπάρχουν και άλλα αντικείμενα που σας φέρνουν, τα προϊόντα αυτά αποτελούν μια καλή βάση για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Διακοσμημένα ενδύματα για πεζοπορία στα Ιμαλάια

Όταν δημιουργείτε ένα καλό σύστημα στρωμάτων για να παραμείνετε άνετα στο ύπαιθρο, όλα αρχίζουν με το βασικό στρώμα. Αυτά είναι τα είδη ένδυσης που στέκονται πιο κοντά στο δέρμα και βοηθούν να απομακρύνουμε την υγρασία για να μας κρατήσουν ξηρά και άνετα. Υψηλά αναπνεύσιμα, τα περισσότερα στρώματα βάσης είναι αρκετά ευπροσάρμοστα για να φορεθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα ρούχα. βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει και το πάνω και το κάτω μέρος - συνιστούμε την σειρά Patagonia Capilene για όλες τις ανάγκες σας σε στρωσίματα.

Το μεσαίο στρώμα οποιουδήποτε συστήματος στρωμάτων βρίσκεται μεταξύ της βάσης και του εξωτερικού κελύφους και παρέχει σημαντική μόνωση για ζεστασιά. Συχνά κατασκευασμένο από ύφασμα, το μεσαίο στρώμα προσθέτει ευελιξία στο σύστημα επιτρέποντάς του να προστίθεται ή να αφαιρείται ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό το στρώμα θα έρθει επίσης σε διάφορα βάρη για να ταιριάζει με τη θερμοκρασία.

Σε κρύες συνθήκες, φορέστε κάτι παχύτερο και βαρύτερο, αλλά καθώς ο υδράργυρος αναρριχεί σε ένα ελαφρύτερο ένδυμα. Ενώ κάνετε πεζοπορία στα Ιμαλάια, μια σωστή μεσαία στρώση θα είναι σίγουρα μια πολύ εκτιμώμενη προσθήκη στην ντουλάπα σας, ειδικά σε ψυχρότερες μέρες σε υψηλότερα υψόμετρα.

Καθώς ανεβαίνετε ψηλότερα στα βουνά, οι θερμοκρασίες θα μειωθούν σημαντικά. Γι 'αυτό θα θελήσετε να μεταφέρετε ένα σακάκι μαζί σας στην επίσκεψή σας στο Νεπάλ. Τα ελαφριά, εξαιρετικά συμπαγή, και εξαιρετικά ζεστά, κάτω μπουφάν αποτελούν βασικό στίγμα στον κόσμο ορειβασίας και πεζοπορίας. Όταν οι άνεμοι αρχίσουν να ουρλιάζουν και το χιόνι αρχίζει να πετάει, θα παραμείνετε ζεστοί και ζεστοί σε κάτι σαν το μπουφάν Mountain Hard Stretch Down HD. Ανεξάρτητα από το ποια κάτω σακάκι θα πάτε με, ωστόσο, να είστε βέβαιος να πάρει ένα με αδιάβροχο κάτω. Δεν κρατάει μόνο τη σοφίτα καλύτερα, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί καλά σε υγρές συνθήκες.

Τέλος, θα θέλετε επίσης ένα πιο ευπροσάρμοστο σακάκι να φοράτε για τις περισσότερες ημέρες στο μονοπάτι. Ένα κέλυφος καταιγίδων ταιριάζει με αυτές τις ανάγκες όμορφα, παρέχοντας προστασία από τον άνεμο και τη βροχή. Λιγότερο βάρος, και λίγο πιο ευπροσάρμοστο από ένα κάτω μπουφάν, ένα κέλυφος είναι χτισμένο για ενεργές αναζητήσεις στα βουνά. Όταν συνδυάζεται με ένα σύστημα στρωμάτων, παρέχει μια εξωτερική άμυνα που σας βοηθά να σας κρατήσει ζεστή και στεγνή όταν ο καιρός κάνει μια στροφή προς το χειρότερο.

Σας συνιστούμε το North Face Apex Flex GTX.

Το τελευταίο κομμάτι της ντουλάπας για πεζοπορία θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα ωραίο παντελόνι πεζοπορίας, σχεδιασμένο ειδικά για πεζοπορία και να παρέχει υποστήριξη στα γόνατα και το κάθισμα επιτρέποντας ταυτόχρονα στον χρήστη να περπατά χωρίς εμπόδια ακόμα και μέσα από απαιτητικά περιβάλλοντα. Τα παντελόνια όπως αυτά που προσφέρονται από το Fjallraven είναι κατασκευασμένα για να λειτουργούν ως μέρος ενός συστήματος στρωμάτων, επιτρέποντάς σας να φορέσετε ένα στρώμα βάσης κάτω εάν είναι απαραίτητο.

Αξεσουάρ ένδυσης για πεζοπορία στα Ιμαλάια

Από τη συσκευασία των σωστών κάλτσες για να φέρει το σωστό καπέλο και τα γάντια, τα αξεσουάρ ένδυσης που πακετάρετε για το ταξίδι σας κατά μήκος των μονοπατιών των Ιμαλαΐων θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την άνεση και την ευκολία του ταξιδιού σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέτουν πολλή σκέψη στις κάλτσες τους, αλλά αποτελούν βασικό στοιχείο για να κρατήσουν τα πόδια σας χαρούμενα και υγιή σε ένα μακρύ ταξίδι.

Θα θελήσετε τις κάλτσες που είναι άνετες, αναπνεύσιμες και παρέχουν άφθονη προστασία. Κολλήστε με μαλλί μερινό ή κάτι παρόμοιο, όπως οι κάλτσες πεζοπορίας Smartwool για την καλύτερη απόδοση.

Μιλώντας για υποδήματα, τα μονοπάτια πεζοπορίας στα Ιμαλάια μπορεί να είναι απομακρυσμένα, τραχιά και απαιτητικά. γι 'αυτό θα χρειαστείτε ένα καλό ζευγάρι μπότες για να κρατήσετε τα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια σας καλά προστατευμένα και να νιώσετε φρέσκα. Τα ελαφρά παπούτσια πεζοπορίας δεν θα το κόψουν στα μεγάλα βουνά, γι 'αυτό επενδύστε σε ένα ζευγάρι μπότες που είναι κατασκευασμένες για backpacking ή ορειβασία-προτείνουμε κάτι σαν το Lowa Renegade GTX για παράδειγμα.

Ανάλογα με το ποια διαδρομή πετάτε και τον καιρό που συναντάτε κατά μήκος του δρόμου, μπορεί να χρειαστεί να μεταφέρετε μαζί σας δύο ζευγάρια γάντια. Ένα ελαφρύτερο ζευγάρι για να κρατάτε τα χέρια σας ζεστά όταν ο καιρός αρχίζει να κρυώνει - όπως το βαλσαμικό γάντι North Face Power - και ένα παχύτερο, πιο μονωμένο ζευγάρι για τις θερμοκρασίες που πραγματικά παίρνουν μια βουτιά - όπως τα γάντια της Outdoor Research Stormtracker. Οι συνθήκες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το χιόνι ή τη βροχή κατά τη διάρκεια της διαδρομής καθώς και ένα καλό ζευγάρι γάντια θα επιτρέψει στα χέρια σας να μένουν πολύ ζεστά όταν συμβεί αυτό.

Σίγουρα θα θέλατε να μεταφέρετε μαζί σας ένα καπέλο στο ταξίδι σας μέσω των Ιμαλαΐων και πιθανόν περισσότερους από έναν. Σε χαμηλότερα υψόμετρα, ένα καπέλο με μεγάλη ευκολία βοηθά να κρατήσει τον ήλιο έξω από το πρόσωπό σας και τα μάτια σας (Marmot Precip Safari Hat), και όταν πηγαίνετε υψηλότερα ένα πιο ζεστό καπάκι καλυμμάτων, όπως το Mountain Hardwear Power Stretch Beanie μπορεί να είναι εντάξει. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα είστε ευτυχείς που έχετε κάποια προστασία για το κεφάλι σας σε όλο το ταξίδι, καθώς οι συνθήκες μπορεί να ποικίλουν δραματικά από τη μία ημέρα στην άλλη.

Τέλος, θα συνιστούσαμε να έχετε μαζί σας ένα Buff, όχι μόνο σε ένα ταξίδι όπως αυτό, αλλά σχεδόν οπουδήποτε μπορεί να συμβεί. Αυτό το ευπροσάρμοστο κομμάτι του καλύμματος κεφαλής μπορεί να χρησιμεύσει ως κεφαλόδεσμος, φουλάρι λαιμού, μπαλακλάκι, μάσκα προσώπου και πολλά άλλα. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία εκτυπώσεων, βάρη και στυλ, θα χαρούμε να έχετε ένα για την επόμενη περιπέτεια.

Υπαίθρια εργαλεία για πεζοπορία στα Ιμαλάια

Τέλος, θα θέλατε να βεβαιωθείτε ότι ταξιδεύετε με τα κατάλληλα μέσα πεζοπορίας και κατασκήνωσης, ώστε να έχετε ένα άνετο μέρος για να κοιμηθείτε στα ταξίδια σας και λίγο πιο εύκολο χρόνο να σηκωθείτε τα βουνά εν γένει.

Είτε ταξιδεύετε ανεξάρτητα είτε με οδηγούς, θα θέλετε ένα άνετο σακίδιο με άφθονο αποθηκευτικό χώρο για να μεταφέρετε όλα τα εργαλεία σας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα χρειαστείτε εύκολη πρόσβαση σε επιπλέον στρώματα ρούχων, σνακ, εξοπλισμό κάμερας και διάφορα άλλα αντικείμενα και η συσκευασία σας θα είναι το κλειδί για τη μεταφορά όλου του εξοπλισμού και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι είναι επίσης έτοιμο για ενυδάτωση, που σημαίνει ότι μπορεί να κρατήσει μια ουροδόχο κύστη, επιτρέποντάς σας να παίρνετε εύκολα ένα ποτό ενώ βρίσκεστε στο μονοπάτι. Το Osprey Atmos 50 AG είναι μια εξαιρετική επιλογή για να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες.

Οι περισσότερες νύχτες στα Ιμαλάια θα αφιερωθούν στην παραμονή σε παραδοσιακές τσάντες του Νεπάλ ή μερικές φορές ακόμη και σε σκηνές, ανάλογα με την τοποθεσία. Καθώς αυξάνεται το υψόμετρο, οι νύχτες θα πάρουν ψυχρότερες, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε έναν καλό υπνόσακο για να σας κρατήσουμε ζεστό και ζεστό καθώς πέφτει ο υδράργυρος. Αυτός ο σάκκος θα πρέπει να έχει μια θερμοκρασία 0 βαθμών Fahrenheit (-17 βαθμούς Κελσίου) ή θα διατρέχετε τον κίνδυνο να πάρετε πάρα πολύ κρύο. Σας προτείνουμε τον Eddie Bauer Kara Koram, αλλά εάν χρειάζεται πρόσθετη ζεστασιά, μπορείτε να αυξήσετε και τον υπνόσακο με μια επένδυση.

Πεζοπορία πόλοι είναι απαραίτητες για μια μεγάλη απόσταση πεζοπορία, όπως αυτές που θα βρείτε στα Ιμαλάια. Μπορούν να παρέχουν σταθερότητα και ισορροπία τόσο κατά την αναρρίχηση όσο και κατά την κατηφόρα σας, εξοικονομώντας σας πολύ φθορά στα γόνατά σας. Χρησιμοποιώντας αυτά τα μπαστούνια μπορεί να πάρει λίγο για να συνηθίσει, έτσι πρακτική μαζί τους πριν από το ταξίδι. Στο μονοπάτι, πεζοπόροι πόλοι όπως το Leki Corklite Antishock θα γίνουν ο καλύτερος φίλος σας.

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό στη συσκευασία σας, θα παραμείνετε ζεστοί, άνετοι και χαρούμενοι στο ταξίδι σας σε μια από τις πιο εντυπωσιακές ρυθμίσεις που βρίσκονται οπουδήποτε στη Γη. Προωθήστε και πηγαίνετε. Τα Ιμαλάια περιμένουν.