Καταπληκτικά μονοπάτια πεζοπορίας μεγάλων αποστάσεων

Η πεζοπορία παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για τους ταξιδιώτες περιπέτειας να εξερευνήσουν απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου. Ταξιδεύοντας με τα πόδια μπορεί να είναι απίστευτα ανταμείβοντας, επιτρέποντάς μας να συνδεθεί με τη φύση λαμβάνοντας παράλληλα με μερικές από τις πιο δραματικές ρυθμίσεις του πλανήτη. Εάν τα πόδια σας αισθάνονται λίγο ανήσυχος, εδώ είναι οκτώ από τα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας σε όλο τον κόσμο για να τα κρατήσετε απασχολημένα για λίγο.

Pacific Crest Trail, ΗΠΑ

(4286 χλμ. / 2663 μίλια)

Στρίβοντας βόρεια από τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό μέχρι τα σύνορα του Καναδά, το Pacific Crest Trail είναι μία από τις πιο εντυπωσιακά όμορφες πεζοπορίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Backpackers περνούν μέσα από μια σειρά από περιβάλλοντα που κυμαίνονται από ερήμους έως αλπικά δάση, σε ορεινά περάσματα και πολλά άλλα. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τη διέλευση από το Εθνικό Πάρκο Yosemite, καθώς και από τις οροσειρές Sierra Nevada και Cascade Mountain Range. Το PCT πρόσφατα έγινε ακόμη πιο διάσημο από την απεικόνισή του στην ταινία Wild με πρωταγωνιστή τον Reese Witherspoon, αλλά υπήρξε μια δημοφιλής διαδρομή για πεζοπόρους μεγάλων αποστάσεων για χρόνια.

Το Great Himalaya Trail, Νεπάλ

(1700 km / 1056 μίλια)

Εάν σας αρέσει η πεζοπορία σε ένα υψηλό ορεινό περιβάλλον, τότε είναι δύσκολο να ξεπεράσετε το Great Himalaya Trail . Αυτή η σχετικά νέα οδός ενώνει μια σειρά βραχύτερων διαδρομών στο Νεπάλ , παρέχοντας στους επισκέπτες πρόσβαση στη θεαματική βουνά των Ιμαλαΐων στη διαδικασία.

Οι μέρες περνούν με τα πόδια από το τραχύ και απομακρυσμένο μονοπάτι, ενώ οι χιονισμένες κορυφές πύργου ψηλά πάνω από το κεφάλι. Το βράδυ, οι backpackers σταματούν στα τοπικά σπίτια τσαγιού, όπου απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα απολαμβάνοντας το φαγητό και τη φιλοξενία των κατοίκων του Νεπάλ. Στο υψηλότερο σημείο της, το GHT φθάνει σε υψόμετρο 6146 μέτρων (20.164 πόδια), καθιστώντας έτσι μια δύσκολη πεζοπορία.

Te Araroa, Νέα Ζηλανδία

(3000 χλμ. / 1864 μίλια)
Η μεγαλύτερη διαδρομή πεζοπορίας στη Νέα Ζηλανδία - μια χώρα γνωστή για τις υπαίθριες περιπέτειές της - είναι χωρίς αμφιβολία η Te Araroa. Η διαδρομή ξεκινάει στο Cape Reinga στο βορειότερο σημείο του βόρειου νησιού και τρέχει στο Bluff, το νοτιότερο σημείο του νότιου νησιού. Στο μεταξύ, περνάει πάνω από όμορφες παραλίες, σε πανέμορφα λιβάδια και μέσα από ψηλά βουνά, με άφθονο τοπίο που κόβει την ανάσα να απολαύσετε στην πορεία. Το όνομα του μονοπατιού σημαίνει "το μακρύ μονοπάτι" στα Μαορί και τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν πεζοπορία στο παρελθόν Mont Tongariro, ένα ενεργό ηφαίστειο που χαρακτηρίστηκε εμφανώς στην τριλογία ταινιών Lord of the Rings .

Appalachian Trail, ΗΠΑ

(3508 χλμ. / 2180 μίλια)
Ίσως το πιο γνωστό μονοπάτι πεζοπορίας μεγάλων αποστάσεων σε όλο τον κόσμο, το Appalachian Trail θεωρείται συχνά ως το πρότυπο στο οποίο συγκρίνονται όλα τα άλλα μεγάλα ταξίδια. Η διαδρομή διέρχεται από 14 διαφορετικές αμερικανικές πολιτείες, αρχίζοντας από το Maine στα βόρεια και καταλήγοντας στη Γεωργία στο νότο. Μια πλήρης πεζοπορία συνήθως διαρκεί περίπου 6 μήνες για να ολοκληρωθεί, περνώντας μέσα από τα εντυπωσιακά βουνά της Απαλαχίας στη διαδικασία. Ένα από τα πιο δημοφιλή τμήματα του μονοπατιού περνάει ακόμη και από το εθνικό πάρκο Great Smoky Mountains , το πιο δημοφιλές εθνικό πάρκο στις ΗΠΑ

Το μεγαλύτερο μονοπάτι της Παταγονίας, τη Χιλή και την Αργεντινή

(1311 χλμ. / 815 μίλια)
Ενώ βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια σχεδιασμού, το μεγαλύτερο παταγονικό ίχνος υπόσχεται να είναι μία από τις πιο εκπληκτικά όμορφες πεζοπορίες σε ολόκληρο τον κόσμο όταν είναι πλήρως εδραιωμένο. Η διαδρομή είναι στην πραγματικότητα στη θέση της, αλλά το μονοπάτι εξακολουθεί να στερείται κάποια υποδομή για να βοηθήσει τους πεζοπόρους, απαιτώντας από αυτούς που κάνουν αυτό το ταξίδι να είναι λίγο πιο αυτάρκεις στην πορεία. Η διαδρομή περνάει μέσα από τα βουνά των Άνδεων, σε ηφαιστειακά πεδία, σε πυκνά δάση, και στο παρελθόν ένδοξα ορεινά φιόρδ και λίμνες. Ένα από τα τελευταία αληθινά άγρια ​​μέρη του πλανήτη, η Παταγονία είναι ένας απόλυτος παράδεισος για τους πεζοπόρους.

Ο Sir Samuel και η ιστορική διαδρομή Lady Florence Baker, το Νότιο Σουδάν και την Ουγκάντα

(805 χλμ. / 500 μίλια)
Αν ψάχνετε να περπατήσετε στα βήματα μεγάλων εξερευνητών, τότε ίσως ο Sir Samuel και το Lady Florence Baker Historical Trail προορίζονται για εσάς.

Η διαδρομή, η οποία άνοιξε μόλις πέρυσι, ξεκινάει από τη Juba στο Νότιο Σουδάν και διέρχεται πέρα ​​από τα σύνορα στην Ουγκάντα , διασχίζοντας νότια κατά μήκος των όχθες της λίμνης Albert. Πίσω το 1864, οι Αρτοποιούς έγιναν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που επισκέφθηκαν αυτό το τεράστιο σώμα νερού και το μονοπάτι κάνει πεζοπόρους κατευθείαν στο Baker's View, ένα ιστορικό σημείο που έχει θέα στη λίμνη. Οι αναταραχές στο Νότιο Σουδάν σημαίνουν ότι ορισμένα τμήματα του μονοπατιού μπορεί να μην είναι ασφαλή αυτήν τη στιγμή, αλλά η διαδρομή περνά μέσα από εντυπωσιακά τμήματα της αφρικανικής έρημο.

Διαδρομή Continental Divide, ΗΠΑ

(4988 χλμ. / 3100 μίλια)
Το τρίτο μονοπάτι στο αμερικανικό "Triple Crown" της πεζοπορίας είναι η διαδρομή Continental Divide, μια διαδρομή που τρέχει από το Μεξικό στον Καναδά μέσα από τα ονειροπόλα βράχια του Νέου Μεξικού, Κολοράντο, Ουαϊόμινγκ, Αϊντάχο και Μοντάνα. Η διαδρομή διαθέτει εκπληκτικές ορεινές όψεις σχεδόν για όλο το μήκος της και είναι αξιοσημείωτη επειδή ακολουθεί το ομώνυμο της - το Congenital Divide - το οποίο χωρίζει τις λεκάνες απορροής προς τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό ωκεανό. Ως αποτέλεσμα, ανάλογα με το πού βρίσκεστε κατά μήκος της διαδρομής, μερικοί ποταμοί τρέχουν προς τα ανατολικά και άλλα δυτικά. Απομακρυσμένη, άγρια ​​και απομονωμένη, το CDT είναι ίσως το πιο δύσκολο μονοπάτι σε ολόκληρη αυτή τη λίστα.

Larapinta Trail, Αυστραλία

(223 χλμ. / 139 μίλια)
Το μονοπάτι Larapinta στην Αυστραλία είναι μακράν το συντομότερο βήμα σε αυτόν τον κατάλογο και όμως είναι εξίσου εντυπωσιακό με τους άλλους περιπάτους. Αυτή η πεζοπορία θα διαρκέσει μόλις 12 έως 14 ημέρες για να ολοκληρωθεί, περνώντας μέσα από τα απομακρυσμένα εξοχικά τοπία στη διαδικασία. Το Larapinta, που βρίσκεται στο κόκκινο κέντρο της Αυστραλίας κοντά στην πόλη Alice Springs, είναι μια βόλτα με στενά φαράγγια, τραχιά βουνά και καταπληκτική θέα. Κατά μήκος του δρόμου, οι πεζοπόροι περνούν ιερούς τόπους των Αβορίγινων και μπορεί να εντοπίσουν και άγριες καμήλες ή dingos. Αυτή είναι μια εξαιρετική διαδρομή για κάποιον που δεν έχει εβδομάδες να περάσει στο μονοπάτι, αλλά ψάχνει για ένα μοναδικό ταξίδι πεζοπορίας.