Μαδρίτη προς Α Κορούνια με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και πτήσεις

Οι ταξιδιωτικές σας επιλογές από την πρωτεύουσα της Ισπανίας στη Γαλικία

A Coruña είναι η πρωτεύουσα της περιοχής της Γαλικίας στα βορειοδυτικά της Ισπανίας, αλλά κοντά στο Santiago de Compostela είναι πιο διάσημο και καλύτερο για τους επισκέπτες. Μάθετε πώς να φτάσετε στην Α Κορούνια από την πρωτεύουσα με λεωφορείο, τρένο και πτήσεις.

Α Κορούνια ή Λα Κορούνια;

Μπορείτε να πείτε ότι η πόλη της Γαλικίας έχει γράψει ο καθένας. Το La Coruña είναι το ισπανικό όνομα, το A Coruña είναι το όνομα της Γαλικίας, η τοπική γλώσσα. Ορισμένες ιστοσελίδες κάθονται στο φράχτη και απλά αποκαλούν το "Coruña", το οποίο δεν βοηθά κανέναν.

Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε από τη Μαδρίτη στο Α Κορούνια

Με τουλάχιστον πέντε και μισή ώρα στη διαμετακόμιση όταν χρησιμοποιείτε τη χερσαία μεταφορά, μπορείτε να πάρετε ένα αεροπλάνο αν βρίσκετε μια φθηνή πτήση.

Διακόπτει τη διαδρομή

Οι καλύτερες στάσεις για να διαλύσετε το ταξίδι σας θα είναι στη Σαλαμάνκα - σπίτι σε μία από τις ομορφότερες πλατείες στην Ισπανία - και το Λεόν, διάσημο για την ελεύθερη κουλτούρα της τάπας.

Αεροπορικά εισιτήρια από Μαδρίτη προς Α Κορούνια

Υπάρχουν μερικές πτήσεις από Μαδρίτη προς Α Κορούνια και μπορεί να είναι πολύ φτηνό αν γίνει κράτηση εκ των προτέρων. Σκεφτείτε το αεροδρόμιο Santiago de Compostela, αν δεν υπάρχουν καλές πτήσεις προς Α Κορούνια.

Μαδρίτη στην Α Κορούνια με τρένο και λεωφορείο

Το τρένο από το Α Κορούνια στη Μαδρίτη διαρκεί περίπου πέντε και μιάμιση με έξιμισι ώρες, αν και μερικοί διαρκούν για οκτώ ώρες και κοστίζουν μεταξύ 40 ευρώ (περισσότερο αν θέλετε ένα κρεβάτι).

Ο ύπνος στο τρένο είναι ένας καλός τρόπος για να σκοτώσεις τον χρόνο σε ένα τόσο μακρύ ταξίδι, αλλά αν δεν σκοπεύεις να πληρώσεις για ένα κρεβάτι, συνιστώ το λεωφορείο.

Τα καθίσματα τρένων στην Ισπανία δεν κάθονται κανονικά, ενώ τα λεωφορεία κάνουν. Ως εκ τούτου, κοιμάται σε ένα κάθισμα λεωφορείου είναι καλύτερο από το να κοιμάται σε ένα κάθισμα τρένου. Το λεωφορείο είναι επίσης ταχύτερο και φθηνότερο. Διαβάστε περισσότερα για Νυχτερινά τρένα στην Ισπανία .

Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία όλη την ημέρα μεταξύ Μαδρίτης και Α Κορούνια. Το ταξίδι διαρκεί περίπου επτάμισι ώρες και κοστίζει 40 έως 60 ευρώ.

Αυτό είναι πιο αργό και ακριβότερο από το τρένο.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός που χρειάζεστε για να φτάσετε από τη Μαδρίτη στο A Coruña είναι Chamartin. Τα περισσότερα λεωφορεία από τη Μαδρίτη μέχρι το A Coruña αναχωρούν από το σταθμό Mendez Alvaro, αν και μία ή δύο μέρες αναχωρούν από την Avenida de America. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων στη Μαδρίτη

Μαδρίτη στην Α Κορούνια με αυτοκίνητο

Το ταξίδι των 600χλμ. Από τη Μαδρίτη στην Α Κορούνια διαρκεί περίπου έξι ώρες. Ακολουθήστε τους αυτοκινητόδρομους A-6 και AP-6. Σημειώστε ότι οι δρόμοι AP είναι δρόμοι με διόδια.

Σκεφτείτε μια στάση στο Λεόν για να διαλύσετε το μακρύ ταξίδι.

Περισσότερα άρθρα σχετικά με το ταξίδι στην Ισπανία θα μπορούσε να σας αρέσει: