Μαδρίτη προς Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα με τρένο, λεωφορείο, αυτοκίνητο και πτήσεις

Ταξιδέψτε από την ισπανική πρωτεύουσα στη Γαλικία

Λεπτομέρειες για το πώς θα φτάσετε από τη Μαδρίτη στο Santiago de Compostela με διάφορα μέσα μεταφοράς.

Το Santiago de Compostela απέχει πολύ από τη Μαδρίτη και δεν είναι εύκολο να φτάσετε εκεί από τη Μαδρίτη. Θα πρότεινα να πάτε μέσω μιας διαφορετικής πόλης, όπως το Leon, ή να κάνετε μια ξενάγηση.

Πώς να συμπεριλάβετε το Santiago στην Ισπανική διαδρομή σας

Το Santiago απέχει 600χλμ. Από τη Μαδρίτη. Αυτή είναι η Βαρκελώνη ή η νότια άκρη της Ανδαλουσίας.

Και καθώς το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE δεν φτάνει ακόμα στο Σαντιάγο, οι χρόνοι ταξιδιού είναι μεγαλύτεροι από ό, τι σε σχεδόν οποιοδήποτε σημείο της Ισπανίας. Εάν δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον να επισκεφθείτε οπουδήποτε αλλού μεταξύ Μαδρίτης και Σαντιάγκο, η καλύτερη επιλογή σας είναι να πετάξετε.

Αλλά αν θέλετε να αποφύγετε αεροπλάνα, θα θελήσετε να διαλύσετε το ταξίδι σας. Ωστόσο, καθώς το αεροπλάνο πετά, δεν υπάρχουν πραγματικά σημαντικά αξιοθέατα, με μόνο Leon και την φανταστική του tapas σκηνή πραγματικά αξίζει να σταματήσει για. Και ακόμα και τότε, θα θελήσετε μόνο να κάνετε το ταξίδι αν οδηγείτε, καθώς τα τρένα είναι οδυνηρά αργά μεταξύ του Λεον και του Σαντιάγκο και τα λεωφορεία δεν είναι πολύ καλύτερα.

Αντ 'αυτού, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επεκτείνετε κάπως το δρομολόγιό σας και είτε να κατευθυνθείτε δυτικά προς την Πορτογαλία και στη συνέχεια βόρεια, ή βόρεια προς τη Χώρα των Βάσκων και στη συνέχεια δυτικά. Ωστόσο, αυτό προσθέτει σημαντικό χρόνο ταξιδιού στο ταξίδι σας, οπότε το κάνετε μόνο αν υπάρχουν αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν κατά μήκος αυτών των διαδρομών.

Μαδρίτη στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα με ξεναγήσεις

Η πρόσβαση στη Γαλικία είναι δύσκολη από τις δημόσιες συγκοινωνίες. Έτσι, αν δεν παίρνετε ένα αυτοκίνητο , θα πρότεινα να επισκεφθείτε το Santiago και την γύρω περιοχή με ξεναγήσεις.

Ελέγξτε αυτές τις ξεναγήσεις της Βόρειας Ισπανίας από τη Μαδρίτη για μερικές προτάσεις.

Μαδρίτη στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα με τρένο και λεωφορείο

Το τρένο από το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα στη Μαδρίτη διαρκεί περίπου επτά ώρες και κοστίζει κάτω από 50 ευρώ, με κρεβάτια από περίπου 80 ευρώ.

Υπάρχει επίσης νυχτερινό τρένο .

Εισιτήρια Κλειστών Σιδηροδρόμων στην Ισπανία με την Rail Europe

Υπάρχουν τακτικά λεωφορεία όλη την ημέρα μεταξύ της Μαδρίτης και του Santiago de Compostela. Το ταξίδι διαρκεί οκτώ ώρες και κοστίζει περίπου 60 ευρώ, κάτι περισσότερο από το τρένο! Υπάρχουν φθηνότερα λεωφορεία, αλλά αυτά διαρκούν ακόμη περισσότερο.

Κάντε κράτηση εισιτηρίων λεωφορείων στην Ισπανία στο Movelia.es

Τα τρένα από τη Μαδρίτη στο Santiago de Compostela αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Chamartin. Τα λεωφορεία από τη Μαδρίτη στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα αναχωρούν από το σταθμό λεωφορείων Mendez Alvaro. Διαβάστε περισσότερα για τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων στη Μαδρίτη .

Μαδρίτη στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα με αυτοκίνητο

Αυτό το ταξίδι 600χλμ διαρκεί περίπου έξι ώρες, ταξιδεύοντας κυρίως στους αυτοκινητόδρομους AP-6, A-6, AG-53 και AP-53. Σημειώστε ότι οι δρόμοι AP στην Ισπανία είναι δρόμοι με διόδια.

Σκεφτείτε μια στάση στη Σαλαμάνκα ή στο Λεόν για να διαλύσετε το μακρύ ταξίδι.

Συγκρίνετε τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ισπανία

Πάρτε τη συντόμευση και Fly!

Υπάρχουν μερικές πτήσεις από τη Μαδρίτη προς το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα και μπορεί να είναι πολύ φτηνό αν γίνει κράτηση εκ των προτέρων.