Ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Ισπανία

Οδήγηση γύρω από την Iberia

Πληροφορίες σχετικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένων συμβουλών σχετικά με το εάν είναι πρακτικό να ενοικιάσετε αυτοκίνητο στην Ισπανία, μερικές ισπανικές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων και πληροφορίες σχετικά με το συνδυασμό ενοικίασης αυτοκινήτων με ένα δελτίο αμαξοστοιχίας.

Δείτε επίσης: Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τα λεωφορεία και τα τρένα στην Ισπανία, αλλά δεν είχαν φτάσει ακόμα στην ερώτηση.

Κρατήσεις Ενοικίαση αυτοκινήτου σας στην Ισπανία

Με τόσες πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων για να διαλέξετε, το καλύτερο μέρος για να εξετάσουμε είναι σε έναν τόπο συγκεντρωτών.

Αυτές όλες οι μεγάλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Hertz, Budget, National και Alamo, και δείχνουν τις τιμές για μια σειρά διαφορετικών κατηγοριών αυτοκινήτων σε έναν εύκολο να διαβάσει πίνακα.
Συγκρίνετε Τιμές για Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισπανία

Είναι πρακτικό να ενοικιάσετε αυτοκίνητο στην Ισπανία;

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ισπανία δεν θα είναι ποτέ η φθηνότερη επιλογή σας, αλλά ίσως να είναι η πιο βολική. Η βασική μίσθωση θα κοστίσει περισσότερο από το εισιτήριο τρένου ή λεωφορείου σας και στη συνέχεια πάνω από αυτό, θα πληρώνετε για τα διόδια και τη βενζίνη.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι απαραίτητη εάν θέλετε να εξερευνήσετε μερικές από τις πιο δύσκολες περιοχές όπως οι Alpujarras , το Rías Bajas (στα δυτικά του Santiago de Compostela ) ή την περιοχή γύρω από το Cadiz και το Tarifa .

Ωστόσο, εάν πρόκειται να κολλήσετε στις μεγάλες πόλεις της Ισπανίας, η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια κακή ιδέα. Για πρώτη φορά, η στάθμευση στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ισπανίας είναι ένας εφιάλτης. Ένα ταξίδι που κανονικά θα διαρκέσει 15 λεπτά με το αυτοκίνητο συχνά διπλασιάζεται καθώς ψάχνετε για χώρο στάθμευσης.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η κυκλοφορία - είναι γνωστό ότι μπορείτε να δείτε κυκλοφοριακή συμφόρηση στη Μαδρίτη στις 5 το πρωί!

Επίσης, αν μια πόλη είναι αρκετά μεγάλη ώστε ένα αυτοκίνητο να είναι πρακτικό, θα έχει ένα σύστημα μετρό. Η Μαδρίτη , η Βαρκελώνη , η Βαλένθια και το Μπιλμπάο έχουν όλα ένα μετρό και ένα είναι σήμερα κτισμένο στη Σεβίλλη . Οι πόλεις που δεν διαθέτουν σύστημα μετρό - και αυτό περιλαμβάνει τη Γρανάδα, το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, το Α Κορούνια, το Τολέδο και το Σεγκόβια - είναι αρκετά μικρές ώστε να μην χρειάζονται αυτοκίνητο.

Ωστόσο, αν θέλετε πραγματικά να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που θα πρέπει να θυμάστε. Ο James Martin, ο Οδηγός της Ευρώπης για την Ευρώπη εξετάζει την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ευρώπη . Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους κανόνες του δρόμου στην Ισπανία, διαβάστε το Driving in Spain .

Κοινή χρήση αυτοκινήτων στην Ισπανία

Η κοινή χρήση αυτοκινήτων είναι ένας από τους φθηνότερους και οικονομικότερους τρόπους που ταξιδεύουν στην Ισπανία και την υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι ασφαλέστερο και πιο αξιόπιστο από το Hitchhiking στην Ισπανία, καθώς μπορείτε να συναντήσετε τον προσφέροντα μια βόλτα προτού ξεκινήσετε το ταξίδι σας (πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να κάνετε μια κρίση για τον χαρακτήρα τους).

Η κοινή χρήση αυτοκινήτων είναι μια παλιά πρακτική. «Όταν οδηγείτε μόνος σας, οδηγείτε με τον Χίτλερ» ήταν μια αφίσα προπαγάνδας από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, την οποία έχω δει προσαρμοσμένη για τη σημερινή εποχή (με την αντικατάσταση του «Χίτλερ» για τον «Μπιν Λάντεν»). Δεν είμαι βέβαιος ότι η κοινή χρήση αυτοκινήτων είναι η πιο αποτελεσματική αντιτρομοκρατική κίνηση στον κόσμο, αλλά είναι σίγουρα καλό για το περιβάλλον.

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή sites που μοιράζονται αυτοκίνητα στην Ευρώπη: