Πώς να σχεδιάσετε ένα προσιτό αφρικανικό σαφάρι

Ένα αφρικανικό σαφάρι είναι κάτι που όλοι πρέπει να βιώσουν τουλάχιστον μία φορά. Προσφέρει την ευκαιρία να αφήσει τις πιέσεις της καθημερινής ζωής και να αγκαλιάσει την αρχική έκκληση της άγριας φύσης. Είναι μια ευκαιρία να δείτε μοναδική χλωρίδα και πανίδα στο φυσικό της περιβάλλον. και να βρείτε τον εαυτό σας ανυψωμένο από το μαγευτικό σκηνικό της αφρικανικής σαβάνας. Είναι ένας δημοφιλής μύθος ότι τα αφρικανικά σαφάρι είναι διαθέσιμα μόνο στους πλούσιους - αλλά η αλήθεια είναι ότι, με λίγο προσεκτικό σχεδιασμό, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο αυτή η εμπειρία από τη μία στη ζωή πρέπει να κοστίσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή διεθνούς ταξιδιού .

Επιλέξτε τον προορισμό σας προσεκτικά

Το πρώτο βήμα για την κράτηση ενός προσιτού αφρικανικού σαφάρι είναι να επιλέξετε τον προορισμό που ταιριάζει καλύτερα στον προϋπολογισμό σας. Οι πιο διάσημοι προορισμοί σαφάρι της Ανατολικής Αφρικής είναι συνώνυμοι με τα καταλύματα σαφάρι πολυτελείας και τα υψηλά τέλη πάρκων του ουρανού. και ως εκ τούτου, τα σαφάρι σε χώρες όπως η Κένυα και η Τανζανία είναι συχνά πιο κατάλληλα για όσους έχουν χρήματα για να καούν. Μποτσουάνα και Ζάμπια μπορεί επίσης να είναι προβληματικές λόγω της απόλυτης απόστασης των πιο διάσημων αποθεμάτων τους. Το Delta Okavango, για παράδειγμα, είναι προσβάσιμο καλύτερα μέσω του αεροπλάνου ναύλωσης - το οποίο αναπόφευκτα αυξάνει τα έξοδά σας.

Οι πιο φιλικοί προς τον προϋπολογισμό προορισμοί σαφάρι είναι εκείνοι που είναι προσβάσιμοι, έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τα αποθέματα θηραμάτων και τους φορείς εκμετάλλευσης, και χρεώνουν τα τέλη σε τοπικά νομίσματα και όχι σε δολάρια ΗΠΑ. Η Νότια Αφρική και η Ναμίμπια είναι τόσο κατάλληλα για τον ταξιδιώτη του προϋπολογισμού, με μεγάλη υποδομή για σαφάρι με αυτοπροωθούμενη κίνηση, σαφάρι κάμπινγκ και εκδρομές για χερσαίες εκδρομές.

Η Ζιμπάμπουε είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή, χάρη στο χαμηλό κόστος διαμονής, τροφίμων και μεταφορών. Όταν επιλέγετε τον προορισμό σας, εξετάστε το κόστος απόκτησης των καλύτερων αποθεμάτων, τη συναλλαγματική ισοτιμία, το κόστος των αμοιβών πάρκων και των κινήσεων παιχνιδιών. Οι προορισμοί που δεν απαιτούν βίζες ή εμβολιασμούς συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση των τιμών χαμηλών.

Χρησιμοποιήστε έναν τοπικό χειριστή

Όπου κι αν πάτε, οι τοπικοί ξεναγοί, οι εταιρείες σαφάρι και οι επιλογές διαμονής συνήθως προσφέρουν καλύτερες τιμές από τις διεθνείς εταιρείες. Ειδικότερα, η επιλογή ενός τοπικού φορέα εκμετάλλευσης μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρηθεί το κόστος λογικό για όσους έχουν την καρδιά τους σε προορισμούς της Ανατολικής Αφρικής, όπως το Serengeti ή το Maasai Mara . Εκτός από το χαμηλότερο κόστος, τα πλεονεκτήματα της κράτησης σε τοπικό επίπεδο περιλαμβάνουν αυξημένη πιθανότητα διαθεσιμότητας τελευταίας στιγμής (εξαιρετική αν συναντήσετε άλλους ταξιδιώτες στο δρόμο και αποφασίσετε να ξεκινήσετε μια αυθόρμητη οδική κυκλοφορία Caprivi ή μια γρήγορη παράκαμψη στο Kruger National Park) . Από την άλλη πλευρά, πολλές εταιρείες μπορούν να έρθουν σε επαφή μόνο κατά την άφιξη, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προκαταβολή.

Συμμετοχή σε ομάδα Safari

Τα σαφάρι του ομίλου έρχονται σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη, από περιηγήσεις μίνι-λεωφορείων προσαρμοσμένες σε ώριμους ταξιδιώτες σε εκδρομές για κοινωνικές εκδρομές με ξενώνες όπως οι περιηγητικές περιηγήσεις Nomad Africa Adventure Tours. Τα σαφάρι ομάδας είναι μια μεγάλη επιλογή για δύο λόγους. Πρώτον, είναι φτηνότερες από τις ιδιωτικές περιηγήσεις, επιτρέποντάς σας να χωρίσετε το κόστος διαμονής και μεταφοράς, παρέχοντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε ομαδικές χρεώσεις για τα τέλη πάρκου και τους ξεναγούς. Δεύτερον, μπορεί να είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να συναντήσετε άλλους ταξιδιώτες και να κάνετε φίλους δια βίου.

Αυτή η κοινωνική πτυχή μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα εάν δεν καταφέρετε καλά με την ομάδα σας, ωστόσο, ενώ κάποιοι μπορεί να βρουν το σταθερό δρομολόγιο μιας ομαδικής περιοδείας που περιορίζει.

Επιλέξτε ένα Safari με αυτό-οδηγό

Εκείνοι που προτιμούν λίγο περισσότερη ελευθερία θα πρέπει να εξετάσουν ένα σαφάρι αυτο-κίνησης , στο οποίο νοικιάζετε ένα όχημα και οδηγείτε ανεξάρτητα από (και γύρω) τα επιλεγμένα αποθέματα παιχνιδιού σας. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλά - μπορείτε να προσαρμόσετε το δρομολόγιό σας για να ταιριάξετε τα ενδιαφέροντά σας και να το αλλάξετε όποτε θέλετε. Μπορείτε να αποφασίσετε πότε να σταματήσετε για φωτογραφίες, ποιες διαδρομές πρέπει να κάνετε μέσα στο αποθεματικό και πού να μείνετε τη νύχτα. Πολλά οχήματα με αυτόνομη οδήγηση διαθέτουν σκηνή στον τελευταίο όροφο, διατηρώντας το κόστος διαμονής στο ελάχιστο. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη εμπειρογνώμονα τοπικού οδηγού. Πρέπει επίσης να επιλέξετε έναν προορισμό με ασφαλείς δρόμους και πάρκα σαφάρι που επιτρέπουν τα οχήματα αυτοδυνάτου - τα οποία αφθονούν στη Νότια Αφρική και τη Ναμίμπια.

Συμβιβασμός για τη διαμονή

Ανεξάρτητα από το είδος του σαφάρι που επιλέγετε, ο συμβιβασμός στη διαμονή σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε δραματικά το κόστος. Τα περισσότερα από τα Εθνικά Πάρκα της Νότιας Αφρικής διαθέτουν δημόσιες εγκαταστάσεις κατασκήνωσης, που κυμαίνονται από πλήρεις στρατόπεδες υπηρεσιών με υδροφóρες, εστιατόρια και εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος έως χώρους άγριας φύσης, με ελάχιστο απó καθαρισμένο χώρο για να τοποθετήσετε τη σκηνή σας. Αυτά δεν είναι πολυτελή, αλλά είναι εξαιρετικά προσιτά. Προσφέρουν επίσης το ρομαντισμό να ξοδεύετε μια νύχτα κάτω από καμβά στον αφρικανικό θάμνο. Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες (όπως το Sesriem Camp στη θαλασσινή θάλασσα Sossusvlei της Ναμίμπια) γεμίζουν γρήγορα και πρέπει να κλείνουν μήνες εκ των προτέρων.

Εάν η άνεση μιας στέγης και τέσσερις συμπαγείς τοίχοι είναι περισσότερο το στυλ σας, αποφύγετε τα πολυτελή καταλύματα που βρίσκονται μέσα στα αποθέματα. Αντ 'αυτού, αναζητήστε ένα οικονομικό ξενοδοχείο κοντά στις πύλες του πάρκου και κανονίστε ημερήσιες εκδρομές στο αποθεματικό αντί. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι δεν θα είστε σε θέση να συμμετάσχετε σε προ-αυγή παιχνίδια ή νυχτερινές κινήσεις .

Ταξίδια κατά τη χαμηλή περίοδο

Στην Αφρική, η χαμηλή περίοδος συμπίπτει συνήθως με την περίοδο των βροχών , όταν οι τιμές για εκδρομές και καταλύματα σαφάρι μειώνονται δραματικά. Ωστόσο, οι χαμηλές τιμές δεν είναι το μοναδικό κίνητρο για ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι βροχές φέρνουν μαζί τους πλούσια τοπία και λιγότερα πλήθη, και συχνά συμπίπτουν με την εποχή του μωρού για πολλά διάσημα φυτοφάγα ζώα της Αφρικής, καθώς και τα καλύτερα πουλιά του έτους. Το μειονέκτημα είναι ότι με άφθονο φαγητό και νερό παντού, τα ζώα διασκορπίζονται και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν, ειδικά σε περιοχές με παχύρρευστο υπόγλυφο. Ορισμένα στρατόπεδα και καταλύματα κοντά για την εποχή των βροχών, και οι δρόμοι μπορεί να είναι δύσκολο να πλοηγηθεί εάν εμφανιστεί πλημμύρα.

Επικεντρωθείτε σε ένα ενιαίο απόθεμα παιχνιδιών

Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται αρκετά διαφορετικά αποθέματα θηραμάτων προκειμένου να δουν την ευρύτερη περιοχή ενδιαιτημάτων και άγριας πανίδας δυνατό κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στην Αφρική. Ωστόσο, επιλέγοντας ένα μόνο πάρκο και ξοδεύοντας όλες τις διακοπές σας, υπάρχει ένας πολύ καλός τρόπος να μειώσετε το κόστος για τις εσωτερικές πτήσεις, την ενοικίαση οχημάτων ή τις μεταφορές. Κάντε την απόφασή σας με βάση αυτό που θέλετε περισσότερο να δείτε. Εάν η προτεραιότητά σας είναι η αλίευση της ετήσιας Μεγάλης Μετανάστευσης, για παράδειγμα, εστιάστε τις προσπάθειές σας στο Serengeti ή στο Maasai Mara. Εάν χτυπάτε το Big Five είναι σημαντικό για εσάς, επιλέξτε ένα σημαντικό αποθεματικό όπως το Εθνικό Πάρκο Kruger ή Hwange . Διαβάστε αυτό το άρθρο για συμβουλές σχετικά με τα καλύτερα μέρη για να δείτε τα πιο εικονικά ζώα της Αφρικής.