Τουριστικός οδηγός εποχής του Αμστερνταμ

Μπορείτε να βρείτε έναν καλό λόγο να επισκεφθείτε την ολλανδική πρωτεύουσα οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου

Αναμείνετε στο Άμστερνταμ για να σας ευχαριστήσει, είτε το βλέπετε κάτω από τον γαλάζιο ουρανό, μέσα από ελαφρύ ψιλόβροχο, ή ακόμα και μαζί με τα μεγαλύτερα πλήθη της υψηλής περιόδου. Η ολλανδική πρωτεύουσα συνδυάζει τη γοητεία του Old World με προοδευτικές σύγχρονες συμπεριφορές, καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά αξιοθέατα της ηπείρου και έναν ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες με ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Κατασκευασμένο σε δίκτυο των 17 καναλιών του 17ου αιώνα, η πόλη διατηρεί αρχιτεκτονικούς θησαυρούς από τη Χρυσή Εποχή της χώρας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει καινοτόμο σύγχρονο ύφος.

Η τοποθεσία των Κάτω Χωρών κοντά στη Βόρεια Θάλασσα έχει ως αποτέλεσμα τον απρόβλεπτο θαλάσσιο καιρό σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, με γενικά ήπια καλοκαίρια, ψυχρούς χειμώνες και συχνή βροχή. Οι Ολλανδοί δεν με απασχολούν, συνεχίζοντας με φεστιβάλ (πάνω από 300 πραγματοποιούν κάθε χρόνο στην πόλη και γύρω από την πόλη!) Και εκδρομές αναψυχής ανεξάρτητα από τον καιρό - και θα πρέπει να είστε και εσείς.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ θα μπορούσε να είναι οπωσδήποτε όποτε μπορείτε να πάτε. Ωστόσο, ένα ευέλικτο πρόγραμμα ταξιδιών σας δίνει κάποιες επιλογές. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται το Άμστερνταμ από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, όταν οι μακρύτερες καλοκαιρινές μέρες και οι πιο ήπιες θερμοκρασίες κάνουν τη διαδρομή αναψυχής. Αλλά ο χειμώνας μετατρέπει την χιονισμένη πόλη σε καρτ ποστάλ με φώτα νεράιδα και οι εποχές των ώμων την άνοιξη και το φθινόπωρο βλέπουν λιγότερα πλήθη και συχνά το πιο επιθυμητό καιρό.

Παρόμοια με τις περισσότερες πόλεις, τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης μπορεί να είναι ακριβό. Αλλά εξακολουθεί να είναι δυνατή η επίσκεψη σε έναν προϋπολογισμό.

Μόλις φτάσετε, επιλέξτε εναλλακτικά καταλύματα. οι backpackers βρίσκουν μια μεγάλη ποικιλία ζωντανών ξενώνων , ενώ όσοι προτιμούν ένα πιο ήσυχο περιβάλλον μπορούν να παρακολουθήσουν το Airbnb. Πάρτε ένα δελτίο έκπτωσης μουσείου για δωρεάν είσοδο σε οπουδήποτε από 40 έως 400 μουσεία και άλλα τουριστικά οφέλη. Και κρατήστε τα κόστη σας κάτω με τα καλύτερα φθηνά τρώει στο Άμστερνταμ .

Άμστερνταμ την άνοιξη

Παρακολουθήστε την πόλη που ρίχνει τα χειμωνιάτικα στρώματα της, καθώς αναδύονται οι τουλίπες, οι κρόκοι και οι υακίνθοι και οι κάτοικοι προετοιμάζονται για εποχιακές εορταστικές εκδηλώσεις για την άφιξη της άνοιξης. Οι άνθρωποι κατευθύνονται έξω μαζικά για να απολαύσουν τις πρώτες ακτίνες του ήλιου, ενώ τα εποχιακά αξιοθέατα ξανανοίγουν σε όλη την πόλη. Μπορείτε να απολαύσετε μακρύτερες μέρες και ζεστές θερμοκρασίες πριν φτάσουν τα μεγάλα πλήθη του καλοκαιριού.

Κατά την εαρινή έκδοση της εξαμηνιαίας εβδομάδας εστιατορίων, οι κορυφαίοι σεφ καλούν τους κατοίκους και τους τουρίστες να δοκιμάσουν την κουζίνα τους με μενού με γευστικότατες τιμές. Άλλα σημαντικά γεγονότα της άνοιξης είναι η επαναλειτουργία των διάσημων κήπων Keukenhof τον Μάρτιο και οι μεγαλύτερες διακοπές του έτους, ημέρα του βασιλιά, στις 27 Απριλίου, όταν οι Άμστερνταμ βγαίνουν στους δρόμους με πορτοκαλί παλτά για να γιορτάσουν τον βασιλιά Willem-Alexander.

Το Άμστερνταμ το

Με αμέτρητα πολιτιστικά φεστιβάλ, συναυλίες υπαίθρου και κατά μέσο όρο 16 ώρες μεταξύ ανατολής και ηλιοβασιλέματος, το καλοκαίρι του Άμστερνταμ προσφέρει εξαιρετική εμπειρία, παρά τα πλήθη. Δύο από τα κορυφαία φεστιβάλ της πόλης λαμβάνουν χώρα τον Ιούνιο. Κατά τη διάρκεια των Ημέρες Open Garden, το κοινό μπορεί να εξερευνήσει τις αυθεντικές αυλές των 30 από τα καλύτερα σπίτια των καναλιών της πόλης, ενώ οι οπαδοί μουσικής παγκόσμιας και ρίζας ακούν αγαπημένα και ανακαλύπτουν νέα ταλέντα στο Amsterdam Roots Festival.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα gay pride στον κόσμο λαμβάνει χώρα στο Άμστερνταμ στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της Άμυνας του Άμστερνταμ, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μόνη παρέλαση ομοφυλόφιλων υπερηφάνειας που πραγματοποιείται σε κανάλι. Ένα άλλο γεγονός που προβάλλει τα διάσημα κανάλια, το Grachtenfestival, συμβαίνει επίσης τον Αύγουστο, με παραστάσεις κλασικής μουσικής στους θαλάσσιους χώρους κατά μήκος της διαδρομής.

Άμστερνταμ το φθινόπωρο

Τα φύλλα δεν είναι τα μόνα που πρέπει να πέσουν στο Άμστερνταμ το φθινόπωρο. Οι θερμοκρασίες ψύξης στη βόρεια Ευρώπη φέρνουν φθηνότερες τιμές αεροπορικών εισιτηρίων και τιμές δωματίων. Καθώς ο καιρός παίρνει μια στροφή προς την καταιγιστική, η ολλανδική εστίαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και να αναζητήσουν την ευκολία μέσα σε αγαπημένες καφετέριες και εστιατόρια.

Για πιο δραστήριες διακοπές, μπορείτε να προσθέσετε το μαραθώνιο TCS του Άμστερνταμ στο ταξίδι σας, να κάνετε clubbing με το Event Dance του Άμστερνταμ και να περιπλανηθείτε ελεύθερα στα κανάλια της ώχρας της πόλης.

Τον Νοέμβριο, απολαύστε τον πολιτισμό της νύχτας του Μουσείου αργά τη νύχτα και να είστε ο πρώτος (με 400.000 άλλους ξένους) για να καλωσορίσετε τον Σιντερλάα όταν πηγαίνει στην πόλη με εορταστική παρέλαση για τις διακοπές.

Άμστερνταμ το χειμώνα

Η εορταστική περίοδος είναι μια γιορτινή, αν και κρύα εποχή για να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ , με συναρπαστικούς εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς . Δαχτυλίδι στην εποχή των Χριστουγέννων και τις χειμερινές διακοπές στο Άμστερνταμ με εποχιακές παραδόσεις και μοναδικά ημερήσια ταξίδια. Το ετήσιο φεστιβάλ φωτισμού του Άμστερνταμ μετατρέπει τις πλωτές οδούς της πόλης σε αφρώδη τέχνη από διεθνείς καλλιτέχνες, με 35 ή περισσότερες εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας στο κέντρο της πόλης από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου. Πάρτε την περιήγηση με το σκάφος του φεστιβάλ του Άμστερνταμ για την καλύτερη θέα Αυτή τη στιγμή του χρόνου, μπορείτε να βρείτε χαμηλές τιμές ταξιδιού και τεράστιες εκπτώσεις στις εξαμηνιαίες πωλήσεις των καταστημάτων. Δείξτε στο Valentine ένα ρομαντικό Άμστερνταμ με βόλτα με βάρκα στο Vuurtoreneiland (Φάρος Νησί) ακολουθούμενο από ένα δείπνο πέντε πιάτων με κρασί.

Επεξεργασμένο από τον Kristen de Joseph.