Χρησιμοποιώντας την πίστη ταξιδιών για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους θερινούς αγώνες του Ρίο

Από τις τελετές έναρξης και λήξης μέχρι τον ανταγωνισμό μεταξύ κορυφαίων αθλητών από περισσότερες από 200 διαφορετικές χώρες, τα 2016 Summer Games υπόσχονται να κάνουν το Ρίο ντε Τζανέιρο κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό τον Αύγουστο. Στην πραγματικότητα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προβλέπει ότι περίπου 500.000 τουρίστες θα ταξιδέψουν στην πόλη για να πάρουν τα παιχνίδια. Έχοντας μιλήσει με μερικούς από τους φίλους μου για τις εκπληκτικές εμπειρίες που είχαν κατά την επίσκεψή τους στο Λονδίνο κατά τους θερινούς αγώνες του 2012, βλέποντας τη δράση ζωντανά και αυτοπροσώπως - είτε στους θερινούς αγώνες είτε στους χειμερινούς αγώνες - είναι σίγουρα στη λίστα μου.

Γιατί να περιμένετε άλλα τέσσερα χρόνια για την ευκαιρία σας;

Ακολουθώντας τις παρακάτω τρεις συμβουλές για να αξιοποιήσετε τις ανταμοιβές επιβράβευσης ταξιδιού σας κατά τη διάρκεια των Θερινολογικών Αγώνων του 2016, μπορείτε να απολαύσετε τη λάμψη και τη γοητεία του μεγαλύτερου αθλητικού θεάματος στον κόσμο χωρίς να σπάσετε την τράπεζα.

Κάντε κράτηση μπροστά από το χρόνο

Μέχρι το τέλος του Αυγούστου, οι τιμές των ξενοδοχείων στο Ρίο ντε Τζανέιρο αναμένεται να είναι περίπου τρεις φορές υψηλότερες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, κλείστε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια το συντομότερο δυνατόν, για να αποφύγετε πρόσθετες αιχμές τιμών τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες κάνουν τα εισιτήρια διανυθέντων χιλιομέτρων διαθέσιμα μήνες πριν από το χρόνο - επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε εκατοντάδες δολάρια στη διαδικασία. Με την American Airlines AAdvantage και την Delta SkyMiles, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια θέση ανάθεσης 331 ημέρες εκ των προτέρων. Η ίδια πολιτική ισχύει και για τα προγράμματα ανταμοιβών ταξιδιών του ξενοδοχείου, όπως το Hyatt Gold Passport, το οποίο σας δίνει την δυνατότητα να κλείσετε δωμάτιο 13 μήνες - ή 395 ημέρες - πριν τη διαμονή σας.

Ενώ είναι ήδη εβδομάδες μακριά από τους Θερινούς Αγώνες του 2016, όσο νωρίτερα κρατάτε το βιβλίο σας, τόσο το καλύτερο, όταν πρόκειται για την εξασφάλιση λογικών τιμών για αεροπορικά εισιτήρια και διαμονές ξενοδοχείων. Ο καθορισμός του ακριβούς δρομολογίου σας για ένα ταξίδι μήνες εκ των προτέρων μπορεί να είναι σκληρός, αλλά η εξοικονόμηση δεν θα αντισταθμίσει.

Προσθέστε μια ενδιάμεση στάση

Οι ανταμοιβές επιβράβευσης ταξιδιού είναι όλα σχετικά με την προβολή του κόσμου, ενώ εξοικονομείτε τόσα χρήματα ή εξαργυρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες ανταμοιβές.

Οι ενδιάμεσες στάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό. Αντί να πετάτε απευθείας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, μια ενδιάμεση στάση σας δίνει την ευκαιρία να πάρετε τα αξιοθέατα και τους ήχους μιας άλλης πόλης για τουλάχιστον 24 ώρες πριν ταξιδέψετε στον τελικό προορισμό σας. Το καλύτερο από όλα, οι ενδιάμεσες στάσεις είναι συχνά δωρεάν ή τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό μειωμένες.

Τα μέλη του προγράμματος αφοσίωσης στο πρόγραμμα Alaska Airlines Mileage Plan μπορούν να συμπεριλάβουν μία δωρεάν ενδιάμεση στάση τόσο για τα εξερχόμενα όσο και για τα τμήματα επιστροφής του ταξιδιού που απονέμονται σε διεθνή δρομολόγια. Απλά βεβαιωθείτε ότι η στάση κρατήθηκε με την Alaska Airlines ή έναν από τους πολλούς εταίρους της. Ακόμα ένας τρόπος για να μπορέσετε να επεκτείνετε το ταξίδι σας για λίγη χωρίς κόστος είναι να κάνετε κράτηση μέσω της Singapore Airlines. Όχι μόνο λαμβάνετε μια δωρεάν ενδιάμεση στάση με κάθε εισιτήριο μετ 'επιστροφής, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε επιπλέον ενδιάμεσες στάσεις μόνο για $ 100.

Κρατήστε τις επιλογές μεταφοράς ανοικτές

Μόλις τελειώσετε τελικά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε το δρόμο σας γύρω από τους θερινούς αγώνες. Από τα ταξί μέχρι τα τρένα, υπάρχουν διάφορες επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της συλλογής ανταμοιβών επιβράβευσης καθώς ταξιδεύετε. Με την προτιμώμενη κάρτα Chase Sapphire, μπορείτε να κερδίζετε δύο φορές περισσότερους πόντους Chase Ultimate Rewards για ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών εξόδων, συμπεριλαμβανομένων των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και των δημόσιων συγκοινωνιών.

Με παρόμοιο τρόπο, η Citi Premier Card της Citi θα σας ανταμείψει με τρεις βαθμούς ThankYou για κάθε δολάριο που ξοδεύετε για φυσικό αέριο, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, σιδηρόδρομους, δημόσια συγκοινωνία, διόδια, ταξί, πάρκινγκ και πολλά άλλα. Όμως, ενώ η προνομιούχος κάρτα Chase Sapphire δεν συμπεριλαμβάνει τέλη ξένης συναλλαγής, η Citi Premier Card της Citi θα σας χρεώσει τρία τοις εκατό για κάθε συναλλαγή.

Για όσους από εσάς έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε το Uber για να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β, η κάρτα Barclaycard Arrival Plus World Elite MasterCard θα σας βοηθήσει να κερδίσετε ένα μέρισμα πέντε τοις εκατό κάθε φορά που φτάσετε στην υπηρεσία διαμοιρασμού. Καμία αμοιβή ξένων συναλλαγών σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την απώλεια πολύτιμων μιλίων που μπορούν να πάνε προς μια ελεύθερη πτήση ή διαμονή σε ξενοδοχείο.

Ακολουθώντας μία ή περισσότερες από αυτές τις συμβουλές, θα έχετε μια χρυσή ευκαιρία να απολαύσετε αξέχαστες διακοπές στο Ρίο.