Πώς να ταξιδέψετε τον κόσμο δωρεάν χρησιμοποιώντας τα μίλια και τα σημεία

Συμβουλές και κόλπα για να ξεκινήσετε με δωρεάν ταξίδια.

Αυτή τη στιγμή, κάπου 30.000 πόδια επάνω, υπάρχει ένα χοιρινό φραγκοστάφυλο που απολαμβάνει χαβιάρι με κουτάλι από πορσελάνη. Ή ένας υπάλληλος καταστημάτων αλκοολούχων ποτών που σφίγγει μπουκάλια από $ 300 Σαμπάνια. Παλεύουν διεθνείς πρώτες θέσεις στην Cathay Pacific, Emirates ή μία από τις λίγες άλλες αεροπορικές εταιρείες που παίρνουν σοβαρά την υπηρεσία και πλήρωσαν μόλις μερικές εκατοντάδες δολάρια για το προνόμιο. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς μπορείτε επίσης να πετάξετε στην Ευρώπη ή στον Νότιο Ειρηνικό για λιγότερο από το κόστος μιας οικογενειακής εκδρομής στο Red Lobster.

Υπάρχουν δύο βασικά εικονικά ταξιδιωτικά νομίσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη: τα συχνότερα μίλια των πτήσεων και τα σημεία ξενοδοχείων . Είτε μπορεί να κερδίσετε χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό μεθόδων, είτε να αγοράσετε ολοκληρωτικά κατά τις ευκαιριακές πωλήσεις. Αλλά ανεξάρτητα από την επιλογή σας, δεν χρειάζεται να πάρετε μια πτήση ή να περάσετε μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο για να ξεκινήσετε. Φυσικά, για επαγγελματίες ταξιδιώτες , η δημιουργία ισοζυγίου λογαριασμών είναι ευκολότερη από τη συγκέντρωση αυτών των μικροσκοπικών μπουκαλιών σαμπουάν και αφρού, αλλά μπορείτε εύκολα να κερδίσετε αρκετά για να διασχίσετε τον Ατλαντικό με τη σύζυγό σας ή να φέρετε την οικογένειά σας σε αυτό το ταξίδι στη Χαβάη χωρίς πολλά δουλειά.

Η εκκίνηση είναι απλή. Για να προχωρήσετε, θα θελήσετε να εγγραφείτε για το πρόγραμμα συχνών πτήσεων του αγαπημένου σας αερομεταφορέα, μαζί με τις αλυσίδες ξενοδοχείων στις οποίες μείνετε. Κάθε αεροπορική εταιρεία έχει ένα πρόγραμμα επιβράβευσης , αλλά είναι σημαντικό να επιλέξουμε μια αεροπορική εταιρεία (ή συμμαχία αεροπορικών εταιρειών ) και να την ακολουθήσουμε. Λοιπόν, πείτε για παράδειγμα ότι ζείτε στο Σικάγο.

Θα θελήσετε πιθανότατα να κάνετε το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησής σας με την Αμερικανίδα ή την United, αφού αυτές οι αεροπορικές εταιρείες έχουν «κόμβους» στην πόλη σας. Έχετε το μεγαλύτερο αριθμό επιλογών για πτήσεις χωρίς στάση, οπότε αν πρέπει να μεταβείτε στο Τόκιο ή στο Wichita, θα φτάσετε εκεί χωρίς να αλλάξετε αεροπλάνα.

Κερδίζοντας με την πτήση είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ράβετε τα μίλια, αλλά μόνο εάν ταξιδεύετε συχνά.

Συνήθως κερδίζετε ένα αναμνηστικό μίλι για κάθε μίλι που πετάτε, οπότε αν ταξιδεύετε από το Σικάγο στο Σαν Φρανσίσκο , αναμένετε να καθαρίσετε 2.000 μίλια για κάθε κατεύθυνση. Εάν πετάτε από το Σικάγο προς το Χονγκ Κονγκ, το ποσό αυτό μεταπηδά σε σχεδόν 8.000 μίλια, ή 16.000 μετ 'επιστροφής. Με βάση αυτά τα ποσοστά και μια υπόθεση ότι ένα εγχώριο εισιτήριο οικονομικής επιστροφής κοστίζει 25.000 μίλια, θα έχετε αρκετά μίλια για να πετάξετε οπουδήποτε μέσα στις ΗΠΑ αφού πετάξετε δύο μετ 'επιστροφής μετ ' επιστροφής στο Χονγκ Κονγκ . Τα μέλη της Elite (τα "πραγματικά" συχνά αεροπλάνα ) κερδίζουν ακόμα περισσότερα.

Τα μπόνους πιστωτικών καρτών μπορούν να σας φέρουν δωρεάν ακόμα πιο γρήγορα. Ορισμένες κάρτες κορυφαίου επιπέδου προσφέρουν έως και 50.000 μίλια ή και περισσότερο όταν υπογράφετε και πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις δαπανών, αλλά αυτές οι προσφορές συνήθως συνοδεύονται από ετήσιες χρεώσεις ύψους περίπου $ 100 και εντολή που ξοδεύετε 5.000 δολάρια ή περισσότερα με αυτήν την κάρτα μέσα στους πρώτους μήνες ανοίγοντας ένα λογαριασμό. Τα οφέλη μπορεί να είναι τεράστια, ωστόσο, εάν ικανοποιήσετε και ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις, αυτός είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την ισορροπία μεταξύ διανυθέντων χιλιομέτρων και ξενοδοχείων.

Η εξόφληση μιλίων είναι πολύ πιο εύκολη από το να κερδίζεις, υποθέτοντας ότι έχεις τον απαιτούμενο αριθμό για να φτάσεις εκεί που πρέπει να πάεις. Εάν κερδίζετε μίλια με μία αεροπορική εταιρεία, μπορείτε συνήθως να εξαργυρώσετε για τις πτήσεις του συγκεκριμένου αερομεταφορέα, μαζί με τα ταξίδια στους συνεργάτες τους.

Εάν έχετε MileagePlus (Ηνωμένα) μίλια, μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε με Air Canada, Lufthansa, Swiss, Thai ή δεκάδες άλλες αεροπορικές εταιρείες, συνήθως για τον ίδιο αριθμό (ή περισσότερα) μίλια. Τα ποσοστά διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, αλλά αναμένεται να ξοδέψουν 25/35 / 50k για εγχώριες πτήσεις ΗΠΑ σε οικονομία / επιχείρηση / πρώτα, διπλάσια ή και περισσότερο στην Ευρώπη και ίσως 2,5 φορές το ποσό για πτήσεις προς Αφρική, Ινδία. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι οι ελεύθερες πτήσεις επηρεάζονται από πολύ αυστηρούς περιορισμούς χωρητικότητας, οπότε ακόμα και αν υπάρχει έδρα προς πώληση στους πελάτες που πληρώνουν, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μίλια σας για να το αγοράσετε.

Το ξενοδοχείο παραμένει συνήθως κερδίζοντας πόντους μέσα στο πρόγραμμα της αλυσίδας, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις, όπου μπορείτε να κερδίσετε μίλια αντ 'αυτού. Πιθανότατα θα έχετε την καλύτερη αξία από τα σημεία του ξενοδοχείου, όμως. Το κέρδος εδώ λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Θα λάβετε σταθερό αριθμό πόντων (πιθανώς μεταξύ δύο και δέκα) για κάθε δολάριο που ξοδεύετε στο ξενοδοχείο, με βάση τη νυχτερινή τιμή, τα γεύματα που χρεώνονται στο δωμάτιό σας, τις ταινίες στο δωμάτιο , τις χρεώσεις διαδικτύου κ.λπ.

Δεν θα κερδίσετε πόντους για την πληρωμή του φόρου.

Οι πιστωτικές κάρτες του ξενοδοχείου μπορούν να σας κερδίσουν πόντους πολύ γρήγορα, όπως θα κάνατε με μια κάρτα αερογραμμών. Τα μπόνους λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, αλλά επειδή τα ποσοστά εξαργύρωσης μπορούν να διαφέρουν σημαντικά από την αλυσίδα στην αλυσίδα, θα πρέπει να διαβάσετε σε κάθε πρόγραμμα πριν κάνετε την επιλογή σας. Αναμείνετε να κερδίζετε μεταξύ 20.000 και 100.000 μονάδων κατά την εγγραφή σας για μια πιστωτική κάρτα. Μπορείτε επίσης να κερδίζετε πόντους όταν αγοράζετε ένα χρονικό μερίδιο μέσω της αλυσίδας ξενοδοχείων, οπότε αν σχεδιάζετε να το κάνετε αυτό, ποτέ δεν πονάει να ρωτήσετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.

Η εξόφληση των ξενοδοχείων μπορεί συχνά να είναι ευκολότερη από την εύρεση μιας εύλογης ελεύθερης πτήσης, δεδομένου ότι πολλές αλυσίδες θα σας επιτρέψουν να εξασφαλίσετε ένα δωρεάν δωμάτιο του ξενοδοχείου, εφόσον υπάρχει ένα βασικό δωμάτιο διαθέσιμο προς πώληση. Οι απαιτήσεις των σημείων μπορούν να διαφέρουν πολύ, ανάλογα με την αλυσίδα ξενοδοχείων, την τοποθεσία του ξενοδοχείου και την κατηγορία "ξενοδοχείο". Σε γενικές γραμμές, περιμένετε ξενοδοχεία που κοστίζουν περισσότερο με μετρητά για να απαιτήσουν περισσότερα μίλια.

Οι εξαγορές ποικίλλουν σημαντικά εδώ, γι 'αυτό συνιστούμε να διαβάσετε την επισκόπηση του προγράμματος ξενοδοχείων πριν επιλέξετε την αλυσίδα σας.

Αγοράζοντας μίλια και πόντους είναι επίσης μια επιλογή, αλλά συχνότερα, θα θελήσετε μόνο να το κάνετε αυτό για να συμπληρώσετε το λογαριασμό σας πριν κάνετε μια εξαγορά. Για παράδειγμα, λέτε ότι προσπαθείτε να κάνετε κράτηση για μια πτήση με επιστροφή από το Σιάτλ προς το Μαϊάμι.

Η αεροπορική εταιρεία απαιτεί 25.000 μίλια, αλλά έχετε μόνο 22.000. Μπορείτε να αγοράσετε τη διαφορά, είτε κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας είτε πριν, για ένα σχετικά υψηλό ποσοστό. Για παράδειγμα, ενώ μπορείτε να πάρετε δύο λεπτά αξίας για κάθε μίλι, η αεροπορική εταιρεία μπορεί να θέλει να πληρώσετε τρία. Αυτό έχει νόημα μόνο αν χρειάζεστε αυτά τα μίλια για μια συγκεκριμένη πτήση. Από καιρό σε μια στιγμή, μια αεροπορική εταιρεία θα πουλήσει μίλια με έκπτωση. Μερικές φορές μπορείτε ακόμη και να κερδίσετε μια συμφωνία, αλλά σας συνιστούμε να σώσετε αυτές τις ευκαιρίες λίγο αργότερα στο παιχνίδι, μόλις έχετε μια σταθερή αίσθηση για το πώς μπορείτε να επωφεληθείτε πλήρως από κάθε πρόγραμμα.

Έτσι, εκεί το έχετε. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία και ενώ δεν είχαμε χρόνο να σκάψουμε βαθιά κατά τη διάρκεια αυτής της εισαγωγής, θα πρέπει να έχετε μια στοιχειώδη κατανόηση για το πώς να ταξιδεύετε δωρεάν. Αποθηκεύστε σελιδοδείκτη στην αρχική σελίδα μας και όταν έχετε χρόνο, συνεχίστε να διαβάζετε για τα μεμονωμένα προγράμματα, μαζί με τεχνικές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αεροπορική σας αλυσίδα ή την αλυσίδα ξενοδοχείων της επιλογής σας.