Νυχτερινό Παζάρι του Τσιάνγκ Μάι: Ο πλήρης οδηγός

Είτε ψάχνετε για αναμνηστικά είτε όχι, μια βόλτα στο διάσημο νυχτερινό παζάρι του Τσιάνγκ Μάι είναι πάντα μια αξιόλογη εμπειρία για τη ζωντανή ατμόσφαιρα, το φαγητό και φυσικά την ευκαιρία να βρεθεί μια συμφωνία. Το νυχτερινό παζάρι στο Τσιάνγκ Μάι είναι ένα από τα πιο διάσημα στην Ταϊλάνδη - με βάσιμους λόγους, καθώς και μία από τις παλαιότερες βραδινές αγορές στη χώρα. Η μαζική εξάπλωση των πωλητών συνεχίζεται για μερικά τετράγωνα και κάνει για μια συναρπαστική βραδιά, είτε αγοράζετε είτε απλά περιηγείστε στη σειρά χειροτεχνίας, κοσμήματος, ρουχισμού, τέχνης και πολλά άλλα.

Η έκταση περίπου ενός μιλίου περιλαμβάνει επίσης πλαϊνούς δρόμους γεμάτους πάγκους, καθώς και την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά από τα διάσημα τρόφιμα του δρόμου του Τσιάνγκ Μάι.

Διάταξη και τοποθεσία

Καταρχάς; Το παζάρι νυχτερινής διασκέδασης του Τσιάνγκ Μάι δεν είναι το είδος του τόπου όπου μπορείτε να εξερευνήσετε για λίγα λεπτά. Αυτή είναι μια ουσιαστική νυχτερινή αγορά που διαρκεί λίγες ώρες για να καλύψει πλήρως. Το παζάρι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της παλιάς πόλης με τείχη του Τσιάνγκ Μάι, στο κέντρο της οδού Τσιάνγκ Κλαν, ανάμεσα στους δρόμους Thapae και Sridonchai και διασχίζοντας μικρά σοκάκια και πλαγιές.

Μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Chang Klan Road είναι ένας κανονικός δρόμος γεμάτος με διάφορα καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Αλλά από το σούρουπο, έχετε μια κύρια αγορά μήκους σχεδόν ενός μιλίου. Ξεκινήστε από τη μία πλευρά του δρόμου και μόλις φτάσετε στο τέλος της αγοράς, περάστε και γυρίστε πίσω στην άλλη πλευρά. Αλλά καθώς περιπλανιέσαι, σιγουρευτείτε ότι θα ρίξετε μια ματιά στα μικρά δρομάκια για να δείτε τι προσφέρεται επειδή δεν γνωρίζετε ποτέ τι μπορείτε να βρείτε.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό βρίσκεστε στο Τσιάνγκ Μάι, θα πρέπει να είστε σε θέση να συμπιέσετε σε μια επίσκεψη στο παζάρι νύχτας αφού είναι ανοιχτό κάθε μέρα του χρόνου, ανεξάρτητα από τον καιρό, από το σούρουπο μέχρι τα μεσάνυχτα. Για να δείτε την αγορά σε πλήρη εξέλιξη, φτάνετε μετά τις 6 μ.μ. Αν τυχαίνει να βρίσκεστε στην περιοχή γύρω από το αργά το απόγευμα, είναι πιθανό να εντοπίσετε περισσότερους από λίγους εργαζόμενους που μετακινούν μεταλλικούς πάγκους και τους φέρνουν επάνω και κάτω από τις δύο πλευρές του κεντρικού δρόμου .

Μέχρι τη δύση του ήλιου, η πλειοψηφία των πωλητών του δρόμου θα φορτώσει τα προϊόντα τους στους πάγκους τους. Εάν θέλετε να έχετε κάποιο δωμάτιο αναπνοής κατά την περιήγησή σας, πηγαίνετε νωρίτερα. Εάν είστε δροσερό με πλήθη, πηγαίνετε οποιαδήποτε στιγμή.

Τι να αγοράσω

Οι επιλογές σας είναι φαινομενικά ατελείωτες όταν πρόκειται για το τι πρέπει να αγοράσετε στο παζάρι. Αυτό δεν είναι το μέρος για να κερδίσετε αγαθά υψηλού επιπέδου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χαλάσετε την επιλογή σας από την άποψη του τι είναι διαθέσιμο. Και δεδομένου ότι πολλοί από τους πάγκους καταλήγουν να πωλούν παρόμοια αντικείμενα, δεν αισθάνονται την ανάγκη να σπάσει το πρώτο πράγμα που βλέπετε. Μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε φθηνότερο το μπλουζάκι ή το κεντημένο μαξιλάρι κάπου στο επόμενο μπλοκ. Τα πολλά προϊόντα που προσφέρονται περιλαμβάνουν τα προαναφερθέντα μπλουζάκια, είδη οικιακής χρήσης, φορέματα, παντελόνια ελέφαντα, κοσμήματα, παπούτσια, τσάντες, μωσαϊκά, παιχνίδια, αντίκες, γυαλιά ηλίου και πολλά άλλα.

Όσον αφορά το πού να εστιάσετε τις προσπάθειες περιήγησης και διαπραγμάτευσης, μερικά από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να προσέξετε είναι τα μετάξι της Ταϊλάνδης, τα ξυλόγλυπτα (μπόνους αν δείτε κάποιον σε σκάλισμα), κουτιά από μπαμπού, και τα κεριά, τα παραδοσιακά ρούχα της Ταϊλάνδης, όπως τα παντελόνια ψαράδων, τα μπαχαρικά (για να μπορείτε να μαγειρέψετε μερικά ταϊλανδέζικα γλυκά στο σπίτι) και τα ασημένια κοσμήματα.

Πού και τι να φάτε

Δεν θα πεινάτε όταν επισκέπτεστε το παζάρι. Οι επιλογές για σνακ στο φαγητό του δρόμου, για να σταματήσετε για ένα ποτό ή για να γευματίσετε σε ένα καθιστικό εστιατόριο είναι άφθονο, οπότε δεν έχει σημασία τι είναι στη διάθεση σας, είναι πιθανό να το βρείτε. Κρατήστε ένα μάτι έξω για μπαρ και εστιατόρια πίσω από τους πάγκους, των οποίων υπάρχουν πολλά. Σημειώστε ότι οι χώροι αυτοί τείνουν να είναι απασχολημένοι από τις 7 μ.μ. και εξής λόγω της πρωταρχικής θέσης της νύχτας στην αγορά, οπότε αν θέλετε μια θέση, φτάνετε νωρίς για να διαλέξετε ένα καλό σημείο.

Αν σκοπεύετε να βρίσκεστε στην αγορά για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχουν πολλές επιλογές για σνακ, συμπεριλαμβανομένου του ρυζιού κολλώδους μάνγκο (μια μεγάλη pick-me-up), smoothies φρούτα, ρολά άνοιξη, roti (η έκδοση μπανάνας είναι ένα must- δοκιμάστε), το παγωτό και διάφορα απλά πιάτα νουντλ.

Βρίσκεται κοντά στο κατώτατο άκρο του παζάρι νυχτερινής διασκέδασης Chiang Mai στην οδό Chang Klan Road και θα βρείτε επίσης την αγορά Anusarn, η οποία φιλοξενεί μια πληθώρα πάγκων για φαγητό για να επιλέξετε από όπου μπορείτε να βρείτε τρόφιμα σε προσιτές τιμές.

Λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν επισκέπτεστε το παζάρι της νύχτας στο Τσιάνγκ Μάι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία σας. Λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών, ανάλογα με το πότε φτάνετε, πιθανότατα θα μοιράζεστε χώρο με μεγάλα σμήνη ανθρώπων με αργούς ρυθμούς - η υπομονή είναι απαραίτητη για την αποφυγή απογοήτευσης. Στόχος είναι να φτάσετε ακριβώς όπως τα πράγματα γίνονται τροχαίο (περίπου 6 μ.μ.) πριν οι δρόμοι φράξουν, ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε με ταχύτερο ρυθμό.

Κατά την περιήγηση, θυμηθείτε να διαπραγματευτείτε αν βλέπετε κάτι που θέλετε να αγοράσετε. Δεν είναι μόνο αναμενόμενο, αλλά είναι επίσης μέρος της διασκέδασης. Οι τιμές θα φαίνονται φτηνές από τα βορειοαμερικανικά πρότυπα, αλλά οι τιμές αυτές συχνά σημειώνονται τουλάχιστον κατά 20%. Απλά θυμηθείτε να είστε ευγενικοί. Δεν υπάρχει λόγος να αναστατωθεί εάν ένας πωλητής δεν θα καλύψει την επιθυμητή τιμή σας. Υπάρχουν τόσοι πάγκοι για να επιλέξετε από εσάς μπορείτε εύκολα να προχωρήσετε.

Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να έχετε ταϊλανδικό baht στο χέρι αν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε αγορές, αφού η πλειοψηφία των πωλητών πιθανότατα δεν θα μπορέσει να σας δώσει αλλαγή στο τοπικό σας νόμισμα.