Ασιατική οδός τροφίμων

Το Street Food στην Ασία είναι ασφαλές, φθηνό και Delicious

Οι ταξιδιώτες συχνά αναρωτιούνται εάν η ασιατική τροφή στο δρόμο είναι ασφαλής για φαγητό. Μερικοί οδηγοί προειδοποιούν να μην απολαμβάνουν απολαύσεις από τα πολλά καροτσάκια, αλλά οι ταξιδιώτες και οι ντόπιοι είναι συχνά παρατάσσονται για καλές, φτηνές τροφές από τα πολλά καροτσάκια που ευθυγραμμίζουν τους δρόμους της Ασίας.

Από τα γρήγορα σνακ μέχρι τα γεύματα, μπορείτε να βρείτε συχνά τα φθηνότερα γεύματα και τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εμπειρίες παρακάμπτοντας τα τουριστικά εστιατόρια και αντίθετα να επισκεφθείτε τα πολλά καροτσάκια τροφίμων στην Ασία.

Τι είναι το Street Food;

Μερικές φορές ονομάζεται χόκερ τρόφιμα, καροτσάκια χορτοταπήτων, καροτσάκια δρόμου ή πάγκοι γεράκι, τα τρόφιμα στο δρόμο σερβίρονται από απλά καροτσάκια που ειδικεύονται συνήθως σε ένα πιάτο ή μόνο μια μικρή χούφτα προσφορές. Επειδή ο μάγειρας προετοιμάζει μόνο το ίδιο πιάτο νύχτα μετά τη νύχτα, το καταφέρνουν καλά.

Μην περιμένετε μια εμπειρία εστιατορίου! Η κατανάλωση τροφής στο δρόμο στην Ασία είναι ένα πράγμα: το φαγητό. Με εξαίρεση τα γήπεδα φαγητού όπου υπάρχουν πολλά καροτσάκια που βρίσκονται κάτω από μια στέγη, μπορείτε να βρεθείτε σκαρφαλωμένα σε ένα απλό πλαστικό σκαμνί ή ακόμα και να κάθεστε στο βρώμικο τραπέζι. Χωρίς την ανάγκη να πληρώνετε ενοίκιο ή να ενοικιάζετε πολλούς υπαλλήλους, οι πωλητές οδικών τροφίμων έχουν χαμηλό κόστος και μπορούν να προσφέρουν ποιοτικά τρόφιμα σε καλύτερη τιμή.

Ο χρόνος και η ενέργεια σπαταλούνται σπάνια στην ατμόσφαιρα. Αντίθετα, ο μάγειρας επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση εξαιρετικής τροφής για τη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Ενώ μπορείτε ή δεν μπορεί να έχετε ένα άνετο μέρος για να καθίσετε, τα ασιατικά τρόφιμα δρόμου είναι σχεδόν πάντα φθηνότερα από παρόμοιες προσφορές στα εστιατόρια.

Αντί να δεσμευτείτε σε ένα ενιαίο πιάτο, συχνά μπορείτε να τσιμπήσετε, να δοκιμάσετε και να δοκιμάσετε πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ χωρίς να σπάσετε τον προϋπολογισμό σας.

Είναι ασφαλές το Ασιατικό Street Food;

Αν δεν έχετε συναντήσει ασιατικές τροφές δρόμου πριν, μην φοβάστε! Βλέποντας ωμό κρέας που κρέμεται από την πλευρά του δρόμου μπορεί να φαίνεται λίγο αποθαρρυντικό για τους απροσδιόριστους, αλλά οι hawkers συχνά τροφοδοτούν τους φίλους, την οικογένειά τους και τον εαυτό τους από το ίδιο καλάθι. δεν θέλουν να κάνουν κανέναν άρρωστο.

Σε αντίθεση με το φαγητό που μαγειρεύεται πίσω από τις κουρτίνες σε βρώμικες κουζίνες εστιατορίων, ο μάγειρας σας προετοιμάζει το γεύμα ακριβώς μπροστά σας με απλή θέα. Σε μέρη όπως το Penang, τη Μαλαισία , τα καροτσάκια για τα τρόφιμα που εξυπηρετούν κακά ή επικίνδυνα τρόφιμα δεν θα διαρκέσουν πολύ! Ο ανταγωνισμός είναι συχνά έντονος.

Το παλιό μάντρα ταξιδιού ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την ασιατική τροφή δρόμου: πηγαίνετε όπου πηγαίνουν οι ντόπιοι. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε μια ασφαλή εμπειρία τροφίμων στο δρόμο στην Ασία είναι να ενστερνώσεις τα καροτσάκια που έχουν υψηλό κύκλο εργασιών. Όσο περισσότεροι πελάτες εξυπηρετούνται, τόσο καλύτερη είναι η πιθανότητα τα συστατικά να είναι φρέσκα επειδή πρέπει να τα αγοράζετε καθημερινά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πολλά τρόφιμα δρόμου στην Ασία περιέχουν MSG. Βλέπετε: είναι ασφαλής η MSG;

Συμβουλές για την απόλαυση της ασιατικής οδού τροφίμων