Ταξιδιωτικός οδηγός Todi

Πληροφορίες επισκεπτών και αξιοθέατα για την Todi, μια πόλη λόφων στην Ούμπρια

Το Todi είναι μια γραφική μεσαιωνική πόλη λόφου στην Ούμπρια , που περιβάλλεται από μεσαιωνικούς, ρωμαϊκούς και ετρουσκικούς τοίχους. Αν και είναι μια πόλη λόφων, το κέντρο της στην κορυφή του λόφου είναι επίπεδο. Η κεντρική πλατεία, αρχικά το ρωμαϊκό φόρουμ, έχει αρκετά όμορφα μεσαιωνικά κτίρια. Τα αξιοθέατα είναι κοντά και υπάρχουν καλά μέρη για να παραμείνετε, απολαμβάνοντας την θέα ή την ατμόσφαιρα. Το Todi ή η γύρω περιοχή θα αποτελέσουν μια ειρηνική βάση για να επισκεφθείτε τη νότια Ούμπρια.

Τοποθεσία Todi

Το Todi βρίσκεται στο νότιο τμήμα της περιοχής της Ούμπριας, της περιοχής στο κέντρο της Ιταλίας. Όπως και η γειτονική Τοσκάνη, η Ούμπρια είναι διάστικτη με πόλεις λόφων, αλλά έχει λιγότερους τουρίστες. Είναι εύκολο να επισκεφθείτε ως ημερήσιο ταξίδι από κοντινές πόλεις όπως το Spoleto (44χλμ.), Το Orvieto (38χλμ.) Ή το Perugia (46χλμ.). Το Todi βρίσκεται κοντά στον ποταμό Τίβερη και έχει θέα στην κοιλάδα του Τίβερη. Δείτε τον χάρτη Umbria στην τοποθεσία μας Europe Travel για την τοποθεσία του.

Μεταφορές Todi

Η Todi είναι προσβάσιμη με λεωφορείο από την Περούτζια. Τα τοπικά λεωφορεία περνούν γύρω από την περίμετρο και στο κέντρο. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Todi Ponte Rio συνδέεται με το λεωφορείο. Με αυτοκίνητο, βρίσκεται στο E45, περίπου 40 χλμ. Ανατολικά από το αυτοκινητόδρομο Α1. Υπάρχει ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης με πληρωμή, Porta Orvietana , κάτω από το κέντρο της πόλης με ανελκυστήρα στην πόλη. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι στην Περούτζια για πτήσεις εντός της Ευρώπης και το πλησιέστερο μεγάλο αεροδρόμιο είναι η Ρώμη Fiumicino, περίπου 130 χλμ. Μακριά.

Τουριστικές πληροφορίες Todi και τουαλέτες

Τα τουριστικά γραφεία πληροφοριών βρίσκονται στην Piazza Umberto I, 6 και στον τουριστικό σταθμό Palazzo del Popolo στην κεντρική πλατεία.

Οι δημόσιες τουαλέτες βρίσκονται κοντά στο Palazzo del Popolo και κάτω από την πόλη από το Santa Maria Della Consolazione και το πάρκο Porta Orvietana .

Todi Φεστιβάλ και εκδηλώσεις

Στα τέλη του καλοκαιριού, το Todi Art Festival έχει εκθέματα τέχνης και θεατρικές παραστάσεις, όπερα, κλασική μουσική και παραστάσεις εθνοτικής μουσικής και υπάρχουν εκδηλώσεις "καλοκαιρινής βραδιάς" προγραμματισμένες καθ 'όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τον Ιούλιο είναι το Gran Premio Internazionale Mongolfieristico , ένας διεθνής διαγωνισμός μπαλονιών με 50 μπαλόνια θερμού αέρα από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Το Carnevalandia είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ καρναβαλιού που πραγματοποιήθηκε συνήθως τον Φεβρουάριο. Το θέατρο πραγματοποιείται στο Teatro Comunale από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο και υπάρχει παγοδρομία στην κεντρική πλατεία από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου.

Todi Hotels and FarmHouses

Το 4 αστέρων Hotel Fonte Cesia βρίσκεται σε ένα κτήριο του 17ου αιώνα ακριβώς στο ιστορικό κέντρο. Πολλά δωμάτια έχουν θέα στην κοιλάδα.

Το Hotel Tuder είναι ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων σε απόσταση 800μ. Από το ιστορικό κέντρο με χώρο στάθμευσης και εστιατόριο.

Στην εξοχή κοντά στην Todi, όλα με πισίνα, είναι το εξοχικό σπίτι Hotel Villa Luisa, το αγρόκτημα Tenuta di Canonica και το Farmhouse Residenza Rocca Fiore.

Τουίνι Αξιοθέατα