Νέος γίγαντας του Τέξας στις Six Σημαίες πάνω από το Texas Roller Coaster Review

Ridden και αναθεωρήθηκε τον Αύγουστο του 2015

Για τα τελευταία χρόνια, μια θαυμάσια, πρωτοποριακή εξέλιξη έχει κλονίσει τη βιομηχανία πάρκων και τους συναρπαστικούς θαυμαστές του πάρκου. Τα παλαιά ξύλινα κυλινδροφόρα που είχαν γίνει υπερβολικά τραχιά έχουν περάσει από μια νέα μίσθωση ζωής. Αντί να κυριαρχούν κυριολεκτικά και να απογοητεύουν τους επιβάτες, οι αναγεννημένες σουβέρ τους τους δίνουν απίστευτα ομαλές βόλτες και βγάζουν μεγάλες χαράδες πάνω τους.

Χρησιμοποιώντας μια επαναστατική τεχνική, ένας πρωτοποριακός κατασκευαστής καταρράκτη έσπασε τις παραδοσιακές διαδρομές ξύλινου περιπτέρου από τις παλιές βόλτες και τους αντικατέστησε με νέους τροχούς χαλύβδινων περιπτέρων, δημιουργώντας έτσι υβριδικά ξύλινα και χαλύβδινα ρολά .

Η επανάσταση ξεκίνησε στο Six Flags Over Texas με το θρυλικό, αλλά τραχύ Texas Giant. Μετά την έξι σημαίες έκανε το μετασχηματισμό το 2011, ονομάστηκε το υβριδικό coaster New Texas Giant.

Το 2015, πήγα να οδηγήσω το παρκ που ξεκίνησε την υβριδική τρέλα. Πώς ήταν λοιπόν ο New Texas Giant; Ήταν όλα όσα σκέφτηκα ότι θα ήταν: απολαυστικά ομαλή, αλλά άγρια, και γεμάτη με γιγαντιαίες δόσεις του χρόνου ομιλίας και διασκέδασης.

Τα στατιστικά του Coaster

Είναι το Cadillac των σουβέρ

Πλησιάζοντας στο New Texas Giant, δεν μπορείτε να χάσετε το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του: το φωτεινό πορτοκαλί κομμάτι του. Γνωστός ως κομμάτι IBox (επίσης αναφέρεται ως Iron Horse), η μοναδική διαμόρφωσή του βοήθησε να μετατραπεί το once derided coaster στην θεαματικά ομαλή πορεία που είναι σήμερα.

Δεν είναι ούτε μια ξύλινη πίστα, ούτε μια σωληνοειδής χαλύβδινη που χρησιμοποιείται σε συμβατικά χαλύβδινα σκεύη. Αντίθετα, έχει το σχήμα "I", με τους τροχούς οδήγησης των αμαξοστοιχιών να ταιριάζουν άνετα στα κανάλια της διαδρομής.

Με την είσοδό σας στο σταθμό, θα είστε ενθουσιασμένοι με το δεύτερο σημαντικότερο χαρακτηριστικό της πορείας: τα τρελά τρένα της.

Σχεδιάζονται όπως τα vintage Cadillacs, με χρωμιωμένες σχάρες και διακοσμητικά με κουκούλα στα κλαδιά. Αναπόφευκτα, τα τρένα περιλαμβάνουν επίσης πλευρικά παράθυρα.

Εκτός από την εξάσκηση της διαδρομής, ο κατασκευαστής βόλτα Rocky Mountain Construction έστειλε επίσης τη διάταξή του. Ενδυναμωμένη από τη ροκ-στερεή διαδρομή IBox, οι λαοί της RMC έθεσαν το ύψος του λόφου ανελκυστήρα της αρχικής βόλτας κατά 10 πόδια στα 153 πόδια. Αυτό επιμηκύνει την πρώτη πτώση με επιπλέον 10 πόδια στα 147 πόδια. Αντί για τους 53 βαθμούς, η RMC ανασχημάτισε την πρώτη σταγόνα σε ένα καταπληκτικό 79 μοίρες. Όλα τα μικροαλλαγές αύξησαν την ταχύτητα 3 μίλια / ώρα σε ένα αρκετά άγριο 65 μίλι / ώρα.

Κτυπώντας και σπρώχνοντας προς τα επάνω - το λόφο ανελκυστήρα, οι επιβάτες βρουν ένα σημάδι στην κορυφή. Αντί για κάτι παραδοσιακό όπως το "No Standing", το σημάδι διαβάζει: "Περιμένετε! Ας συζητήσουμε αυτό!" Πρέπει να αγαπάς το παιχνιδιάρικο.

Η πρώτη σταγόνα ήταν ένδοξη. Πιάνοντας το κάτω μέρος και ανεβαίνοντας, ο New Texas Giant έδωσε το πρώτο του από πολλά ωριαία καθυστέρηση . Ταξίδευα τόσο στην πλάτη όσο και στο μπροστινό μέρος της αμαξοστοιχίας και διαπίστωσα ότι τα καθίσματα προς τα εμπρός προσέφεραν πιο έντονο χρόνο εκπομπής.

Αυτό το Coaster σας δίνει τον άξονα

Ανεξάρτητα από το πού καθόμουν, η ομαλή διαδρομή του καράβι ήταν εμφανής.

Αντί για την δύσκολη, μερικές φορές ζοφερή εμπειρία ξύλινου περιπτέρου, η αμαξοστοιχία αγκάλιασε την πίστα και προσέφερε μια σταθερή, σίγουρη διαδρομή. Ωστόσο, ο New Texas Giant κατάφερε να διατηρήσει μερικές από τις ξύλινες essence ουσία του. Ένιωθε αληθινά σαν ο συνδυασμός ξύλινου και χαλύβδινου καραβιού - που είναι ακριβώς αυτό που είναι.

Μετά το λόφο της ώρας, το καράβι μπήκε σε μία από τις στροφές του. Και με υπερβολική τράπεζα, εννοώ 95 βαθμούς ή πλάγια. Παρόλα αυτά, ανεξάρτητα από τα στοιχεία που αντιμετώπισαν, το τρένο και οι επιβάτες του παρέμειναν υπό έλεγχο και απαλλαγμένοι από ταραχές ή από αστραφτερές αίσθηση.

Το στρίψιμο μέσα και έξω από τον εαυτό του, η διαδρομή προσέφερε περισσότερο ένδοξο χρόνο εκπομπής και εξαιρετικά τραπεζοειδείς στροφές πριν χτυπήσει ένα τρέξιμο μεσαίας πορείας. Για την τελική του πράξη, το μονοπάτι περιλάμβανε τρεις σήραγγες, το πρώτο από το οποίο χαρακτηρίζεται ως "άξονας πετρελαίου και αερίου Angus". Μετά τις αποπροσανατολιστικές σήραγγες, η άγρια ​​αλλά ομαλή διαδρομή επέστρεψε στο σταθμό.

Με τόσα πολλά θαυμάσια πράγματα να πω, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί δίνω στο New Texas Giant μόνο τέσσερα αστέρια. Αν το αναθεώρησα όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2011, ίσως να είμαι πιο γενναιόδωρος. Ωστόσο, είχα την καλή τύχη να ιππεύω και το Iron Rattler στα Six Flags Fiesta Texas και το Twisted Colossus στο Six Flags Magic Mountain . Και οι δύο υβριδικές σουβέρ, που άνοιξαν μετά το Six Flags Over Texas, οφείλουν χρέη ευγνωμοσύνης στο πρωτότυπο. Αλλά, κατά την άποψή μου, έχουν ξεπεράσει και τα δύο το New Texas Giant και το χτύπησαν κάτω από ένα αστέρι. Οι επόμενες βόλτες καταδεικνύουν την απίστευτη δυνατότητα που προσφέρει η διαδρομή IBox και η υβριδική φιλοσοφία. Ακόμα, το πρωτοποριακό υβριδικό καράβι είναι μια θαυμάσια διαδρομή. (Δείτε πώς μερικές από τις σουβέρ συγκρίνουν με το New Texas Giant στην καταμέτρηση μου από τα καλύτερα υβριδικά ξύλινα και χαλύβδινα σουβέρ .)

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η τάση μετασχηματισμού της γήρανσης των ξυλώδη έχει κλωτσήσει σε υψηλή ταχύτητα σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Πάρτε μια βόλτα στο New Texas Giant, και θα φωνάζετε, "Long live the revolution!"