Μπάσα Ψάρεμα στο Choke Canyon Reservoir

Βρίσκεται μόλις μια ώρα με το αυτοκίνητο από το Σαν Αντόνιο , Choke Canyon Reservoir είναι ανάμεσα στις καλύτερες μεγάλες λίμνες του Τέξας και ίσως το μεγαλύτερο μυστικό αλιείας μπάσων στη χώρα. Δεδομένου ότι είναι περιτριγυρισμένο από γη κρατικού πάρκου, Choke Canyon στερείται οποιασδήποτε ανάπτυξης ακτών. Αυτή η έλλειψη ανάπτυξης σίγουρα βοήθησε στη σχετική ανωνυμία του Choke. Έχει επίσης αποτρέψει τη λίμνη από το να φιλοξενήσει εθνικά τηλεοπτικά πρωταθλήματα μπάσων - τα οποία είναι συχνά υπεύθυνα για τη διάδοση της λέξης για τις θερμές λίμνες των μπάσων.

Έτσι, παρά την παραγωγή απίστευτης ποσότητας μπάσων 5 έως 10 λιβρών τα τελευταία χρόνια, το Choke Canyon βλέπει σχετικά μικρή αλιευτική πίεση.

Ωστόσο, μην αφήνετε την έλλειψη "buzz" να σας ξεγελάσει. Με τα χρόνια, η δεξαμενή των 26.000 στρεμμάτων Choke Canyon έχει δημιουργήσει πολλά αξιόλογα αλιεύματα μπάσων. Πολλά μικρά αρχεία τουρνουά κυκλώματος έχουν τοποθετηθεί εκεί. Το σημερινό record bigmouth της λίμνης βρίσκεται σε εντυπωσιακό 14,66 λίβρες. Ωστόσο, η λίμνη κατάφερε να παραμείνει σχετικά ασαφής στην εθνική σκηνή.

Και πάλι, μεγάλο μέρος της ανωνυμίας του Choke Canyon έχει να κάνει με την τοποθεσία του. Βρίσκεται περίπου 75 μίλια από το Σαν Αντόνιο, Choke Canyon είναι σε μεγάλο βαθμό «στη μέση του πουθενά». Οι μικροσκοπικές πόλεις των Τριών Ποταμών και του Γιώργου Δυτικού είναι το μόνο που πλησιάζουν τα «κέντρα πληθυσμού». Αλλά, για τους ψαράδες που αναζητούν ένα μπάσο καριέρας, ο δρόμος προς το "πουθενά" αξίζει τον κόπο.

Ο άλλος σημαντικός λόγος για την έλλειψη φήμης του Choke - το γεγονός ότι περιβάλλεται από δημόσιες εκτάσεις - είναι επίσης ένα σημαντικό επίδομα για τους ψαράδες.

Το Texas Parks & Wildlife διατηρεί το Choke Canyon State Park ως δύο ξεχωριστές 'μονάδες' - η μονάδα Calliham βρίσκεται στην κομητεία McMullen, ενώ η μονάδα South Shore βρίσκεται στην περιοχή Live Oak County.

Στα 1.100 στρέμματα, η μονάδα Calliham είναι η μεγαλύτερη από τις δύο. Η Μονάδα Calliham είναι εξοπλισμένη με προστατευμένα καταφύγια και μια ποικιλία κατασκηνώσεων για όσους θέλουν να μείνουν στη λίμνη.

Έχει επίσης 2 μίλια μονοπάτια πεζοπορίας, ένα μίλι μακριά μονοπάτι για τα πουλιά, ένα εκπαιδευτικό κέντρο άγριας φύσης, τέσσερις ράμπες βάρκας και μια ανθρωπογενή λίμνη 75 στρεμμάτων. Με λίγα λόγια, η Μονάδα Calliham προσφέρει όλα όσα χρειάζονται για μια ολόπλευρη υπαίθρια εμπειρία.

Αν και η μονάδα South Shore περιέχει μόνο 385 στρέμματα, εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικό σημείο ακτογραμμής για μια ποικιλία δραστηριοτήτων. Αυτή η μονάδα είναι μια εγκατάσταση μόνο για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η διανυκτέρευση σε κάμπινγκ. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά σημεία στο πάρκο που επιτρέπουν την πικ-νικ, την περιποίηση των πτηνών, την πεζοπορία και την άγρια ​​φύση. Η μονάδα South Shore στεγάζει επίσης μια ράμπα με 6 λωρίδες.

Παρόλο που ο Choke άνθισε κατά το άνοιγμά του, κατά τη διάρκεια της δεκαετούς ξηρασίας που έφτασε στο τέλος του αιώνα, η αλιεία υποχώρησε. Όταν η ξηρασία ξέσπασε το 2004, η αλιεία ανέκαμψε γρήγορα. Την τελευταία πενταετία, ο Choke έφτιαξε πολλά διψήφια μπάσα.

Οι ψαράδες που κατευθύνονται προς το Choky Canyon μπορούν να περιμένουν να βρουν ψάρια με μία από τις δύο μεθόδους. Μέσα από τους ήπιους καιρούς μήνες, περιμένετε τα ψάρια να χτυπήσουν τα βύσματα επιφάνειας - κυρίως poppers, buzzbaits και βατράχια - γύρω από τα κρεβάτια hydrilla. Κατά τους μήνες ακραίας θερμοκρασίας, ψάξτε για ψάρια να κρέμονται γύρω από βαθιά δομή. Αυτό σημαίνει τις εξωτερικές άκρες των χλοοτάπητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και την ξυλεία που στέκεται ή τα παλιά φράγματα δεξαμενών το χειμώνα

Όταν τα ψάρια είναι βαθιά, μια σαύρα Texas-rigged, βαθιά κατάδυση crankbait ή jig jig είναι το καλύτερο στοίχημα.

Παρόλο που η περιοχή γύρω από το Choke Canyon είναι αραιοκατοικημένη, υπάρχουν ακόμα πολλές επιλογές για δείπνο και διαμονή στους επισκέπτες.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή εστιατόρια είναι το Waterfront Steakhouse and Grill του Nolan Ryan, το οποίο βρίσκεται έξω από τη λίμνη, καθώς και το Ranch House και το Staghorn Inn, τα οποία βρίσκονται στην πόλη Three Rivers. Ανάμεσα στα νεότερα καταλύματα στην περιοχή είναι το Choke Canyon Lodge, το οποίο βρίσκεται κοντά στη λίμνη, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το εστιατόριο του Nolan Ryan. Ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο του Ryan είναι το Bass Inn. Πίσω στα Τρία Ποτάμια, το Regency Inn βρίσκεται σε βολική τοποθεσία δίπλα στο εστιατόριο Staghorn Inn. Το Three Rivers Best Western και το EconoLodge είναι επίσης καλές επιλογές για τους ψαράδες που αναζητούν ένα μέρος για να μείνουν.