Λουάνγκ Πραμπάνγκ, Λάος

Travel Essentials και οδηγός για το Luang Prabang στο Λάος

Τοποθετημένο ανάμεσα στον ποταμό Mekong και τον ποταμό Nam Khan, το Luang Prabang του Λάος, σπάνια αποτυγχάνει να εξασφαλίσει ένα σημείο στις καρδιές των ταξιδευτών που χαίρονται των ορεινών δρόμων μέσω του Λάος .

Αν και με την πρώτη ματιά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Luang Prabang, η χαλαρή ατμόσφαιρα και ο ορεινός αέρας έχουν μια ευχάριστη φήμη για την καταστροφή των διαδρομών ταξιδιού καθώς οι άνθρωποι αποφασίζουν να παραμείνουν μόνο μία ή δύο ημέρες περισσότερο από ό, τι προοριζόταν.

Δεν θα βρείτε έλλειψη στιγμιότυπων στη Luang Prabang, καθώς οι μοναχοί περιτριγυρισμένοι από τα αποικιακά αρχοντικά, ενώ απολαμβάνετε μια μπαγκέτα και γευτείτε γαλλικό καφέ από τις καφετέριες των πεζοδρομίων σε εκπληκτικά δροσερά δρομάκια. Η UNESCO σημείωσε και δήλωσε ολόκληρη την πόλη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1995.

Η πρώην πρωτεύουσα του Λάος είναι συνήθως η πρώτη ή η τελευταία στάση - ανάλογα με την κατεύθυνση που ταξιδεύουν - για τους ταξιδιώτες που αγωνίζονται για την ανώμαλη διαδρομή 13 μεταξύ Vientiane , Vang Vieng και Luang Prabang.

Ενώ το Luang Prabang είναι μια δημοφιλής στάση για backpackers κατά μήκος του λεγόμενου μονοπατιού μπανάνας , ο τουρισμός έχει δει μια στροφή περισσότερο προς την εξυπηρέτηση ταξιδιωτών πολυτελείας με λιγότερο χρόνο για έξοδο.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε σε Luang Prabang, Λάος

Εκτός από τις προφανείς δραστηριότητες που επισκέπτονται τους πολλούς ναούς και απολαμβάνοντας την ήρεμη ατμόσφαιρα του Λουάνγκ Πραμπάνγκ, εδώ είναι μερικά φαβορί για να δείτε.

Πού να μείνετε στο Luang Prabang

Ένα ευρύ φάσμα καταλυμάτων από τους ιδανικούς κατασκηνωτές για τα πεντάστερα θέρετρα μπορείτε να βρείτε κατά μήκος των ποταμών και στη μέση της πόλης. Η τοποθεσία είναι σπάνια πρόβλημα, καθώς τα περισσότερα μέρη μπορούν να προσεγγιστούν μέσω ενός εύκολου περιπάτου. Πολλά παλιά αποικιακά αρχοντικά μετατράπηκαν σε ξενώνες. Δείτε μια λίστα με τα ξενοδοχεία Luang Prabang κάτω από US $ 40 ανά διανυκτέρευση. Και μην ξεχάσετε να ελέγξετε για σφάλματα κρεβάτι στο ξενοδοχείο σας όταν φτάσετε.

Χρήματα στο Luang Prabang

Αν και το λαϊκό kip (LAK) είναι το επίσημο νόμισμα, πολλοί έμποροι και εστιατόρια θα δέχονται - και μερικές φορές προτιμούν - δολάρια ΗΠΑ ή ταϊλανδέζικο μπατ . Λάβετε υπόψη σας τη συναλλαγματική ισοτιμία που προσφέρετε εάν πληρώνετε με διαφορετικό νόμισμα διαφορετικό από αυτό που αναφέρεται.

Τα ATM που είναι συνδεδεμένα στο Δυτικό Δίκτυο και βρίσκονται κοντά στη νυχτερινή αγορά διανέμουν το Lao kip. Οι τράπεζες στην πόλη είναι μια καλύτερη επιλογή για την αλλαγή των χρημάτων από ό, τι οι σκανδαλώδεις αλλαγές χρημάτων.

Η απαγόρευση του Luang Prabang

Τα μπαρ αρχίζουν να κλείνουν γύρω στις 11 μ.μ. στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ και όλες οι επιχειρήσεις υποχρεούνται από το νόμο να κλείσουν στις 11.30 μ.μ. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας εφαρμόζεται αυστηρά, ωστόσο, μερικοί γενναίοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι γνωστοί για να δημιουργήσουν αυτοσχέδιες speakeasies με σκιά και τα φώτα είναι αχνά. Το μόνο "επίσημο" μέρος για νυχτερινή ζωή και κοινωνικοποίηση μετά τις 11:30 μ.μ. είναι περίεργο το μπόουλινγκ που βρίσκεται στην άκρη της πόλης. οποιοσδήποτε οδηγός tuk-tuk θα το μάθει και θα σας μεταφέρει εκεί.

Πολλοί ξενώνες στο Luang Prabang κλειδώνουν εξωτερικές πύλες στην απαγόρευση της κυκλοφορίας. Εάν δεν συνεννοήσατε με το προσωπικό για μια επιστροφή αργά το βράδυ, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας επισφαλώς κλιμακώνοντας την πύλη ή το τείχος ασφαλείας για να επιστρέψετε μέσα!

Luang Prabang Καιρός

Το Luang Prabang, Λάος, λαμβάνει την περισσότερη βροχή κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου. Το υπόλοιπο έτος είναι ζεστό και υγρό. Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος είναι οι πιο ωραίοι και ευχάριστοι μήνες για να επισκεφτείτε.

Να φτάσετε στο Luang Prabang, Λάος

Το γρήγορο σκάφος στην Ταϊλάνδη

Εντελώς απέναντι από το χαλαρό αργό σκάφος, το γρήγορο σκάφος δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια άγρια ​​εμπειρία τρίχας. Μόλις περισσότερο από ένα μακρύ κανό, εξοπλισμένο με μια εκκωφαντική μηχανή αυτοκινήτου, το γρήγορο σκάφος κάνει το διήμερο ταξίδι στην Ταϊλάνδη σε μόλις επτά ώρες.

Παίρνοντας τους γρήγορους ήχους του σκάφους σαν μια αποτελεσματική επιλογή για έξοδο από το Λάος, αυτές οι επτά ώρες μπορεί να είναι οι πιο δύσκολες από το ταξίδι σας. Οι επιβάτες λαμβάνουν κράνη και πρέπει να κάθονται σε ένα μόνο αρχείο σε ξύλινα παγκάκια με γόνατα στο στήθος κατά τη διάρκεια της χαοτικής βόλτας. Τα ταχύπλοα σκάφη συντρίβουν περιοδικά , ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου, όταν οι συνθήκες του ποταμού γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες. Τα καλά νέα είναι ότι οι πιλότοι του σκάφους που περιφρονούν τα σκάφη μπορούν να πηδούν πάνω από τις στροβιλισμένες δίνες και τις αναπόφευκτες στροφές στο Μέκονγκ που κανονικά απειλούν τα αργά σκάφη!

Αν αποφασίσετε να απολαύσετε τη γρήγορη βάρκα: