Εξερευνώντας το San Jose Όπως ο Anthony Bourdain

Πριν από λίγους μήνες, η Silicon Valley ήταν κακόβουλη με την είδηση ​​ότι ο σεφ, ο συγγραφέας με το bestselling και η προσωπικότητα της τηλεοπτικής βραδιάς Emmy Anthony Bourdain επισκέπτονταν το Σαν Χοσέ για να διεξαγάγουν έρευνες για το βραβευμένο με βραβείο Emmy εκθετήριο ταξιδιού, Parts Unknown.

Το San Jose είναι λίγο λιγότερο γνωστό από μερικούς από τους λαμπρούς παγκόσμιους προορισμούς του Bourdain, αλλά εκείνοι από εμάς που γνωρίζουμε την πόλη καταλαβαίνουν ότι πήρε ένα πολύτιμο στοιχείο επιλέγοντας να αναδείξει το Japantown του Σαν Χοσέ - μία από τις τρεις τελευταίες γειτονιές Japantown στην Καλιφόρνια πιο αυθεντικό.

Ήταν ένα γρήγορο ταξίδι - ο ίδιος ο Bourdain σταμάτησε σε ένα τοπικό εστιατόριο για μια συνέντευξη και τα μέλη της ομάδας του επισκέφτηκαν ένα ακόμα σημείο φαγητού, αλλά ξέρω ότι θα εκτιμούσε ότι θα ξόδευε περισσότερο χρόνο σε αυτή τη μοναδική γειτονιά της Silicon Valley.

Εδώ είναι οι τόποι Anthony Bourdain πήγε (και μερικοί που θα έπρεπε να έχουν επισκεφτεί!) Στο Japantown San Jose.

Εστιατόριο Μινάτο

Ο Bourdain συναντήθηκε με τον τοπικό ιαπωνικό-αμερικανικό ιστορικό, Curt Fukuda στο εστιατόριο Minato (617 N. 6th Street). Απολαύσαμε ένα γεύμα από hamachi kama, katsu curry και tempura, ενώ μιλούσαν για την ιστορία της γειτονιάς και την μεγαλύτερη ιαπωνική ιστορία στην Καλιφόρνια.

Όπως και άλλα οικογενειακά εστιατόρια στο Japantown, το εστιατόριο Minato είναι γνωστό για το σπιτικό σέρβις, τις μεγάλες μερίδες και τις παλιομοδίτικες τιμές.

Σαν Χοσέ Τόφου

Μετά το μεσημεριανό, το πλήρωμα του Bourdain σταμάτησε να φτάνει στο San Jose Tofu (175 Jackson Street), μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που διαθέτει χειροποίητο tofu.

Εάν δεν νομίζετε ότι σας αρέσει το tofu, πιθανότατα δεν θα είχατε φρέσκο ​​τόφου! Το Σαν Χοσέ Tofu είναι ένας από τους τελευταίους παραδοσιακούς κατασκευαστές ιαπωνικής αμερικανικής tofu που κάνουν ακόμα tofu με το χέρι. Όταν πηγαίνετε στη μικροσκοπική βιτρίνα τους, μερικές φορές βλέπετε τους ιδιοκτήτες να μαγειρεύουν, να ζυμώνουν και να τεντώνουν το tofu.

Μπορείτε να πάρετε ένα φρέσκο ​​(ακόμα ζεστό!) Μπλοκ tofu, ένα γλυκό γλυκό tofu-ginger επιδόρπιο, ή ένα μπουκάλι σπιτικό γαλάζιο.

Shuei-Do Manju

Το οικογενειακό Shuei-Do Manju Shop (217 Jackson Street) κάνει τα παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά αλεύρι ρυζιού-αλεύρι που ονομάζονται "manju". Κάποια μαντζούρα ψήνονται και άλλα παρασκευάζονται με γλυκό ρύζι (mochi) ή σκόνη ρυζιού. Το μαντζού είναι μερικές φορές γεμάτο με μια γλυκιά πάστα φασολιών. Όταν ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες, η αμερικανική του αντιπροσωπεία του υπηρέτησε τον άνθρωπο του Shuei-Do. Ο Bourdain έχασε μια βασιλική απόλαυση!

Το Ιαπωνικό Αμερικανικό Μουσείο του Σαν Χοσέ

Το Ιαπωνικό Αμερικανικό Μουσείο του Σαν Χοσέ (565 Ν. 5η οδός) συγκεντρώνει και διατηρεί την ιαπωνική ιστορία από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, με ιδιαίτερη έμφαση στην Καλιφόρνια. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του μουσείου είναι να διατηρήσει ένα σκοτεινό μέρος της ιστορίας μας που κινδυνεύει να χαθεί - τις ιστορίες χιλιάδων ιαπωνικών αμερικανικών οικογενειών που φυλακίστηκαν βίαια κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Bourdain ποτέ δεν αποφεύγει να μάθει για τα πιο προκλητικά μέρη της ιστορίας μιας κοινότητας και θα εκτιμούσε αυτό το αφιέρωμα.

Ο ιαπωνικός ναός και ο κήπος.

Περιπλανηθείτε στην ιδιοκτησία της βουδιστικής εκκλησίας Betsuin του San Jose (640 N. 5th Street) για να δείτε παραδοσιακή αυθεντική ιαπωνική αρχιτεκτονική ναού και σχεδιασμό κήπου. Ίσως να ξεχάσετε ότι είστε στην Καλιφόρνια!

Μέρη Άγνωστο επεισόδιο 5, εποχή 6 "Περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο", αέρας στις 25 Οκτωβρίου 2015.

Για περισσότερα πράγματα να κάνετε στο Japantown San Jose, ελέγξτε έξω αυτή τη θέση.