Ανασκόπηση της απόλαυσης της Ινδίας: Η ασφάλεια των γυναικών από τον JD Viharini

Η ασφάλεια των γυναικών στην Ινδία έχει γίνει ένα τεράστιο θέμα συζήτησης και ανησυχίας, ιδιαίτερα μεταξύ ξένων γυναικών ταξιδιωτών που επισκέπτονται τη χώρα. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης και κατανόησης του ινδικού πολιτισμού συχνά ξαφνικά κάνει τις ξένες γυναίκες στόχο του σεξουαλικής παρενόχλησης. Το βιβλίο αυτό επικεντρώνεται στην εκπαίδευση για τον πολιτισμό της Ινδίας και στην πρόληψη πολιτιστικών λαθών. Είναι ένας ενημερωτικός και ανεκτίμητος πόρος που πρέπει να διαβάσουν όλες οι ξένες γυναίκες που έρχονται στην Ινδία.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ο συγγραφέας του βιβλίου, JD Viharini, είναι μια αμερικανίδα γυναίκα που ζει στην Ινδία για περισσότερα από οκτώ χρόνια. Πρώτη φορά επισκέφθηκε την Ινδία το 1980 και έκτοτε ταξίδεψε εκτενώς σε ολόκληρη την επικράτεια από μόνη της, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα και τις κατηγορίες μεταφοράς (από το "Ritz μέχρι τα κοιλώματα", όπως λέει).

Ως εκ τούτου, η εμπειρία της την τοποθετεί σε μια εξαιρετική και έγκυρη θέση για να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με την ασφάλεια των γυναικών στην Ινδία. Όχι μόνο γνωρίζει τι είναι σαν να ταξιδεύει σόλο σε όλη την Ινδία ως ξένη γυναίκα, έχει αναπτύξει μεγάλη εικόνα για την ινδική κουλτούρα και πώς λειτουργεί η χώρα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό είναι εμφανές από την ανάγνωση του δημοφιλούς ιστολογίου της. Έχει γράψει επίσης ένα πολιτιστικό εγχειρίδιο για τους επισκέπτες στην Ινδία, το οποίο έχει δεχτεί καλά.

Τι είναι το βιβλίο;

Απολαμβάνοντας την Ινδία: Η ασφάλεια των γυναικών έχει 80 σελίδες. Ξεκινά με ένα κεφάλαιο με τίτλο "Σχετικά με τους Ινδούς Άνδρες", το οποίο συζητά τη γενική νοοτροπία των Ινδών ανδρών και το πώς συμπεριφέρονται.

Τονίζει το θέμα του πολύ διαφορετικού πολιτισμικού πλαισίου στην Ινδία σε σχέση με τα λιγότερο συντηρητικά μέρη του κόσμου, τα οποία οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν και να προσαρμόζουν ανάλογα τη συμπεριφορά τους. Αυτό περιλαμβάνει πρότυπα φόρεμα και αλληλεπίδραση μεταξύ των φύλων. Αναφέρει επίσης την αίσθηση του δικαιώματος που πολλοί ινδοί άνδρες πρέπει να κάνουν ό, τι τους αρέσει με τις γυναίκες, καθώς και τον απερίγραπτο τρόπο που απεικονίζουν οι ξένες γυναίκες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το βιβλίο συνεχίζει με κεφάλαια σχετικά με τις αποχρώσεις του ινδικού πολιτισμού (συμπεριλαμβανομένης της τιμής και του σεβασμού), τα βασικά στοιχεία της ασφάλειας και της πρόληψης στην Ινδία (συμπεριλαμβανομένων πολλών σημαντικών συμβουλών για το πώς να δράσουν και να αλληλεπιδρούν) και τι να φορέσει. Είναι ενδιαφέρον ότι ο συγγραφέας δηλώνει ότι, ενώ ερευνούσε το βιβλίο, «μίλησε με πολλές γυναίκες για τις εμπειρίες τους με τους ινδούς άνδρες.» Όσοι δεν τήρησαν τα ινδικά πρότυπα φόρεμα ανέφεραν σχεδόν πάντα πολύ περισσότερα προβλήματα με την παρενόχληση ».

Το βιβλίο περιέχει επίσης κεφάλαια για το τι πρέπει να κάνετε κατά την πρώτη άφιξή σας στην Ινδία, τους τύπους των θέσεων που πρέπει και δεν πρέπει να παραμείνετε, την ιδέα της ιδιωτικής ζωής στην Ινδία, τα σεξουαλικά ζητήματα και τι πρέπει να κάνετε αν έχετε σεξουαλική παρενόχληση.

Οι συμβουλές σχετικά με την αντιμετώπιση της παρενόχλησης είναι ιδιαίτερα χρήσιμες επειδή το γεγονός είναι ότι πολλές ξένες γυναίκες απλά δεν ξέρουν πώς να ανταποκριθούν στη σεξουαλική παρενόχληση από τους άνδρες στην Ινδία. Συχνά θα συγκλονιστούν, θα το αγνοήσουν ή θα το μεταχειριστούν ελαφρά και θα το γελάσουν. Μιλώντας από την εμπειρία, αυτό σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να το χειριστείτε όμως, και το βιβλίο το επιβεβαιώνει. Οι ινδοί άνδρες δεν αναμένουν πολλή αντίσταση και θα τείνουν να στοχεύουν τις γυναίκες που φαίνονται αβοήθητοι.

Σκέψεις μου

Η ασφάλεια των γυναικών είναι ένα ευαίσθητο θέμα και αναμένω ότι μερικοί άνθρωποι θα ήθελαν να επισημάνουν τη συμβουλή του βιβλίου ως κατηγορούμενη θύμα.

Ωστόσο, όπως λέει και ο συγγραφέας, "Η επιμέλεια και η ενεργητική επιμέλεια, σύμφωνα με τον πολιτισμό, δεν ενισχύει εγγενώς την ιδέα ότι τα θύματα φταίνε." Όσοι νομίζουν ότι απλά δεν καταλαβαίνουν τον πολιτισμό ".

Πολλές ξένες γυναίκες που έρχονται στην Ινδία δεν βλέπουν την ανάγκη να ντυθούν συντηρητικά, ειδικά αν επισκέπτονται κοσμοπολίτικες πόλεις και βλέπουν ινδικές γυναίκες που φορούν σορτς, φούστες και αμάνικες κορυφές. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το βιβλίο, αυτό δεν αντανακλά τις αξίες της πολύ πιο συντηρητικής πλειοψηφίας. Και, τελικά, ακόμα κι αν δεν αλληλεπιδράτε με αυτούς τους ανθρώπους, είναι παρόντες παντού. Οι άνθρωποι όπως οι υπάλληλοι και οι οδηγοί προέρχονται συνήθως από παραδοσιακά υπόβαθρα.

Βρήκα την απόλαυση της Ινδίας: Ασφάλεια των γυναικών να είναι ένας εξαιρετικά περιεκτικός, λογικός και έξυπνος πόρος. Είναι γεμάτο από αντιληπτικές πληροφορίες.

Παρόμοια με τον συγγραφέα, έζησα επίσης στην Ινδία για περίπου οκτώ χρόνια. Εκπαιδεύω τι συμβουλεύει το βιβλίο και αισθάνομαι ότι καλύπτει όλα όσα έμαθα κατά τη διάρκεια του χρόνου μου στην Ινδία και είναι μια ακριβής αντανάκλαση αυτού. Επιπλέον, μαζί με τον συγγραφέα, μου έχουν υποσχεθεί αρκετοί φορές οι ινδικοί άνδρες για ντύσιμο κατάλληλα - οπότε σίγουρα δεν παρατηρείται!

Απολαμβάνοντας την Ινδία: Η ασφάλεια των γυναικών είναι διαθέσιμη από την Amazon στις ΗΠΑ και την Amazon στην Ινδία. (Σημειώστε ότι το Travel Fearlessly στην Ινδία: Τι πρέπει να γνωρίζει η κάθε γυναίκα για την προσωπική ασφάλεια είναι η ενημερωμένη έκδοση του βιβλίου ).

Γνωστοποίηση: Αντίγραφο αναθεώρησης δόθηκε από τον εκδότη. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.