Λίστα συσκευασίας Μπαλί

Τι να φέρει στο Μπαλί, τι να αγοράσει στην Ινδονησία, και τι να αφήσει στο σπίτι

Κλείσατε τα εισιτήριά σας στο Μπαλί; Χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα δειγματοληψίας για να λάβετε ιδέες για το τι θα πρέπει να φέρετε στο πιο δημοφιλές νησί της Ινδονησίας και τι θα πρέπει να περιμένετε να αγοράσετε μετά την άφιξή σας. Κανένας κατάλογος συσκευασίας δεν είναι ιδανικός για όλους, οπότε προσαρμόστε τη δική σας λίστα ώστε να ταιριάζει με συγκεκριμένα ταξιδιωτικά σχέδια και ανάγκες.

Δεν θα χρειαστείτε πολλά για το ταξίδι σας στο Μπαλί και αν ξεχάσετε κάτι, θα το βρείτε πιθανότατα διαθέσιμο για τοπική αγορά ούτως ή άλλως - το Μπαλί είναι σχεδόν ένα έρημο νησί!

Αντ 'αυτού, πακέτο σαν επαγγελματίας ? να φέρει λιγότερα και να επωφεληθείτε από μοναδικές εμπειρίες αγορών στο νησί. Θα έχετε ακόμη περισσότερη δικαιολογία για να μπείτε στα πολλά boutique καταστήματα για beachwear και άλλα αντικείμενα που θα φαίνονται καλά και στο σπίτι.

Τι ενδυμασία για το Μπαλί;

Ενώ οι διακοπές σε ένα νησί σίγουρα ενθαρρύνουν την απίστευτη ενδυμασία της παραλίας, οι ντόπιοι ντύνονται αρκετά συντηρητικά. Θα πρέπει να καλύπτετε τα γόνατα και τους ώμους σας όταν επισκέπτεστε ινδουιστικούς ναούς, ιερούς τόπους όπως το Σπήλαιο των Ελέφαντας ή όταν εξερευνάτε μικρά χωριά στο εσωτερικό του νησιού. Η γυναικεία ενδυμασία είναι ωραία για καθημερινή χρήση, εκτός από όταν σε τραπεζαρία ή clubbing σε ακριβές εγκαταστάσεις. Καλύψτε τον εαυτό σας πριν βγείτε από την άμμο!

Εκτός από κάποια δημόσια συγκοινωνία με υπερσύγχρονο κλιματισμό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το κρύο ενώ βρίσκεστε στο Μπαλί. Επιλέξτε το ελαφρύ βαμβακερό ρούχο. τα τζιν θα είναι ζεστά και βαριά για τις περισσότερες περιστάσεις.

Υψηλής τεχνολογίας, γρήγορα-ξηρά ενδύματα θα λειτουργήσει, επίσης, αλλά μην τους αφήσει να κρέμονται να στεγνώσουν κάπου θα μπορούσαν να κλαπούν.

Δεν θα χρειαστείτε τόσο πολλά ρούχα όπως θα περιμένατε. να διατηρείτε τη συσκευασία σας απλή και να αγοράζετε αντικείμενα τοπικά εάν εξαντλείτε τα ρούχα που φορούν. Εάν σε ένα εκτεταμένο ταξίδι, θα βρείτε πολλά μέρη που πλένουν για μια χρέωση με βάση το βάρος.

Κατά τη συσκευασία, ξεχωριστό ρουχισμό και άλλα "κιτ" σε σφραγισμένες μονάδες ή κύβους σε περίπτωση που η θερμοκρασία και η πίεση αλλάξουν ανοίγματα.

Τα καλύτερα παπούτσια για το Μπαλί

Όπως συμβαίνει με το μεγαλύτερο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας, τα υποδήματα για το Μπαλί είναι απλά ένα ζευγάρι αξιόπιστων σαγιονάρων. Μερικά καταστήματα, ναοί, μπαρ και εστιατόρια μπορεί να σας ζητήσουν να αφαιρέσετε τα παπούτσια σας από την πόρτα. Τα σαγιονάρες είναι πιο εύκολο να γλιστρήσουν και να σβήνουν από τα σανδάλια με τους ιμάντες. Η επιλογή για ακριβότερα υποδήματα μπορεί να ενθαρρύνει κάποιον να αναβαθμίσει τη δική του με το "εμπόριο" για τα παπούτσια σας χωρίς να το ζητήσει. Μπορείτε να αγοράσετε φθηνά σαγιονάρες σε καταστήματα και πάγκους σε όλο το νησί.

Θα χρειαστείτε κατάλληλα παπούτσια για πεζοπορία ή σανδάλια αν θέλετε να ανεβείτε στο Mount Batur ή στο Gunung Agung . Μερικοί από τους επιτηδευμένους συλλόγους υψηλού επιπέδου στο Kuta και το Seminyak μπορούν να επιβάλουν κώδικες φόρεμα που απαγορεύουν σανδάλια και σαγιονάρες.

Τι να τοποθετήσετε στο κιτ πρώτων βοηθειών σας

Δεν θέλετε κάποια ενοχλητική ασθένεια να επηρεάσει τον πολύτιμο χρόνο σας στο νησί. Αλλά ταυτόχρονα, δεν θέλετε να μεταφέρετε περισσότερες ιατρικές προμήθειες από έναν ιατρό Green Beret. Ευτυχώς, τα φαρμακεία πωλούν σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε -συμπεριλαμβανομένων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων- χωρίς να χρειάζεται πρώτα να επισκεφτείτε ένα νοσοκομείο. Συσκευάστε μόνο ένα μικρό, απλό κιτ πρώτων βοηθειών για ταξίδια με βασικά στοιχεία και, στη συνέχεια, αγοράστε τα υπόλοιπα εάν είναι απαραίτητο.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστείτε τίποτα περισσότερο από ένα ibuprofen ή δύο μετά από πάρα πολλά beach cocktails.

Συμβουλή: Κάθε κιβώτιο πρώτων βοηθειών θα πρέπει να διαθέτει φάρμακα κατά της διάρροιας όπως η λοπεραμίδη (Imodium), αλλά μην το παίρνετε, εκτός εάν η τοποθέτηση σε μια τουαλέτα δεν είναι επιλογή (π.χ., θα μεταφερθείτε όλη την ημέρα). Τα αντιοξειδωτικά φάρμακα μπορεί να εξαλείψουν απλά περιστατικά διάρροιας του ταξιδιώτη, παγιδεύοντας τα βακτηρίδια στο εσωτερικό του, αντί να του επιτρέψουν να περάσει κανονικά.

Χρήματα και Έγγραφα για το Μπαλί

Δημιουργήστε δύο αντίγραφα του διαβατηρίου σας, ταξιδιωτικά έγγραφα ασφάλισης, αποδείξεις για οποιεσδήποτε ταξιδιωτικές επιταγές και άλλα σημαντικά ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχετε σε κάθε ταξίδι. Διαφοροποιήστε τα αντίγραφα σας, αποκρύπτοντάς τα τόσο στην τσάντα σας όσο και στις μεγάλες αποσκευές σας, για να αποφύγετε την καταστροφή εάν χάσετε το ένα ή το άλλο. Απόκρυψη πληροφοριών πιστωτικής κάρτας (ανακατώστε τους αριθμούς με τρόπο που καταλαβαίνετε μόνο) και τους αριθμούς τηλεφώνου επαφής έκτακτης ανάγκης σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον εαυτό σας σε περίπτωση που χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τις τράπεζες.

Θα θελήσετε να μεταφέρετε μαζί σας μερικές επιπλέον φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου αν σκοπεύετε να υποβάλετε αίτηση για τουριστικές βίζες για να επισκεφθείτε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας .

Το Μπαλί διαθέτει πολλά ΔΕΚ σε Δυτικά δίκτυα, ωστόσο, φέρνει μετρητά ασφαλείας μόνο σε περίπτωση που το δίκτυο πέσει κάτω. Σκεφθείτε να κάνετε μερικές ταξιδιωτικές επιταγές και μερικά δολάρια ΗΠΑ που μπορούν να εξαργυρωθούν για ταμεία έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η κάρτα σας ΑΤΜ υποστεί βλάβη.

Συμβουλή: Εάν χάσετε το διαβατήριό σας , έχετε φωτοτυπία του και το πιστοποιητικό γέννησής σας θα επιταχύνει σημαντικά την αντικατάσταση από πρεσβεία στη Νοτιοανατολική Ασία .

Φέρνοντας Ηλεκτρονικά στο Μπαλί

Μπορεί να θέλετε να φέρετε μαζί σας το smartphone, το tablet, τον αναγνώστη ebook σας ή ακόμα και ένα laptop για να επωφεληθείτε από το δωρεάν Wi-Fi σε καφετέριες και ξενώνες . Αν επιλέξετε να φέρετε εύθραυστες ηλεκτρονικές συσκευές, ξέρετε πώς να τις προστατεύσετε σε ένα τροπικό περιβάλλον.

Η Ινδονησία χρησιμοποιεί τις στρογγυλές, δίπτυχες, CEE7 εξόδους κοινής χρήσης στην Ευρώπη. Η τάση είναι 230 volts / 50 Hz. Αν δεν σκοπεύετε να μεταφέρετε έναν στεγνωτήρα μαλλιών (όχι!), Δεν θα χρειαστείτε μετασχηματιστή βαθμιαίας ισχύος, επειδή οι περισσότεροι φορτιστές συσκευών (π.χ. κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) χειρίζονται αυτόματα την υψηλότερη τάση . Παρόλο που πολλά ξενοδοχεία διαθέτουν καθολικές βάσεις που λειτουργούν με πολλούς τύπους καλωδίων, μπορεί να χρειαστείτε ένα μικρό προσαρμογέα για να προσαρμόσετε τη συσκευή σας.

Συμβουλή: Μπορείτε να αγοράσετε ένα σχετικά φθηνό πακέτο δεδομένων 4g για το smartphone σας μετά την άφιξή σας. Δείτε αν το κινητό σας τηλέφωνο θα λειτουργήσει εκ των προτέρων στην Ασία .

Άλλα αντικείμενα που πρέπει να εξετάσετε Συσκευασία για το Μπαλί

Μαζί με τα προφανή πράγματα, σκεφτείτε να φέρετε τα εξής:

Τι να αγοράσετε στο Μπαλί

Η αγορά ό, τι χρειάζεστε σε ένα ταξίδι μετά την άφιξη δεν βοηθά μόνο την τοπική οικονομία, είναι διασκεδαστικό! Αφήστε χώρο στις αποσκευές σας για νέες αγορές και μοναδικά αντικείμενα που δεν είναι εύκολο να βρείτε στο σπίτι.

Θα βρείτε πολλές αγορές στο Μπαλί, ιδιαίτερα στο Ubud, όπου πολλά καταστήματα μπουτίκ φέρουν μοναδικά ρούχα που είναι ιδανικά για το νησί. Μαζί με τους πάγκους και τα μικρά καταστήματα, θα βρείτε πολλά μεγάλα εμπορικά κέντρα στο Kuta με εμπορικά σήματα. Εκτός των εμπορικών κέντρων, θα χρειαστεί να διαπραγματευτείτε - ιδιαίτερα στα τουριστικά καταστήματα - να λάβετε αποδεκτές τιμές.

Αντί να αφήσετε το σπίτι σας με μια πλήρη βαλίτσα, σκεφτείτε να περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο Μπαλί για να αγοράσετε μερικά από αυτά τα κοινά αντικείμενα:

Ίσως θελήσετε να φέρετε τα δικά σας προϊόντα περιποίησης, τα αντηλιακά και τα αναλώσιμα σε περίπτωση που οι μάρκες που χρησιμοποιείτε κανονικά δεν είναι διαθέσιμες. Προσέξτε τα πολλά τοπικά προϊόντα μπάνιου, ιδιαίτερα σαπούνια και αποσμητικά, που περιέχουν λευκαντικά.

Επιλέξτε τις τσάντες σας προσεκτικά

Παρόλο που το βίαιο έγκλημα δεν είναι πραγματικά ένα ζήτημα στο Μπαλί, η εισροή τουριστών προσελκύει κάποια ασήμαντη κλοπή. Να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε μια τσάντα ημέρας. σακίδια ή τσάντες με δημοφιλή λογότυπα (π.χ. IBM, LowePro, GoPro κ.λπ.) αναγγέλλουν στους ενδεχόμενους κλέφτες ότι το περιεχόμενο στο εσωτερικό τους είναι πολύτιμο.

Τι να αφήσετε στο σπίτι

Αφήστε τα παρακάτω αντικείμενα στο σπίτι ή τα αγοράστε τοπικά αν τα χρειάζεστε: