Πρόσβαση σε χρήματα στην Ασία

ΑΤΜ, πιστωτικές κάρτες, ταξιδιωτικές επιταγές και λήψη μετρητών στην Ασία

Με λίγες επιλογές, πολλοί ταξιδιώτες δεν είναι σίγουροι για τους καλύτερους τρόπους πρόσβασης στην Ασία ενώ ταξιδεύουν. Η επιλογή εσφαλμένα θα μπορούσε να κοστίσει πολλά χρήματα που χάθηκαν από τραπεζικά έξοδα και προμήθειες.

Όπως το παλιό επενδυτικό μάντρα πηγαίνει: διαφοροποιήστε. Το ασφαλέστερο στοίχημά σας, επειδή πάντα διαθέτετε τοπικό νόμισμα στην Ασία, είναι να έχετε περισσότερους από έναν τρόπο να φτάσετε στα χρήματα.

Αν και οι ΑΤΜ είναι συνήθως ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα στην Ασία, τα δίκτυα σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές μπορούν να μειωθούν για μέρες κάθε φορά.

Τα μηχανήματα κάνουν συχνά κάρτες σύλληψης. πολλές τράπεζες δεν θα τις ταχυδρομήσουν σε διεθνείς διευθύνσεις. Για την ειρήνη του μυαλού, χρειάζεστε εφεδρικές μορφές νομίσματος.

Οι επιλογές σας για την απόκτηση χρημάτων ενώ ταξιδεύετε στην Ασία συνήθως περιορίζονται σε αυτές τις επιλογές:

Χρησιμοποιώντας ΑΤΜ για τοπικό νόμισμα στην Ασία

Εκτός από τα μικρότερα χωριά και τα νησιά, τα ΑΤΜ που συνδέονται με όλα τα μεγάλα Δυτικά δίκτυα είναι πλέον διαθέσιμα στα περισσότερα τουριστικά μέρη της Ασίας. Η Μιανμάρ ήταν μια από τις τελευταίες αναβαθμίσεις στην Ασία, αλλά όλο και περισσότερα ΑΤΜ μπορούν τώρα να βρεθούν εκεί.

Η χρήση ΑΤΜ για να πάρετε χρήματα σημαίνει ότι μπορείτε να μεταφέρετε με ασφάλεια λιγότερα μετρητά, ένα καλό μέτρο κατά της πιθανής κλοπής . Μπορείτε να πάρετε τα χρήματα έξω, όπως απαιτείται. Τα ΑΤΜ διανέμουν το τοπικό νόμισμα, εξαλείφοντας την ανάγκη ανταλλαγής χρημάτων.

Πριν πάρετε την κάρτα σας στην Ασία, συμβουλευτείτε την τράπεζά σας. πολλοί χρεώνουν μια μικρή χρέωση ξένων συναλλαγών (περίπου 3% ή λιγότερο) κάθε φορά που παίρνετε χρήματα.

Συμβουλές για τη χρήση της κάρτας ATM στην Ασία

Ανταλλαγή χρημάτων στην Ασία

Δεύτερον στα ΑΤΜ, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ανταλλάσσουν χρήματα στο αεροδρόμιο μετά την άφιξή τους στην Ασία. Ενώ είναι αξιόπιστες, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες συνήθως δεν είναι ευνοϊκές.

Δείτε τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες και περισσότερες συμβουλές για την ανταλλαγή χρημάτων στην Ασία .

Χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες στην Ασία

Αν και η μεταφορά μιας πιστωτικής κάρτας στο ταξίδι σας είναι προφανώς μια καλή ιδέα για επείγουσες καταστάσεις, μην περιμένετε να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική κάρτα ως κύρια πηγή χρημάτων για φαγητό και ψώνια.

Η πλειοψηφία των μικρών καταστημάτων, μπαρ και εστιατορίων στη Νοτιοανατολική Ασία δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες, και εκείνες που κάνουν συχνά θα επιβαρύνουν με προσαύξηση ή προμήθεια 10% ή υψηλότερη. Η τράπεζά σας πιθανόν να χρεώσει και μια χρέωση για ξένη συναλλαγή, εκτός αν διαθέτετε κάρτα στους ταξιδιώτες.

Οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται καλύτερα σε πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία, για να πληρώσουν για δραστηριότητες όπως η κατάδυση και να κλείσουν φτηνές πτήσεις στην Ασία. Όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε την κάρτα σας, τόσο λιγότερες πιθανότητες να είστε αριθμός θα καταστραφούν - ένα αυξανόμενο πρόβλημα στην Ασία.

Οι πιστωτικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ΑΤΜ για να λάβουν προκαταβολές έκτακτης ανάγκης, παρόλο που θα καταβάλετε ένα τέλος εξωτερικής συναλλαγής και τα επιτόκια στις προκαταβολές είναι συνήθως υψηλότερα.

Η Visa και η MasterCard είναι ευρύτερα αποδεκτές σε ολόκληρη την Ασία από άλλες κάρτες.

Χρησιμοποιώντας τους Έλεγχους των Ταξιδιωτών στην Ασία

Οι ταξιδιωτικές επιταγές American Express μπορούν να ανταλλάσσονται σε τράπεζες σε ολόκληρη την Ασία έναντι αμοιβής. Η διεξαγωγή των ταξιδιωτικών επιταγών είναι μια παλαιά εγγύηση ενάντια στη μεταφορά πάρα πολλών μετρητών σε μια στιγμή, ωστόσο, γίνεται όλο και λιγότερο δημοφιλής.

Μεταφέρετε δολάρια ΗΠΑ στην Ασία

Ανεξάρτητα από την οικονομία, το αμερικανικό δολάριο εξακολουθεί να λειτουργεί καλύτερα ως ταξιδιωτικό νόμισμα στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Τα δολάρια μπορούν να ανταλλαγούν ή να χρησιμοποιηθούν με ένα τσίμπημα πιο εύκολα από άλλα νομίσματα. Σε ορισμένες χώρες, όπως η Καμπότζη, το Λάος, το Βιετνάμ, το Μυανμάρ και το Νεπάλ, μερικές φορές τα δολάρια προτιμούν το τοπικό νόμισμα. Για να αντιμετωπιστεί αυτό, οι ασιατικές κυβερνήσεις άρχισαν να θέτουν νέους περιορισμούς που ενθαρρύνουν τη χρήση του τοπικού νομίσματος σε δολάρια ΗΠΑ.

Ακόμη και οι μετρητές μετανάστευσης συχνά προτιμούν να λαμβάνουν δολάρια για τα τέλη θεωρήσεων όταν ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες στη χώρα. Πληρώστε σε οποιοδήποτε νόμισμα λειτουργεί καλύτερα προς όφελός σας.

Η μεταφορά μεγάλου αριθμού μετρητών είναι μια κακή ιδέα, αλλά η κατοχή αμερικανικών δολαρίων σε ποικιλία ονομαστικών αξιών θα είναι σίγουρα χρήσιμη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κουραστεί, νέες σημειώσεις, καθώς οι μεταπωλητές χρημάτων συχνά αρνούνται τους παλιούς, φθαρμένους λογαριασμούς.