Ταξιδιωτικές κάρτες δώρων - πρέπει να αγοράσετε ένα;

Τι είναι μια κάρτα δώρου ταξιδιού;

Οι κάρτες δώρων ταξιδιών γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς επειδή είναι εύκολο να αγοραστούν και βολικό στη χρήση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα δώρων ταξιδιού με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσατε μια κάρτα δώρων από το αγαπημένο σας κατάστημα ή εστιατόριο. Έρχεται με μια προκαθορισμένη τιμή. Τα κονδύλια αφαιρούνται από την κάρτα δώρου καθώς τα χρησιμοποιείτε.

Πρέπει να αγοράσετε πλαστική κάρτα ή E-Gift Card;

Υπάρχουν δύο τύποι καρτών δώρων ταξιδιού: παραδοσιακές πλαστικές κάρτες και ηλεκτρονικές κάρτες ή κάρτες e-gift.

Οι πλαστικές κάρτες δώρων μοιάζουν με το εστιατόριο ή την κάρτα δώρων που λάβατε από τον Cousin Sally τα τελευταία Χριστούγεννα. Έχουν το ίδιο μέγεθος με μια πιστωτική κάρτα και πρέπει να προσκομίζονται στον παροχέα ταξιδιών για εξαργύρωση. Μπορείτε να τα παραγγείλετε από έναν πάροχο ταξιδιών και να τα στείλετε απευθείας στον παραλήπτη.

Οι πλαστικές κάρτες δώρων ταξιδιών είναι εύχρηστες και μπορούν να αποθηκευτούν με άλλες κάρτες σε πορτοφόλι ή πορτοφόλι. Αν χάσετε την δωροκάρτα σας, ο πωλητής δεν θα την αντικαταστήσει, οπότε πρέπει να φυλάξετε προσεκτικά την κάρτα.

Οι ηλεκτρονικές κάρτες δώρων ταξιδιού ή οι ηλεκτρονικές κάρτες παραδίδονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οπότε πρέπει να έχετε τη σωστή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του παραλήπτη πριν τοποθετήσετε την παραγγελία σας. Ο πωλητής δεν θα αναλάβει την ευθύνη για εσφαλμένα παραδοθείσες ηλεκτρονικές κάρτες δώρων. Μπορείτε να παραγγείλετε ηλεκτρονικές κάρτες δώρων ταξιδιού την τελευταία στιγμή επειδή αποστέλλονται στον παραλήπτη μόλις επεξεργαστεί την πληρωμή σας, καθιστώντας τις κάρτες e-gift μια βολική επιλογή τελευταίας στιγμής.

Οι ηλεκτρονικές κάρτες δώρων φτάνουν στα εισερχόμενά σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και περιλαμβάνουν έναν αριθμό κάρτας ή δώρου που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την εξαργύρωση της ηλεκτρονικής κάρτας. Ο παραλήπτης θα πρέπει να εκτυπώσει την κάρτα δώρων και να έχει αυτόν τον αριθμό διαθέσιμο όταν κάνει κράτηση ταξιδιού. Οι ηλεκτρονικές κάρτες δώρων ταξιδιών είναι σχεδόν αδύνατο να χάσετε για όσο διάστημα αποθηκεύετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Αν παραβιάσετε το πιστοποιητικό, μπορείτε απλά να εκτυπώσετε ένα άλλο αντίγραφο.

Τι είδους κάρτες δώρων ταξιδιών μπορώ να αγοράσω;

Πολλές αλυσίδες ξενοδοχείων και αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Best Western, Marriott, American Airlines και Southwest Airlines, πωλούν κάρτες δώρων ταξιδιού. Συνήθως μπορείτε να τα παραγγείλετε από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου ή της αεροπορικής εταιρείας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε δωροεπιταγές από το BedandBreakfast.com. Μπορείτε να αγοράσετε κάποιες κάρτες δώρων ταξιδιού και στα παντοπωλεία.

Εάν οι αγαπημένοι σας απολαμβάνουν να ταξιδεύουν, μπορείτε να τους δώσετε μια κάρτα δώρου κρουαζιέρας. Η Ecruises.com και οι Cruise Brothers πωλούν πιστοποιητικά δώρων κρουαζιέρας που μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε κρουαζιέρα που προσφέρουν. Οι μεμονωμένες γραμμές κρουαζιέρας τυπικά πωλούν "επί του σκάφους δώρα", τα οποία είναι συγκεκριμένα είδη ή υπηρεσίες, όπως λουλούδια ή μασάζ. Ορισμένες γραμμές κρουαζιέρας επίσης πωλούν πιστωτικά δελτία πιστωτικών δώρων.

Μπορείτε επίσης να δώσετε σε κάποιον ένα εστιατόριο ή μια κάρτα δώρου για τα αξιοθέατα. Το Restaurant.com είναι το πιο γνωστό από τις ιστοσελίδες της κάρτας δώρων εστιατορίων. Ατομικές αλυσίδες εστιατορίων, όπως το Olive Garden και το Outback Steakhouse, πωλούν επίσης κάρτες δώρων. Τα φυλλάδια CityPass κάνουν ένα υπέροχο δώρο για τον άπληστο περιηγητή. Μπορείτε να αγοράσετε φυλλάδια CityPass για 12 διαφορετικές πόλεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Κάθε φυλλάδιο περιλαμβάνει ένα συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων για αξιοθέατα. αγοράζοντας το φυλλάδιο CityPass, εξοικονομείτε χρήματα σε κάθε έλξη.

Μήπως μία κάρτα δώρων ταξιδιού έπαυσε ποτέ;

Ορισμένες κάρτες δώρων ταξιδιού δεν έχουν ημερομηνίες λήξης. Άλλες χρήσεις πρέπει να χρησιμοποιούνται εντός συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Ελέγξτε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις της κάρτας δώρου πριν κάνετε την αγορά σας.

Τι άλλο πρέπει να ξέρω για την αγορά μιας κάρτας δώρων ταξιδιού;

Οι όροι και οι προϋποθέσεις κάθε παροχέα ταξιδιών είναι διαφορετικοί, οπότε πρέπει να διαβάσετε αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις πριν αγοράσετε μια κάρτα δώρου.

Εάν αγοράζετε μια κάρτα δώρου ταξιδιού σε ξένο νόμισμα και πληρώνετε με πιστωτική κάρτα, πιθανόν να χρεωθείτε μια χρέωση συναλλαγής. Οι αλλοδαπές χρεώσεις συναλλαγών είναι συνήθως ένα ποσοστό της τιμής πώλησης και χρεώνονται από την εταιρεία πιστωτικών καρτών, ακόμη και αν ο πωλητής της κάρτας δώρων βρίσκεται στη χώρα σας.

Μερικοί πωλητές καρτών δώρων ταξιδιών σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη, μοναδική ταξιδιωτική κάρτα.

Αν επιλέξετε αυτήν την επιλογή και ανεβάσετε μια φωτογραφία που θα χρησιμοποιηθεί στην κάρτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει τα πνευματικά δικαιώματα στην εικόνα.

Δεν είναι μια δωροκάρτα ταξιδιού ένα βαρετό δώρο;

Όχι αν θέλετε να ταξιδέψετε. Μια κάρτα δωροεπιταγής μπορεί να είναι το τέλειο δώρο για ένα εγγόνι, ανιψιά ή ανιψιό. Οι κάρτες δώρων ταξιδιών κάνουν εξαιρετική δέσμευση, γάμο και δώρα συνταξιοδότησης.