Το εισιτήριό σας για να φτάσετε στα τελευταία επτά θαύματα του κόσμου

Είναι ένα θαύμα

Επεξεργασμένο από τον Benet Wilson

Πίσω στις 7 Ιουλίου 2007, ανακοινώθηκαν στην Πορτογαλία τα νεότερα επτά θαύματα του κόσμου. Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια ψήφοι από όλο τον κόσμο προσδιόρισαν τον κατάλογο. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε σε αυτά τα νέα επτά θαύματα; Εδώ είναι τα νεοσύστατα, ανθρωπογενή θαύματα του κόσμου, με τι να δείτε όταν φτάσετε εκεί και ποια αεροδρόμια είναι πιο κοντά.

Σινικό Τείχος της Κίνας
Οι περισσότεροι ταξιδιώτες παίρνουν λεωφορείο ή προσλαμβάνουν ταξί από το Πεκίνο για μια ημερήσια εκδρομή σε αυτό το θαύμα.

Ο τοίχος χτίστηκε το 206 π.Χ. για να συνδέσει τις υπάρχουσες οχυρώσεις με ένα ενωμένο αμυντικό σύστημα και να κρατήσει καλύτερα από την Κίνα την εισβολή των μογγολικών φυλών. Είναι το μεγαλύτερο ανθρωπογενές μνημείο που έχει χτιστεί ποτέ και αμφισβητείται ότι είναι το μοναδικό ορατό από το διάστημα. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου.


Chichen Itza, Μεξικό

Το Chichén Itzá είναι η πιο διάσημη πόλη των ναών της Μάγιας. Χρησίμευσε ως το πολιτικό και οικονομικό κέντρο του πολιτισμού των Μάγιας και οι διάφορες δομές του - η πυραμίδα του Kukulkan, ο ναός του Chac Mool, η αίθουσα των χιλιάδων πυλώνων και το πεδίο παιχνιδιού των κρατουμένων - μπορούν ακόμα να γίνουν σήμερα. Η ίδια η πυραμίδα ήταν η τελευταία και αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη από όλους τους ναούς των Μάγια. Αλλά δεν είναι εύκολο να φτάσετε στο Chichen Itza, το οποίο βρίσκεται σε απομακρυσμένη τοποθεσία. Το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι το Cancun International , και τα περισσότερα θέρετρα μπορούν να οργανώσουν ημερήσιες εκδρομές σε αυτό το θαύμα του κόσμου.


Ο Ιησούς Χριστός ο Λυτρωτής Άγαλμα, Ρίο ντε Τζανέιρο
Αυτό το άγαλμα του Ιησού βρίσκεται στο βουνό Corcovado στο Εθνικό Δρυμό Tijuca Forest. Είναι 38 μέτρα ψηλό και σχεδιάστηκε από το βραζιλιάνο Heitor da Silva Costa και δημιουργήθηκε από τον γάλλο γλύπτη Paul Landowski. Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί και εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου 1931 και έγινε σύμβολο της πόλης.

Από την πόλη ή το αεροδρόμιο, αυτή η δημοφιλής έλξη επισκεπτών μπορεί να επιτευχθεί με τη δημόσια συγκοινωνία ή το ταξί , και στη συνέχεια να πάρετε το τραμ μέχρι το βουνό για μια πιο προσεκτική ματιά. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Rio de Janeiro-Galeão International.


Μάτσου Πίτσου, Περού
Το Machu Picchu (που σημαίνει "παλιό βουνό") χτίστηκε τον 15ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Inca Pachacútec. Βρίσκεται στα μισά του οροπέδιου των Άνδεων, βαθιά στη ζούγκλα του Αμαζονίου και πάνω από τον ποταμό Ουρουμπάμπα. Θεωρείται ότι η πόλη εγκαταλείφθηκε από τους Incas εξαιτίας μιας επιδημίας ευλογιάς. Αφού οι Ισπανοί νίκησαν την Αυτοκρατορία Incan, η πόλη παρέμεινε «χαμένη» για περισσότερους από τρεις αιώνες και ανακαλύφθηκε ξανά από τον Hiram Bingham το 1911. Δεν είναι κοντά σε ένα διεθνές αεροδρόμιο και η πλησιέστερη πόλη στην περιοχή είναι ο Aguas Calientes. Η κοντινή πόλη Cusco έχει το διεθνές αεροδρόμιο Alejandro Velasco Astete, με πολλές εσωτερικές πτήσεις, μαζί με ένα τρένο, όπου μπορείτε να πάρετε περιηγήσεις στο Machu Picchu . Ο κύριος αερολιμένας είναι ο Jorge Chávez International στη Λίμα.


Πέτρα, Ιορδανία

Η αρχαία πόλη Πέτρα ήταν η λαμπερή πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας Nabataean του Βασιλιά Αρετά IV (9 π.Χ. έως 40 μ.Χ.). Ήταν γνωστό για την κατασκευή μεγάλων κατασκευών σήραγγας και θαλάμων νερού.

Ένα θέατρο, με βάση τα ελληνορωμαϊκά πρωτότυπα, είχε χώρο για ένα ακροατήριο 4.000. Σήμερα, οι Τάφοι της Πέτρας, με την πρόσοψη του ναού του El-Deir, ύψους 42 μέτρων, είναι εντυπωσιακά δείγματα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μέσης Ανατολής. Η πόλη είναι ένα ημερήσιο ταξίδι από το Αμμάν και ακόμη από το Ισραήλ, αλλά λόγω της θέσης του, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι επιλογή, έτσι η πρόσληψη ενός ταξί ή η λήψη τουριστικού λεωφορείου θα είναι οι καλύτεροι τρόποι να επισκεφθείτε. Ο κύριος αερολιμένας είναι η Queen Alia International, στο Αμμάν.


Ρωμαϊκό Κολοσσαίο, Ιταλία

Αυτό το αμφιθέατρο στη μέση της πόλης χτίστηκε για να δώσει ευχές σε επιτυχημένους λεγεωνάριους και να γιορτάσει τη δόξα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτό είναι ίσως το πιο εύκολα προσβάσιμο νέο θαύμα του κόσμου, απλά με το μετρό, στη γραμμή Β του μετρό Piazza del Colosseo, στη στάση Colosseo ή στο τραμ Line 3.

Και παρόλο που η πόλη έχει αρκετά αεροδρόμια, είναι το αεροδρόμιο Leonardo da Vinci Fiumicino της Ρώμης το οποίο είναι πιο γνωστό από τους διεθνείς επισκέπτες.


Taj Mahal, Ινδία

Αυτό το μεγάλο μαυσωλείο χτίστηκε από τον Shah Jahan για να τιμήσει τη μνήμη της αγαπημένης του τελευταίας συζύγου. Χτισμένο από λευκό μάρμαρο και στέκεται ανεπίσημα διαμορφωμένους περιφραγμένους κήπους, το Taj Mahal θεωρείται το πιο τέλειο στολίδι της μουσουλμανικής τέχνης στην Ινδία. Το μαυσωλείο, που βρίσκεται στην Agra, δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Οι επισκέπτες συνήθως πετούν στο Δελχί και παίρνουν ένα τρένο μεταξύ των δύο πόλεων , το οποίο διαρκεί μέχρι τρεις ώρες. Υπάρχει επίσης υπηρεσία λεωφορείου από το Δελχί προς την Αγρά. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι η Indira Gandhi International.