Διασκεδαστικά γεγονότα για την καμηλοπάρδαλη

Η καμηλοπάρδαλη είναι το αγαπημένο μου ζώο για να εντοπίσω σε σαφάρι . Είναι απολύτως μοναδικές, δεν μπορείτε παρά να χαμογελάσετε όταν τις βλέπετε. Το μέγεθός τους είναι εμπνευσμένο από δέος και οι κινήσεις τους είναι εντελώς χαριτωμένες. Δεν υπάρχει τίποτα που να με ενθουσιάζει περισσότερο από το να κάνω μια καμηλοπάρδαλη όταν βρισκόμαι σε ένα παιχνίδι. Ίσως να έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν είναι επιθετικοί έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ανησυχείτε για την προσπάθεια να κλείσετε ....

και έχουν μπλε γλώσσες. Τι περισσότερο θα θέλατε από ένα ζώο;

Μπορείτε να εντοπίσετε καμηλοπάρδαλη σε όλους τους μεγάλους προορισμούς σαφάρι στην Αφρική, και δεν έχει σημασία τι εποχή είναι - είτε τα χόρτα είναι μεγάλα ή μικρά, πυκνά ή αραιά? δεν είναι δύσκολο να βρεθούν. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι σε σαφάρι ψάχνουν για το " The Big 5 " ... Έχω ακόμα να συναντήσω κάποιον που θα προτιμούσε να εντοπίσει ένα βουβάλι πάνω από μια καμηλοπάρδαλη!

Ενώ τα πιο συνηθισμένα είδη καμηλοπάρδαλης δεν αναφέρονται ως κρίσιμα απειλούμενα, τα ενδιαιτήματά τους εξαφανίζονται γρήγορα. Οι κύριοι θηρευτές της καμηλοπάρδας περιλαμβάνουν το λιοντάρι, τον κροκόδειλο και τη λεοπάρδαλη. Αλλά, φυσικά, οι άνθρωποι είναι ο κύριος εχθρός, καθώς οι καμηλοπάρδαλες κυνηγούν για τα γούνινα τους, το κρέας και οι ουρές τους που χρησιμοποιούνται σαν μύγα.

Ο αριθμός των καμηλοπαρδάλων στην υποσαχάρια Αφρική έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ κατά τα τελευταία 15 χρόνια. Υπάρχει τώρα περίπου 80.000 καμηλοπάρδαλη αριστερά, αλλά σε ορισμένες περιοχές όπως η Δυτική Αφρική, ο αριθμός τους είναι τρομακτικά μικροσκοπικός.

Μόλις 200 περίπου άτομα πιστεύεται ότι εξακολουθούν να ζουν στη Δυτική Αφρική.

Διασκέδαση γεγονότα για να γιορτάσει την καμηλοπάρδαλη

Περισσότερα αστεία γεγονότα για τα ζώα που μπορείτε να δείτε στην Αφρική

Ανακαλύψτε γιατί η υάνα είναι άσπρη, γιατί οι ελέφαντες πιπιλίζουν τους κορμούς τους, πόσοι άνδρες μαύρο δηλητήριο του mamba μπορούν να σκοτώσουν, αν τα λιοντάρια μπορούν να κολυμπήσουν και να πηδούν οι ιπποπόταμοι. Εδώ είναι μερικά αστεία, εκπληκτικά και αληθινά γεγονότα για τα άγρια ​​ζώα που μπορείτε να δείτε στο σαφάρι στην Αφρική.

Πηγές και πρόσθετοι σύνδεσμοι