Ζώντας στην άκρη: Κολύμπι στην πισίνα Devil's, Victoria Falls

Βρίσκεται στα σύνορα της Ζάμπια και της Ζιμπάμπουε, το Victoria Falls αξίζει μια θέση στον κατάλογο όλων των κουτιών της Νότιας Αφρικής . Μετά από όλα, εκτείνεται για περισσότερο από ένα μίλι, δημιουργώντας το μεγαλύτερο φύλλο του κόσμου πτώσης του νερού. Είναι ένα θέαμα εκκωφαντικού θορύβου και ομίχλης με ουράνιο τόξο και με σπρέι που φτάνει περίπου 1.000 πόδια στον αέρα είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι άνθρωποι του Kololo κάποτε το βαφτίζονταν με το Mosi-oa-Tunya ή το "The Smoke That Thunders".

Υπάρχουν πολλές απίστευτες απόψεις για να δείτε το μεγαλείο του Falls - αλλά για την απόλυτη εμπειρία υψηλού οκτανίου, σκεφτείτε μια βουτιά στην Pool Devil's.

Στην άκρη του κόσμου

Devil's Pool είναι μια φυσική λίμνη βράχου που βρίσκεται δίπλα στο νησί Livingstone στα χείλη του Βικτωριανού Καταρράκτη. Κατά τη διάρκεια της ξηρασίας , η πισίνα είναι αρκετά ρηχή ώστε να επιτρέπει στους επισκέπτες να κολυμπούν με ασφάλεια στην άκρη, όπου προστατεύονται από την πτώση 330 ποδιών / 100 μέτρων από έναν τοίχο από βυθισμένο βράχο. Κάτω από την επίβλεψη ενός τοπικού οδηγού, είναι ακόμη δυνατό να κοιτάξουμε την άκρη της άβυσσσας στο δοχείο βρασμού του αφρού και να ψεκάσουμε κάτω. Αυτό είναι το πλησιέστερο που μπορείτε να φτάσετε στο Falls, και ένας αξέχαστος τρόπος να γνωρίσετε την καθαρή δύναμη ενός από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου.

Να πάρει στην πισίνα Devil's

Το Devil's Pool είναι προσβάσιμο μόνο από την πλευρά της Ζαμπίας του ποταμού Zambezi . Ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε εκεί είναι να επισκεφθείτε μία από τις εκδρομές στο νησί Livingstone που διοργανώνονται από τον τοπικό φορέα εκμετάλλευσης Tongabezi Lodge.

Μετά από μια σύντομη βόλτα με το πλοίο στο νησί, ο ξεναγός σας θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε σε μια σειρά από βράχια και ρηχά τμήματα γρήγορα μετακινούμενου νερού στην άκρη της πισίνας. Μόλις εκεί, η είσοδος στην πισίνα απαιτεί ένα άλμα πίστης από ένα βράχο που προεξέχει. Θα χρειαστεί να εμπιστευτείτε ότι δεν θα σπαταλάτε την άκρη. αλλά μόλις είσαι, το νερό είναι ζεστό και η θέα είναι ασύγκριτη.

Το κολύμπι στο Pool Devil's είναι δυνατό μόνο κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, όταν το επίπεδο του ποταμού πέφτει και η ροή του νερού δεν είναι τόσο δυνατή. Συνεπώς, η πισίνα είναι γενικά ανοιχτή μόνο από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο χώρος Tongabezi Lodge διαρκεί πέντε περιηγήσεις την ημέρα. Είναι δυνατόν να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων μέσω της ιστοσελίδας τους ή μέσω συνιστώμενων φορέων στη Ζάμπια και τη Ζιμπάμπουε, συμπεριλαμβανομένου του Safari Par Excellence και Wild Horizons. Το σκάφος διπλού κινητήρα του καταλύματος έχει χώρο για έως και 16 επισκέπτες. Οι εκδρομές περιλαμβάνουν μια περιήγηση στο νησί Λίβινγκστον και μια διορατικότητα στην ιστορία του από αρχαίο θυσιαστήριο έως σήμερα Παγκόσμια Κληρονομιά.

Υπάρχουν τρεις εκδρομές για να διαλέξετε: η περιοδεία Breezer, η οποία διαρκεί 1,5 ώρες και περιλαμβάνει πρωινό. την περιήγηση μεσημέρι, η οποία διαρκεί 2,5 ώρες και περιλαμβάνει ένα γεύμα τριών πιάτων. και την περιοδεία High Tea, η οποία διαρκεί δύο ώρες και περιλαμβάνει μια ποικιλία από ρολά, κέικ και γλυκά. Οι εκδρομές κοστίζουν $ 105, $ 170 και $ 145 ανά άτομο αντίστοιχα.

Είναι επικίνδυνο?

Το άλμα στο νερό μόλις λίγα μέτρα μακριά από την άκρη του μεγαλύτερου καταρράκτη στον κόσμο μπορεί να φανεί τρελό, και χωρίς αμφιβολία βιώνει το Devil's Pool δεν είναι για τους αμυδρά. Ακόμα και σε χαμηλή περίοδο τα ρεύματα είναι ισχυρά και είναι καλύτερο να είσαι σίγουρος για τις ικανότητές σου στην κολύμβηση.

Ωστόσο, με λίγη προσοχή και έναν επαγγελματία οδηγό για να σας φροντίσει, το Devil's Pool είναι απολύτως ασφαλές. Δεν υπήρξαν ποτέ θύματα και υπάρχει μια γραμμή ασφαλείας που να κρατάει καθ 'οδόν προς την ίδια την πισίνα. Εντούτοις, οι τοξικομανείς αδρεναλίνης δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την πείρα που έχει να πειραματιστεί - είναι ακόμα απίστευτα συναρπαστική.

Άλλοι τρόποι να ζήσετε την πτώσεις

Μια άλλη πισίνα γνωστή ως Πολυθρόνα των Αγγέλων παραμένει ανοιχτή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση για τους επισκέπτες που ταξιδεύουν στο Falls όταν η Devil's Pool είναι κλειστή. Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι, εξίσου περιπετειώδεις τρόποι να περάσετε χρόνο στους καταρράκτες της Βικτώριας. Η γέφυρα του Βικτωριανού Καταρράκτη φιλοξενεί ένα από τα πιο γραφικά άλματα bungee στον κόσμο σε ύψος 364 πόδια / 111 μέτρα. Άλλες δραστηριότητες που απειλούν το θάνατο είναι η εκσκαφή των φαραγγιών, η εκσκαφή, η καταδύσεις και η ράφτινγκ του λευκού νερού .

Για όσους προτιμούν μια πιο ήρεμη προσέγγιση στη ζωή, μπορείτε να πάρετε εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα Falls από τα τουριστικά σημεία.

Αυτό το άρθρο ενημερώθηκε και ξαναγράφηκε εν μέρει από τη Jessica Macdonald στις 12 Μαρτίου 2018.