Πράσινο Ακρωτήριο: Στοιχεία και πληροφορίες

Πληροφορίες του Cabo Verde και πληροφορίες ταξιδιού

Τα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου (γνωστά σε τοπικό επίπεδο ως Cabo Verde , το «Πράσινο Ακρωτήριο») βρίσκονται ακριβώς δίπλα στις ακτές της Σενεγάλης στη Δυτική Αφρική. Το Πράσινο Ακρωτήριο φημίζεται για το ζεστό τροπικό του κλίμα, τα ηφαιστειακά νησιά, τους υπέροχους μουσικούς και την υπέροχη κουζίνα. Οι Αμερικανοί ίσως να μην έχουν ακούσει πολλά για το Πράσινο Ακρωτήριο, αλλά οι Ευρωπαίοι είναι πολύ εξοικειωμένοι με τα νησιά ως χειμερινή διαφυγή.

Βασικά γεγονότα

Τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου αποτελούνται από ένα αρχιπέλαγος δέκα νησιών και πέντε νησίδες που βρίσκονται περίπου 500 χιλιόμετρα από τη δυτική ακτή της Αφρικής.

Συνολικά, το Πράσινο Ακρωτήριο καλύπτει έκταση 4033 τετραγωνικών χιλιομέτρων (1557 τετραγωνικά μίλια). Οι Πορτογάλοι εγκατέστησαν τα μη δημοφιλή νησιά τον 15ο αιώνα για να δημιουργήσουν μια θέση σκλάβου . Ο πληθυσμός είναι ως εκ τούτου ένα μείγμα πορτογαλικής και αφρικανικής καταγωγής και οι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν Crioulo (μείγμα πορτογαλικών και δυτικοαφρικανικών γλωσσών). Η επίσημη γλώσσα της κυβέρνησης είναι η πορτογαλική. Η πρωτεύουσα είναι η Sal, η μεγαλύτερη πόλη στο αρχιπέλαγος που βρίσκεται στο μεγαλύτερο νησί, το Σαντιάγο.

Οι τρομακτικές ξηρασίες κατά τα μέσα του 20ου αιώνα καθώς και κάποια ηφαιστειακή δράση άφησαν περισσότερους από 200.000 νεκρούς και ώθησαν πολλούς από τους υπόλοιπους κατοίκους να εγκαταλείψουν το Πράσινο Ακρωτήριο. Υπάρχουν πλέον περισσότεροι Πράσινοι Ακρωτηριώτες που ζουν σε άλλες χώρες παρά στα ίδια τα νησιά. Ο σημερινός πληθυσμός στο Πράσινο Ακρωτήριο κινείται σε περίπου μισό εκατομμύριο.

Καλύτερο χρόνο για να πάτε στο Πράσινο Ακρωτήριο

Το Πράσινο Ακρωτήριο έχει ένα καλό σταθερό τροπικό κλίμα όλο το χρόνο.

Είναι πιο δροσερό από το υπόλοιπο της Δυτικής Αφρικής. Οι μέσες υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνονται από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου (70 με 85 Φαρενάιτ), με τις θερμότερες θερμοκρασίες να πέφτουν από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο. Για τον τουρίστα, είναι βασικά αρκετά ζεστό να περπατήσει και να κολυμπήσει όλο το χρόνο, αν και οι νύχτες μπορούν να πάρουν ψυχρός από Δεκέμβριο έως Μάρτιο.

Το harmattan φτάνει στο ήμισυ του αρχιπελάγους, φέρνοντας ζεστούς ανέμους και αμμουδιές της Σαχάρας μαζί με αυτό κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου μέχρι το Μάρτιο. Το μεγαλύτερο μέρος της βροχής πέφτει μεταξύ του τέλους Αυγούστου και τις αρχές Οκτωβρίου.

Η καλύτερη στιγμή για φεστιβάλ είναι γύρω από το καρναβάλι τον Φεβρουάριο-Mindelo στο νησί Sao Vicente, ειδικότερα, δεν πρέπει να χάσετε. Η πιο πολυσύχναστη εποχή είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, όταν ο ξηρός καιρός ζεσταίνει πολλούς Ευρωπαίους που θέλουν να ξεφύγουν από το χειμώνα τους.

Πού να πάτε στο Πράσινο Ακρωτήριο

Το Πράσινο Ακρωτήριο είναι ένας δημοφιλής προορισμός ειδικά αν ψάχνετε για χαλαρωτικές, γεμάτες ηλιοθεραπεία διακοπές. Εάν θέλετε να κατεβείτε από την πεπατημένη διαδρομή και τα μίσους θέρετρα, τότε θα πρέπει να κάνετε μια μικρή περισσότερη προσπάθεια για να εξερευνήσετε τα πιο απομακρυσμένα νησιά με δική σας. Το ποσοστό εγκληματικότητας του Πράσινου Ακρωτηρίου είναι πολύ χαμηλό και οι άνθρωποι είναι φιλικοί. Τα θαλασσινά είναι εξαιρετικά, το νερό της βρύσης είναι ασφαλές για να πιει και υπάρχουν αξιοπρεπείς ιατρικές εγκαταστάσεις στα κυριότερα νησιά. Αυτό βοηθά να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για τους τουρίστες. Τα κύρια αξιοθέατα στο Πράσινο Ακρωτήριο περιλαμβάνουν:

Τι να δείτε και να κάνετε στο Πράσινο Ακρωτήριο

Να φτάσετε στο Πράσινο Ακρωτήριο

Ελέγξτε τους τουριστικούς πράκτορες που ειδικεύονται στο Πράσινο Ακρωτήριο για τις καλύτερες προσφορές, όπως η TUI και η εμπειρία του Πράσινου Ακρωτηρίου. Μια άμεση πτήση στην εθνική αεροπορική εταιρεία του Πράσινου Ακρωτηρίου (TACV) φεύγει από τη Βοστώνη έως το Sal μια φορά την εβδομάδα, χάρη στον μεγάλο τοπικό πληθυσμό του Πράσινου Ακρωτηρίου στην περιοχή. Το TACV διοργανώνει τακτικά πτήσεις προς και από το Άμστερνταμ, τη Μαδρίτη, τη Λισαβόνα και το Μιλάνο.

Γύρω από το Πράσινο Ακρωτήριο

Υπάρχουν ταξί για να ξεφύγετε από κάθε νησί. Τα κοινά ταξί είναι ο φθηνότερος τρόπος και έχουν δρομολογήσει δρομολόγια. Τα πλοία και τα μικρά αεροσκάφη είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο νησί. Σημειώστε ότι τα δρομολόγια πλοίων δεν είναι πάντοτε εγκαίρως, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα σχέδιά σας παραμένουν ευέλικτα, καθώς μερικά από τα νησιά χρειάζονται μισή μέρα για να φτάσουν. Η τοπική αεροπορική εταιρεία TACV πετάει προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ όλων των κύριων νησιών.