Αλιευτική Αγορά του Αμβούργου

Τα φρέσκα θαλασσινά, τα εξωτικά φρούτα, τα καρύδια, τα λουλούδια και τα τσάγια - το Fischmarkt (αγορά ψαριών) στο Αμβούργο είναι ένας μούστος για κάθε επισκέπτη και ένας παράδεισος για κάθε είδος φαγητού . Η υπαίθρια αγορά βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην ιστορική αίθουσα δημοπρασιών ψαριών στο λιμάνι του Αμβούργου, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι στην Ευρώπη. Η αίθουσα αγοράς και δημοπρασιών είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Αμβούργου .

Ιστορία της αγοράς ψαριών του Αμβούργου

Από το 1703, αυτή η αγορά λίγο έξω από το νερό έχει πουλήσει τα πιο φρέσκα ψάρια στην πόλη.

Μια πολυσύχναστη περιοχή για το εμπόριο, δεν ήρθε πολύς χρόνος πριν να μπει στο παιχνίδι άλλα αγαθά. Λεία πορσελάνη, αρκετά ζώα για να γεμίσουν την κιβωτό του Νώε, χέρσες λουλουδιών και τρόφιμα και μπαχαρικά από όλο τον κόσμο.

Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τις ώρες αδικαιολόγητες (ειδικά εκείνες που απολάμβαναν τις περίφημες χαρές του Reeperbahn ), καθώς τα στοιχεία μπορούν να πωληθούν μόνο μέχρι τις 9:30, αλλά πρόκειται για έναν συμβιβασμό που χρονολογείται από το άνοιγμα των αγορών. Οι ψαράδες που ήθελαν να πουλήσουν απευθείας από τις αποβάθρες υπέβαλαν αίτηση στην πόλη να πουλήσουν τις Κυριακές, αλλά ο κληρικός αντιτίθεται ότι έρχεται σε σύγκρουση με τις θρησκευτικές υπηρεσίες. Η πόλη βρήκε έναν συμβιβασμό επιτρέποντας στην αγορά να ανοίξει στις 5:00, αλλά απαιτώντας να κλείσει πριν από την εκκλησία. Γεγονός σήμερα, τα ψώνια τελειώνουν μόλις τα κουδούνια χτυπήσουν στις 9:30.

Στις πρώτες πρωινές ώρες, πάνω από 70.000 επισκέπτες περπατούν τα πολλά περίπτερα κατά μήκος του Έλβα. Τα πλήθη σβήνουν από τα στενά διαδρόμους που αγοράζουν μια καταιγίδα. Το παζάρι είναι δυνατά και θορυβώδη με τον Marktschreier (αγοραστές της αγοράς) που καλούν τα προϊόντα τους και την αγοραστική τους αξία αρκετά δυνατά για να φτάσουν στο Reeperbahn.

Προσφέρουν κάτι για το " Zehn euro " (δέκα ευρώ); Ο Coyly απαντά με ένα "Sieben" (επτά).

Πωλούνται παντού από τους πάγκους της αγοράς στους κορμούς των αυτοκινήτων τους, ένα καλάθι φρέσκων φρούτων από φράουλες έως ανανά για κουμκουάτ για 10 ευρώ, ένα ολόκληρο χέλι και ο, τιδήποτε άλλο έχουν πάρει εκείνη την εβδομάδα. Αυτό δεν είναι μόνο ένα hot spot τουριστών, αυτό είναι ένα site που πρέπει να απολαμβάνουν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι ντόπιοι.

Μια αγορά εργασίας, είναι μια έλξη από μόνη της.

Όσον αφορά τον αρχικό σκοπό της αγοράς, τα ψάρια εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό στοιχείο του εμπορίου. Σε μια χώρα γεμάτη με κρέατα και λουκάνικα, η αγορά ψαριών προσφέρει κάθε γεύση ψαριών από πέρκα σε χάλιμπατ στο χέλι. Οι επισκέπτες στην περιοχή οδήγησαν τις τιμές στη δεκαετία του 1930 και ορισμένοι από τους ανταγωνιστικότερους πωλητές κατευθύνθηκαν προς τα δυτικά. Ωστόσο, πολλοί πωλητές παραμένουν και πωλούν στην αγορά, καθώς και σε εικονικές δημοπρασίες. Περίπου 36.000 τόνοι φρέσκου ψαριού πωλούνται με βάση την αγορά ψαριών. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 14% της προσφοράς νωπών ψαριών στη Γερμανία.

Ιστορικό της αίθουσας δημοπρασίας της αγοράς ψαριών

Η αίθουσα ψαριών είναι πάνω από 100 ετών, χτίστηκε το 1894. Το εικονικό κόκκινο τούβλο και το μεταλλικό θόλο είναι ορόσημο του Αμβούργου. Η κομψή σχεδίασή του είναι αυτή ενός ρωμαϊκού εμπορικού κέντρου, πλήρης με τρίκλιτη βασιλική και transept.

Η περιοχή καταστράφηκε εν μέρει με μεγάλες ζημιές στην αίθουσα δημοπρασιών το 1943 με βομβαρδισμούς του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε ήδη απογυμνωθεί μερικά από τα φλεγόμενα στοιχεία του, όπως το χάλκινο λειωμένο για να οδηγήσει ταινίες για χειροβομβίδες. Καμένη και λυπημένος, πλησίασε σχεδόν την αποξένωση της μπάλας στις αρχές της δεκαετίας του '70. Αλλά σώθηκε, μαζί με την ανακατασκευή των γειτονικών κτηρίων, και αποκαταστάθηκε στην παλιά δόξα της στη δεκαετία του '80.

Για να στεφθεί το αναστημένο κτίριο, το άγαλμα Minerva που δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Kiel Hans Kock τοποθετήθηκε πίσω στην πλατεία.

Μόλις τελειώσετε τα ψώνια για ψάρια και οτιδήποτε άλλο, ήρθε η ώρα για πρωινό . Ο κύριος όροφος πωλεί τώρα τα πάντα, από τις βάφλες μέχρι το Wurst σε περιπτώσεις κινητών τηλεφώνων. Παρόλο που μπορείτε να πάρετε σχεδόν τίποτα εδώ, δεν πρέπει να παραλείψετε να απολαύσετε πιάτα θαλασσινών όπως το Fischbrötchen (σάντουιτς ψαριών), το Krabben (γαρίδες) ή το τοπικό φαβορί του Matjes (νεαρή ρέγγα).

Η ατμόσφαιρα είναι τόσο χαοτική στο εσωτερικό όσο και έξω με ζωντανές συναυλίες που διασκεδάζουν τους ξενώνες που δεν έχουν σταματήσει να παίζουν από το βράδυ πριν. Τα συγκροτήματα παίζουν τα πάντα, από την τζαζ μέχρι το rock για να καλύψουν τις εκδόσεις των γερμανικών ποπ τραγουδιών που ολόκληρο το πλήθος θα μπορούσε να τραγουδήσει μαζί. Μια μπύρα στις 8:00; Γιατί όχι! Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να συνδυάζει φρέσκα θαλασσινά, τοπικά λαχανικά και φρούτα, μπύρες και ζωντανή μουσική είναι ένα τέτοιο copacetic περιβάλλον.

Ακόμα και νύφες και γαμπροί και ολόκληρο το γάμο τους κόμμα έχουν εντοπιστεί τελειώνοντας μια βραδιά των εορτασμών εδώ στην αγορά.

Για εκείνους που θέλουν κάτι πιο επίσημο, υπάρχει ένα πολύ κομψό brunch που κρατιέται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου κάθε Κυριακή, με τους ήχους της μπάντας να παρασύρονται μέχρι την τραπεζαρία. Αν πρέπει να καθίσετε για ένα γεύμα και brunch δεν είναι μια επιλογή, εστιατόριο Fischereihafen (Grosse Elbstrasse 143) είναι ένα τοπικό ίδρυμα που βρίσκεται κοντά. Υπάρχει ένα εστιατόριο και μπαρ στρειδιών με όλα τα θαλασσινά που αγοράζονται από την αίθουσα δημοπρασιών.

Πληροφορίες επισκεπτών Αλιευτική αγορά του Αμβούργου

Σημειώστε ότι οι μικρές ώρες της αγοράς κάνουν μια γεμάτη εμπειρία. Θα πρέπει επίσης να αφήσετε τα καλύτερα παπούτσια σας στο σπίτι, καθώς το Fischmarkt είναι στην πραγματικότητα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας και οι θυελλωμένες μέρες έρχονται με υγρό έδαφος.

Εάν προτιμάτε έναν οδηγό στο site, υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία.

Ιστοσελίδα: www.fischauktionshalle.com
Διεύθυνση: Sankt Pauli Fischmarkt, Große Elbstraße 9, Αμβούργο στο St Pauli κάτω από το Reeperbahn
Μέσα μαζικής μεταφοράς: Σταθμοί S1 και S3 "Reeperbahnl"; Σταθμός U3 "Landungsbrücken"; Γραμμή λεωφορείου 112 Διακοπή "Fischmarkt"
Χώρος στάθμευσης: Στο Edgar-Engelhard-Kai και στη λεωφόρο Van Smissen Straße
Τηλέφωνο: 040 30051300
Ώρες λειτουργίας: Όλο το χρόνο. Καλοκαίρι (από τις 15 Μαρτίου) - κάθε Κυριακή 5:00 - 9:30. Χειμώνας (από τις 15 Νοεμβρίου) - 7:00 - 9:30
Είσοδος: Δωρεάν
Brunch στην αίθουσα δημοπρασιών Fish Market: Διατίθεται κάθε Κυριακή από τις 6:00 - μεσημέρι και είναι 15 ευρώ ανά άτομο

Καλύτερες Μπαρ στο Αμβούργο

Top 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Αμβούργο