Αμβούργο ταξιδιωτικός οδηγός

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας (μετά το Βερολίνο) και φιλοξενεί 1,8 εκατομμύρια κατοίκους. Βρίσκεται στα βόρεια της χώρας , διαθέτει ένα μεγάλο λιμάνι εργασίας, διασυνδέοντας με τις πλωτές οδούς και εκατοντάδες κανάλια. Το Αμβούργο έχει περισσότερες γέφυρες από το Άμστερνταμ και τη Βενετία, συνδυάζοντας όλα με μια μεγάλη πόλη με πολλές θαλασσινές γοητείες.

Σήμερα, το Αμβούργο είναι το μέκκα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης και οι εκδοτικοί οίκοι του καθιστούν την πόλη έναν από τους πλουσιότερους στη Γερμανία.

Το Αμβούργο είναι επίσης γνωστό για κομψά καταστήματα , μουσεία παγκόσμιας κλάσης και το θρυλικό κέντρο της νυχτερινής ζωής του Reeperbahn .

Αξιοθέατα στο Αμβούργο

Υπάρχουν περισσότερα από δέκα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο Αμβούργο , αλλά πρέπει να δείτε το 800χρονο λιμάνι (ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου) και την περιοχή αποθήκης, να περπατήσετε σε ένα 300χρονο Fischmarkt και μάθετε για την πόλη μέσα από τα θεαματικά μουσεία. Ξεκινήστε στο Μουσείο Μετανάστευσης Ballinstadt που καλύπτει τα 5 εκατομμύρια ανθρώπους που μετακόμισαν στην πόλη από το 1850 έως το 1939. Στη συνέχεια, επεκτείνετε το μυαλό σας με τη συλλογή έργων τέχνης του Hamburger Kunsthalle και την εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ.

Νυχτερινή ζωή στο Αμβούργο

Και μετά το σκοτάδι η πόλη δεν σταματά. Αυτή είναι η πόλη όπου η Beatles βρήκε για πρώτη φορά φήμη, υπάρχουν ατελείωτα μπαρ και κλαμπ και το Reeperbahn, ένα από τα μεγαλύτερα κόκκινα φώτα στην Ευρώπη, κερδίζει τη φήμη του. Εξερευνήστε το εκλεκτικό μείγμα μπαρ, εστιατορίων, θεάτρων, σεξουαλικών καταστημάτων, ερωτικών μουσείων και κλαμπ ταινιών οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά επισκεφθείτε τη νύχτα για να πάρετε την πλήρη εμπειρία νέον.

Και ενώ πρέπει να παρακολουθήσετε τα υπάρχοντά σας , η περιοχή είναι γενικά ασφαλής.

Τροφίμων στο Αμβούργο

Το Αμβούργο είναι γνωστό για τα θαλασσινά: Τα φρέσκα αλιεύματα από τη Βόρεια Θάλασσα φθάνουν καθημερινά στο λιμάνι. Για καλό φαγητό, κατευθυνθείτε στο εστιατόριο Rive, το οποίο προσφέρει εξαιρετικά θαλασσινά και υπέροχη θέα στο λιμάνι.

Για ένα φθηνότερο σνακ εν κινήσει, περπατήστε κάτω από την κύρια προβλήτα που ονομάζεται "Landungsbruecken", όπου μπορείτε να πάρετε φρέσκα και φθηνά σάντουιτς ψαριών που ονομάζεται Fischbrötchen .

Καιρός στο Αμβούργο

Λόγω της βόρειας θέσης και των δυτικών ανέμων που φυσούν σε υγρό αέρα από τη Βόρεια Θάλασσα, οι ταξιδιώτες του Αμβούργου πρέπει πάντα να είναι έτοιμοι για βροχή .

Τα καλοκαίρια του Αμβούργου είναι ευχάριστα ζεστά και δροσερά με τις θερμοκρασίες στην άνω δεκαετία του '60. Οι χειμώνες μπορεί να είναι πολύ κρύο, με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και οι άνθρωποι του Αμβούργου θέλουν να παίζουν παγοδρομίες στις κατεψυγμένες λίμνες και ποτάμια στο κέντρο της πόλης.

Μεταφορές στο Αμβούργο

Αμβούργο Διεθνές Αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο του Αμβούργου άνοιξε το 1911 και είναι το παλαιότερο αεροδρόμιο της Γερμανίας ακόμα σε λειτουργία. Πρόσφατα, έχει υποβληθεί σε σημαντικό εκσυγχρονισμό και τώρα προσφέρει ένα νέο αεροδρόμιο, εμπορικά κέντρα και σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Μόλις 8 χλμ. Έξω από το Αμβούργο, ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης είναι με το μετρό. Πάρτε το S1 για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης σε περίπου 25 λεπτά.

Οι καμπίνες είναι επίσης διαθέσιμες εκτός των τερματικών και κοστίζουν περίπου 30 ευρώ στο κέντρο της πόλης.

Αμβούργο Main Train Station

Στο κέντρο της πόλης, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Αμβούργου περιβάλλεται από πολλά μουσεία και απέχει λίγα μόνο βήματα από τον κεντρικό πεζόδρομο Mönckebergstraße .

Έτσι, πόσο καιρό σας χρειάζεται να φτάσετε στο Αμβούργο με το τρένο;

Τριγυρίζω

Εκτός από την εξερεύνηση της πόλης με τα πόδια, ο ευκολότερος τρόπος για να περάσετε είναι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Καλά ανεπτυγμένο, μοντέρνο και εύκολο στην πλοήγηση, το μετρό του Αμβούργου (HVV) περιλαμβάνει σιδηροδρομικό, λεωφορείο και πορθμεία (που είναι επίσης ένας πολύ καλός και προσιτός τρόπος να δείτε το τοπίο του Αμβούργου από το νερό).

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολύ το μετρό, η κάρτα έκπτωσης του Αμβούργου θα είναι μια καλή προσφορά για εσάς.

Πού να μείνετε στο Αμβούργο

Από οικονομικά ξενοδοχεία, πολυτελή ξενοδοχεία, το Αμβούργο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα καταλυμάτων που ταιριάζει σε κάθε γούστο και πορτοφόλι. Για παράδειγμα, ελέγξτε το υπερσύγχρονο design Superbude Hotel στα πιο ζεστά ξενοδοχεία μας στη λίστα Γερμανίας .

Επίσης, σκεφτείτε: