Πώς να φτάσετε από το Βερολίνο στο Αμβούργο

Οι καλύτεροι τρόποι από το Βερολίνο στο Αμβούργο

Με μόλις 288 χιλιόμετρα (180 μίλια) που χωρίζει το Βερολίνο από το Αμβούργο , και οι δύο πόλεις είναι απλά ένα ημερήσιο ταξίδι μακριά. Είτε θέλετε την πολυσύχναστη πρωτεύουσα ή τη δυναμική παραθαλάσσια μητρόπολη, οι δύο είναι εύκολα προσβάσιμες και πρέπει να επισκεφθείτε και οι δύο.

Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε από το Βερολίνο στο Αμβούργο (ή αντίστροφα); Εδώ είναι οι επιλογές σας, από αεροπλάνο σε τρένο, αυτοκίνητο και λεωφορείο.

Βερολίνο στο Αμβούργο με τρένο

Η καλύτερη επιλογή είναι να πάρετε το τρένο προς το Αμβούργο.

Το ταξίδι με τρένο είναι ο καλύτερος τρόπος να μετακομίσετε στη Γερμανία και - με λίγο προγραμματισμό - ένα από τα φθηνότερα.

Τα εισιτήρια τρένου ξεκινούν από 75 δολάρια και το τρένο Intercity Express (ICE), το οποίο φτάνει μέχρι και 30 χιλιόμετρα την ώρα, θα σας μεταφέρει στο Αμβούργο σε μόλις 1,5 ώρες. Το τρένο Eurocity (EC) είναι μια άλλη επιλογή που μπορεί να προσφέρει μειωμένα εισιτήρια, αλλά είναι ελαφρώς πιο αργή. Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας, να αναζητήσετε ειδικές ηλεκτρονικές πωλήσεις και να κάνετε κράτηση στο δικτυακό τόπο της Deutsche Bahn (Γερμανικός Σιδηρόδρομος στα Αγγλικά).

Μια πιο αργή αλλά φθηνότερη επιλογή είναι το Schönes-Wochenende-Ticket που επιτρέπει μέχρι 5 ταξιδιώτες για μόλις 40 ευρώ. Και ενώ συνήθως η κράτηση εκ των προτέρων είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια χαμηλή τιμή, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε εισιτήρια τρένου τελευταίας στιγμής που φτάνουν για μόλις 26 ευρώ ανά εισιτήριο. Περισσότερα για εκπτώσεις σε γερμανικές σιδηροδρομικές προσφορές .

Βερολίνο στο Αμβούργο με αυτοκίνητο

Ένας άλλος καλός τρόπος να φτάσετε στο Αμβούργο; Το παγκοσμίου φήμης Autobahn .

Οδήγηση σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο είναι συνήθως μια δίκαιη δίκαιη, αλλά μπορεί να προσφέρει την ευκαιρία να ελέγξετε κάτι από τη λίστα κουβά σας.

Αν πάτε με αυτοκίνητο από το Βερολίνο στο Αμβούργο, θα χρειαστείτε μεταξύ 2,5 και 3 ωρών, ανάλογα με την κυκλοφορία. Η μετάβαση στο Αμβούργο είναι εύκολη: Από το Βερολίνο, πάρτε το B 114, στη συνέχεια το A 10, το οποίο συγχωνεύεται στο A 24.

Ακολουθήστε το Autobahn A 24 μέχρι το Αμβούργο (υπάρχουν επίσης πολλά σημεία στο δρόμο).

Για την ενοικίαση αυτοκινήτου , τα βασικά επιτόκια ποικίλλουν άγρια ​​ανάλογα με την εποχή του χρόνου, τη διάρκεια της ενοικίασης, την ηλικία του οδηγού, τον προορισμό και τον τόπο ενοικίασης. Ψάξτε γύρω για να βρείτε την καλύτερη τιμή. Σημειώστε ότι οι χρεώσεις συνήθως δεν περιλαμβάνουν τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) 16%, το τέλος εγγραφής ή τα τέλη αερολιμένα (αλλά περιλαμβάνουν την απαιτούμενη ασφάλιση αστικής ευθύνης). Αυτά τα πρόσθετα τέλη μπορεί να ισούνται με το 25% της ημερήσιας ενοικίασης

Οδήγηση στη Γερμανία :

Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να κάνετε μια βόλτα, το site mitfahrgelegenheit.de (τώρα γνωστό ως BlaBlaCar) σας επιτρέπει να οργανώσετε τα μερίδια.

Αυτά μπορεί να είναι πολύ φτηνά και οργανωμένα μόλις λίγες μέρες νωρίτερα. Από την άλλη, συνειδητοποιήστε ότι αυτά είναι λιγότερο ασφαλή από τις επίσημες επιλογές και οι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής συμβαίνουν.

Βερολίνο - Αμβούργο

Η φθηνότερη επιλογή από το Βερολίνο για το Αμβούργο (και αντίστροφα) είναι με λεωφορείο. Τα εισιτήρια ξεκινούν από τις 30 (με μερικές ειδικές εκπτώσεις έως 10 ευρώ) και χρειάζονται λίγο περισσότερο από 3 ώρες για να φτάσουν στο Αμβούργο. Τα εισιτήρια λεωφορείων είναι μια πραγματική συμφωνία!

Επιπλέον, τα επίπεδα άνεσης ενισχύονται από τις υπηρεσίες λεωφορείων όπως wifi, κλιματισμό, τουαλέτες, ηλεκτρικές πρίζες, δωρεάν εφημερίδες και θέσεις για τα κρεβάτια. κλιματισμό, τουαλέτες, κουζίνα κουζίνας και καθίσματα για κρεβατοκάμαρες. Οι προπονητές είναι γενικά καθαροί και φτάνουν εγκαίρως - περιορίζοντας και πάλι τα ζητήματα της κυκλοφορίας. Μια συνιστώμενη εταιρεία λεωφορείων είναι η Berlin Linien.

Βερολίνο στο Αμβούργο με αεροπλάνο

Η μετάβαση από το Βερολίνο στο Αμβούργο με αεροπλάνο είναι μια από τις πιο ακριβές επιλογές - και όχι η ταχύτερη.

Οι περισσότερες πτήσεις από το Βερολίνο στο Αμβούργο έχουν πλάκες σε άλλες γερμανικές πόλεις, όπως το Ντίσελντορφ ή η Φρανκφούρτη - σε σύγκριση με το τρένο ή το αυτοκίνητο, οι πτήσεις στο Αμβούργο θα πάρουν συχνά δύο φορές. Τα αεροπορικά εισιτήρια συνήθως ξεκινούν από $ 250 (μετ 'επιστροφής)