Ξένες Πρεσβείες στο Βερολίνο

Βρείτε την πρεσβεία σας στη γερμανική πρωτεύουσα του Βερολίνου.

Όταν σχεδιάζετε μια επίσκεψη σε άλλη χώρα, ανανεώνοντας το διαβατήριό σας ή αντικαθιστώντας ένα χαμένο ή κλεμμένο διαβατήριο, ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε μια πρεσβεία ή ένα προξενείο. Οι αμερικανικές και γαλλικές πρεσβείες κατέχουν εξέχουσες θέσεις δίπλα στο Brandenburger Tor , ενώ οι ρώσοι ισχυρίζονται ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες πρεσβείες στο Unter den Linden .

Άλλες διπλωματικές υπηρεσίες είναι διακεκομμένες σε όλη την πόλη. Δεν είναι ασυνήθιστο να περιπλανηθείτε σε μια ήσυχη κατοικημένη γειτονιά και να έρθετε σε μια εκπροσώπηση μιας μικρότερης χώρας. Ορισμένες χώρες έχουν επίσης δύο εκπροσώπους στην πρωτεύουσα, μια πρεσβεία και ένα προξενείο. Αλλά τι ακριβώς είναι η διαφορά;

Πρεσβεία εναντίον Προξενείου

Οι όροι πρεσβεία και προξενείο χρησιμοποιούνται συχνά εναλλακτικά, αλλά οι δύο όντως εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Πρεσβεία - Όσο μεγαλύτερη και σημαντικότερη είναι αυτή η μόνιμη διπλωματική αποστολή. Βρίσκεται στην πρωτεύουσα μιας χώρας (συνήθως), η πρεσβεία είναι υπεύθυνη για την εκπροσώπηση της πατρίδας στο εξωτερικό και τη διεκπεραίωση σημαντικών διπλωματικών ζητημάτων.

Ο πρόξενος έτρωγε - Μικρότερη έκδοση μιας πρεσβείας που βρίσκεται στις μεγάλες πόλεις. Τα προξενεία χειρίζονται μικρά διπλωματικά ζητήματα όπως η έκδοση θεωρήσεων, η βοήθεια στις εμπορικές σχέσεις και η φροντίδα μεταναστών, τουριστών και ομογενών.

Βρείτε καταχωρήσεις για πρεσβείες στη Φρανκφούρτη και για άλλα προξενεία και πρεσβείες εδώ.