Φεστιβάλ λεσβιών και ομοφυλόφιλων πόλεων του Βερολίνου 2016 - Gay Gay Pride 2016

Γιορτάζοντας τα Φεστιβάλ Λεσβιών και Gay City του Βερολίνου και την Ημέρα του Χριστόφορου Οδού

Στις δύο δεκαετίες που ακολούθησαν την επανένωση της Γερμανίας, η πολιτιστικά πλούσια πόλη του Βερολίνου εμφανίστηκε ως μία από τις πραγματικές παγκόσμιες πρωτεύουσες των ομοφυλοφιλικών ταξιδιών, ένας προορισμός που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε Ευρώπη στην αποδοχή ομοφυλοφίλων και λεσβιών, στην εκλεκτική και σεξουαλικά επιβαρυμένη νυχτερινή ζωή , και πολύτιμες θεματικές τέχνες και τέχνες. Καθώς το σύγχρονο κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ξεκίνησε στο Βερολίνο στα τέλη του 19ου αιώνα και η ομοφυλοφιλική σκηνή της πόλης άνθισε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 μέχρι την τραγική άνοδο του ναζιστικού κόμματος, το Βερολίνο θα έπρεπε να απολαμβάνει σήμερα τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες να ζήσουν και να επισκεφτούν.

Είναι λογικό να φιλοξενεί το Βερολίνο μια θεαματική γιορτή Gay Pride, στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιογράφοι και υποστηρικτές. Η παρέλαση Gay Gay Pride Parade, γνωστή και ως Ημέρα του Χριστόφορου Οδού , μεταφέρθηκε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους (αφού έλαβε χώρα για αρκετά χρόνια στα τέλη Ιουνίου). Η ημερομηνία είναι 23 Ιουλίου 2016. Το Βερολίνο φιλοξενεί επίσης το Folsom Europe , το μεγαλύτερο φεστιβάλ φεστιβάλ της ηπείρου, κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο (οι ημερομηνίες είναι από τις 10 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2016).

Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο πριν από την Gay Pride Parade, το Βερολίνο φιλοξενεί το ετήσιο Lesbisch-Schwules Stadtfest (Φεστιβάλ Λεσβίας και Φιλικής Πόλης) - τιμολογείται ως η μεγαλύτερη εκδήλωση της Ευρώπης. Το 2016, οι ημερομηνίες αυτής της εκδήλωσης είναι η 16η και 17η Ιουλίου. Αυτό το ετήσιο φεστιβάλ πραγματοποιείται στο ζωντανό κέντρο της ζωής GLOBT του Schoneberg, ενώ η Nollendorfplatz - ο δρόμος που οδηγεί νοτιοδυτικά του τετραγωνικού / σταθμού του μετρό, Motzstrasse, είναι γεμάτος με πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης τα πιο διάσημα γκέι μπαρ και επιχειρήσεις, όπως και οι κοντινές οδούς όπως το Kalckreuthstrasse, το Fuggerstrasse και το Martin-Luther-Strasse.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που γίνεται καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις αργά το βράδυ, οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν δεκάδες μουσικές παραστάσεις, διαλέξεις, εγκαταστάσεις τέχνης και εκθέματα σε όλες τις πτυχές της ζωής του GLBT. Υπάρχει χορός σε τοπικούς συλλόγους, προγράμματα γυναικών, πάγκοι αγορών και περίπτερα που πωλούν τρόφιμα και εκπροσωπούν επιχειρήσεις και κοινοτικές οργανώσεις.

Περισσότεροι από 450.000 παρευρίσκονται κάθε χρόνο.

Το τελικό Σαββατοκύριακο της Pride, το Σάββατο 23 Ιουλίου, η Gay Gay Pride Parade ξεκινάει στις 12:30 μ.μ. στο Kurfürstendamm στη γωνία της οδού Joachimstaler, εκκρεμώντας το πέρασμα του Nollendorfplatz και τελικά καταλήγοντας στην Πύλη του Βρανδεμβούργου αφού περάσει Το όμορφο πάρκο της πόλης, Tiergarten. Η παρέλαση διαρκεί μέχρι τις 5 μ.μ., μετά την οποία υπάρχει ένα ράλι Pride στις σκιές της Πύλης του Βρανδεμβούργου.

Βερολίνο ομοφυλόφιλοι

Πολλά από τα γκέι δημοφιλή εστιατόρια, ξενοδοχεία και καταστήματα της πόλης έχουν ειδικές εκδηλώσεις και πάρτι σε όλη την εβδομάδα Pride. Ελέγξτε τα τοπικά γκέι χαρτιά, τα οποία διανέμονται σε δημοφιλή γκέι μπαρ. Και ανατρέξτε στον οδηγό Gay Gay Travel του Patroc.com, ο οποίος είναι πολύ βολικός και έχει εκτενείς πληροφορίες για την τοπική ομοφυλοφιλική σκηνή. Άλλοι εξαιρετικοί πόροι σχεδιασμού ταξιδιού είναι η τοποθεσία Gay Travel που παράγεται από το Visit Berlin (το επίσημο τουριστικό γραφείο του Βερολίνου) και το site της γερμανικής υπηρεσίας τουρισμού στο GLBT ταξιδεύουν στο Βερολίνο.