Συμβουλές για το ταξίδι από το αεροδρόμιο του Λούτον προς το κεντρικό Λονδίνο

Αυτό το αεροδρόμιο βορείως του Λονδίνου προσφέρει πολλές επιλογές μεταφοράς

Το αεροδρόμιο του Λονδίνου Luton (LTN) βρίσκεται περίπου 30 μίλια (48χλμ.) Στα βόρεια του Λονδίνου. Είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι το τέταρτο μεγαλύτερο σε σχέση με τους ετήσιους επιβάτες. Μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τα αεροδρόμια Heathrow ή Gatwick, ειδικά για τους ταξιδιώτες με περισσότερη οικονομία. Ο Luton εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια και περιλαμβάνει πτήσεις από αεροπορικές εταιρείες με πλειοψηφία.

Ιστορία του αεροδρομίου Luton του Λονδίνου

Ο Λούτον άνοιξε το 1938 και χρησιμοποιήθηκε ως βάση για τα μαχητικά αεροσκάφη της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Βρίσκεται στους λόφους Chiltern βόρεια του Λονδίνου, κοντά στην κοιλάδα του ποταμού Lea. Από το τέλος του πολέμου, υπήρξε ένα εμπορικό αεροδρόμιο μιας ή άλλης επανάληψης, το αεροσκάφος για την κατασκευή κατοικιών, οι αεροπορικές εταιρίες charter και οι εμπορικές εταιρείες παροχής πακέτων.

Μετονομάστηκε από το αεροδρόμιο Λούτον μέχρι το αεροδρόμιο του Λονδίνου Λονδίνο το 1990, εν μέρει για να επαναλάβει ότι ήταν σχετικά κοντά στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Λούτον

Αν πετάξετε στο Λούτον, να σας ενημερώσουμε ότι είναι λίγο πιο μακριά από το κέντρο του Λονδίνου από άλλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Έτσι θα χρειαστείτε ένα σχέδιο για να φτάσετε από το Luton στο κεντρικό Λονδίνο αν πετάξετε εκεί.

Παρόλο που υπάρχουν πολλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρόμων, των λεωφορείων, των ταξί και των λεωφορείων, το Λονδίνο είναι μια τεράστια πόλη με ένα πολύπλοκο σύστημα διέλευσης. Μην περιμένετε μέχρι να φτάσετε εκεί πριν κάνετε ένα σχέδιο για το πώς θα φτάσετε στην πόλη

Ταξιδεύοντας με το τρένο μεταξύ του αεροδρομίου Luton και του κεντρικού Λονδίνου

Ο σταθμός Luton Airport Parkway βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο και ένα κανονικό λεωφορείο συνδέει τα δύο. Οι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν σιδηροδρομικά εισιτήρια που περιλαμβάνουν την τιμή της υπηρεσίας μεταφοράς με λεωφορείο. Το λεωφορείο διαρκεί περίπου 10 λεπτά.

Το Thameslink χρησιμοποιεί τρένα από το αεροδρόμιο Luton Parkway προς κεντρικούς σταθμούς του Λονδίνου, όπως το Blackfriars, το City Thameslink, το Farringdon και το Kings Cross St Pancras International.

Τα τρένα λειτουργούν κάθε 10 λεπτά σε ώρες αιχμής και η υπηρεσία διαρκεί 24 ώρες.

Το East Midlands Trains λειτουργεί μια ωριαία υπηρεσία μεταξύ του αεροδρομίου Luton Airport και του St Pancras International.

Διάρκεια: Μεταξύ 25 και 45 λεπτών, ανάλογα με τη διαδρομή.

Ταξιδεύοντας με λεωφορείο μεταξύ του αεροδρομίου Luton και του κεντρικού Λονδίνου

Λάβετε υπόψη ότι οι ακόλουθες υπηρεσίες λειτουργούν συχνά στον ίδιο δίαυλο.

Η διαδρομή Green Line 757 παρέχει 24ωρη εξυπηρέτηση με έως και τέσσερα λεωφορεία ανά ώρα από και προς το Λονδίνο Victoria, Marble Arch, Baker Street, Finchley Road και Brent Cross.

Διάρκεια: Περίπου 70 λεπτά.

Η υπηρεσία easyBus προς και από το Λονδίνο Victoria λειτουργεί κάθε 20 με 30 λεπτά, 24 ώρες την ημέρα.

Διάρκεια: Περίπου 80 λεπτά.

Η Terravision λειτουργεί προς και από το Λονδίνο μέσω Victoria Marble Arch, Baker Street, Finchley Road και Brent Cross. Η υπηρεσία λειτουργεί κάθε 20 με 30 λεπτά, 24 ώρες την ημέρα.

Διάρκεια: Περίπου 65 λεπτά.

Πάρτε ένα ταξί στο αεροδρόμιο του Λούτον

Μπορείτε συνήθως να βρείτε μια σειρά από μαύρες καμπίνες έξω από το τερματικό σταθμό ή να πάτε σε ένα από τα εγκεκριμένα ταξί γραφεία. Οι ναύλοι είναι μετρημένοι, αλλά προσέξτε για επιπλέον χρεώσεις, όπως αργή νύχτα ή τέλη ταξιδιού το Σαββατοκύριακο. Η συμπλήρωση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά γενικά αναμένεται.

Διάρκεια: Μεταξύ 60 και 90 λεπτών, ανάλογα με την κίνηση.