Βερολίνο Φεστιβάλ Διεθνούς Λογοτεχνίας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Βερολίνου ( International Literaturfestival Berlin ή συντομογραφία του "ilb") είναι το μεγαλύτερο λογοτεχνικό γεγονός στην πόλη. Ένα προοίμιο της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης τον Οκτώβριο, το γεγονός αυτό το Σεπτέμβριο πραγματοποιείται σε 10 ημέρες και παρουσιάζει το καλύτερο στη σύγχρονη πεζογραφία και ποίηση από συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση διεξάγεται υπό την αιγίδα της γερμανικής επιτροπής για την UNESCO και είναι ένα σεβαστό γεγονός στο ημερολόγιο του Βερολίνου .

Το Ilb συγκεντρώνει πάνω από 30.000 παιδιά (υπάρχει πρόγραμμα για παιδιά και νέους ενηλίκους) και ενήλικες. Υπάρχουν περισσότερα από 300 συμβάντα, συμπεριλαμβανομένων αναγνώσεις από σημειωμένους συγγραφείς. Οι συγγραφείς διαβάζουν το πρωτότυπο έργο τους στη μητρική τους γλώσσα με τους ηθοποιούς μετά την ανάγνωση με μια γερμανική μετάφραση. Μια συζήτηση ακολουθεί πολλές αναγνώσεις με μεταφραστές διευκολύνοντας τη συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και του συγγραφέα.

Πρόγραμμα και Ειδικά Γεγονότα

Το ημερολόγιο των γεγονότων ταξινομείται κατάλληλα σε ημέρα, χώρο ή τμήμα. Τα διάφορα κείμενα χωρίζονται σε πέντε θεματικά τμήματα:

Αγαπήστε την εικονογραφημένη λέξη; Δείτε την Ημέρα γραφικών μυθιστορημάτων όπου αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες αναγνωρίζονται για την υποδειγματική δουλειά τους.

Ένα άλλο γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε είναι το βράδυ της "New German Voices". Το καλύτερο και λαμπρότερο των νέων γερμανόφωνων ταλέντων παρουσιάζονται. Ίσως θα δείτε την επόμενη Günter Grass ...

... ή ίσως είστε ο επόμενος σπουδαίος συγγραφέας. Το τμήμα "Βερολίνο διαβάζει" προσκαλεί οποιονδήποτε ζει στο Βερολίνο να διαβάσει ένα κομμάτι πεζογραφίας ή ποίησης της επιλογής τους. Κάθε συμμετέχων θα λάβει δωρεάν εισιτήριο για την εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ. Εγγραφείτε αποστέλλοντας ένα e-mail στο berlinliest@literaturfestival.com.

Δημοσιεύσεις από το Φεστιβάλ

Αν δεν μπορείτε να φτιάξετε το φεστιβάλ ή θέλετε να κρεμάσετε στο μεγαλείο, υπάρχουν τρεις εκδόσεις που καταγράφουν το γεγονός.

Κατάλογος : Επισκόπηση όλων των συμμετεχόντων συγγραφέων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, σύντομης βιογραφίας και βιβλιογραφίας.

Η Ανθολογία του Βερολίνου : Κείμενα και ποιήματα που επέλεξαν οι επισκέπτες του φεστιβάλ διεθνούς λογοτεχνίας. Κάθε έκδοση δημοσιεύεται στην πρωτότυπη γλώσσα με γερμανική μετάφραση.

Scritture Giovani: Ένα βιβλίο που περιέχει τις μικρές ιστορίες νέων συγγραφέων σε ένα κοινό θέμα.

Αν είστε πραγματικά στην απόσυρση βιβλίων, διαβάστε το δρόμο σας μέσα από τον κατάλογο των αγγλόφωνων βιβλιοπωλείων στο Βερολίνο .

2016 Φεστιβάλ Διεθνούς Λογοτεχνίας Βερολίνου

Το 16ο ετήσιο International Literaturfestival Berlin θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2016. Το φεστιβάλ εδρεύει στο Haus der Berliner Festspiele με διάφορες αναγνώσεις που λαμβάνουν χώρα γύρω από την πόλη σε περίπου 60 τοποθεσίες.