Πώς να φτάσετε από το Βερολίνο στη Δρέσδη

..και από τη Δρέσδη στο Βερολίνο

Πολλοί ταξιδιώτες στο Βερολίνο σχεδιάζουν να ξοδέψουν λίγες μέρες στη Δρέσδη . Οι πόλεις απέχουν μόνο 120 μίλια και οι δύο έχουν μια σειρά από ιστορικά , ξεχασμένα και μοναδικά αξιοθέατα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές σχετικά με το πώς μπορείτε να φτάσετε από το Βερολίνο στη Δρέσδη (ή αντίστροφα), ώστε να μπορείτε να τις γνωρίσετε και οι δύο. Μάθετε ποια επιλογή μεταφοράς είναι η καλύτερη και πιο βολική για εσάς και τους συντρόφους ταξιδιού σας.

Βερολίνο προς Δρέσδη με τρένο

Η υποδοχή του τρένου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φτάσετε από το Βερολίνο στη Δρέσδη.

Τα τρένα τρέχουν όλη την ημέρα και τα εισιτήρια κοστίζουν μεταξύ 40 και 80 (ανάλογα με τον τύπο της αμαξοστοιχίας).

Το σούπερ γρήγορο τρένο Intercity Express (ICE), το οποίο φτάνει ταχύτητες έως και 300 χλμ. / Ώρα, ταξιδεύει στη Λειψία (αξίζει ένα ταξίδι από μόνο του) και ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τρένα εκεί που προσθέτει άλλη ώρα στο ταξίδι.

Το τρένο Eurocity (EC) είναι μια καλύτερη επιλογή. Είναι φθηνότερο από το ICE και πηγαίνει κατευθείαν στη Δρέσδη (περίπου 2 ώρες).

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων τρένων, να αναζητήσετε ειδικές πωλήσεις και να κάνετε κράτηση για μια θέση στο δικτυακό τόπο Duetsche Bahn (Γερμανική σιδηροδρομική υπηρεσία με πληροφορίες στα αγγλικά). Μάθετε για ειδικές εκπτώσεις και προσφορές στη σελίδα μας που καλύπτουν ειδικές προσφορές .

Περισσότερα για το ταξίδι με τρένο στη Γερμανία

Βερολίνο στη Δρέσδη με αυτοκίνητο

Αν προτιμάτε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο και να οδηγείτε από το Βερολίνο στη Δρέσδη, θα είστε στο δρόμο για περίπου 2 ώρες για να εμποδίσετε την κυκλοφορία. Αυτή μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για οικογένειες, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν άνετα μαζί και να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ή μπορεί να είναι απλώς η δικαιολογία σας να οδηγείτε στο παγκοσμίου φήμης Autobahn!

Οι βασικές τιμές ποικίλλουν άγρια ​​ανάλογα με την εποχή του χρόνου, τη διάρκεια της ενοικίασης, την ηλικία του οδηγού, τον προορισμό και τον τόπο ενοικίασης. Ψάξτε γύρω για να βρείτε την καλύτερη τιμή. Σημειώστε ότι οι χρεώσεις συνήθως δεν περιλαμβάνουν τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) 16%, το τέλος εγγραφής ή τα τέλη αερολιμένα (αλλά περιλαμβάνουν την απαιτούμενη ασφάλιση αστικής ευθύνης).

Αυτά τα πρόσθετα τέλη μπορεί να ισούνται με το 25% της ημερήσιας ενοικίασης.

Μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Να φτάσετε εκεί είναι εύκολο: Απλώς ακολουθήστε το Autobahn A 13 από το Βερολίνο στη Δρέσδη (ή αντίστροφα). Υπάρχουν πολλά σημάδια στη Δρέσδη ή στο Βερολίνο κατά μήκος του δρόμου. Απλά Ausfahrt (έξοδος) δεξιά στο κέντρο της πόλης.

Βερολίνο στη Δρέσδη με λεωφορείο

Η φθηνότερη - αν είναι λιγότερο άνετη - επιλογή για να φτάσετε από το Βερολίνο στη Δρέσδη είναι με λεωφορείο . Και δεν είναι όλα κακά. το ταξίδι θα σας πάρει 2,5 ώρες για να φτάσετε από πόλη σε πόλη και μπορεί να κοστίσει μόλις 12 δολάρια. Τα εισιτήρια λεωφορείων είναι μια πραγματική συμφωνία!

Επιπλέον, τα επίπεδα άνεσης ενισχύονται από τις υπηρεσίες λεωφορείων όπως wifi, κλιματισμό, τουαλέτες, ηλεκτρικές πρίζες, δωρεάν εφημερίδες, καθίσματα κρεβατιού, κλιματισμό και - φυσικά - τουαλέτες.

Οι προπονητές είναι γενικά καθαροί και φτάνουν εγκαίρως - περιορίζοντας και πάλι τα ζητήματα της κυκλοφορίας.

Μια συνιστώμενη εταιρεία λεωφορείων είναι το Berlin Linien με λεωφορεία που φεύγουν κάθε ώρα στη Δρέσδη.

Βερολίνο προς Δρέσδη με αεροπλάνο

Μπορείτε να πετάξετε από το Βερολίνο στη Δρέσδη - αλλά αυτή μπορεί να είναι η χειρότερη επιλογή. Οι ταξιδιώτες πρέπει συνήθως να σταματήσουν σε μια κεντρική γερμανική πόλη (όπως το Ντίσελντορφ ), η οποία κάνει το ταξίδι μακρύ (μεταξύ 3 και 5 ωρών) και δαπανηρό. Τα εισιτήρια ξεκινούν συνήθως από 220 δολάρια (ανάλογα με την εποχή του χρόνου). Μια καλύτερη επιλογή για να φτάσετε από το Βερολίνο στη Δρέσδη (ή αντίστροφα) παίρνει το τρένο ή το αυτοκίνητο.