Ένας οδηγός για το πώς να επισκεφθείτε το Βερολίνο σε έναν προϋπολογισμό

Το Βερολίνο είναι μια δυναμική πόλη, αλλά χωρίς ταξιδιωτικό οδηγό για το πώς να επισκεφθείτε τη γερμανική πρωτεύουσα, θα μπορούσατε να χάσετε πολλά χρήματα. Το Βερολίνο προσφέρει πλήθος τρόπων πληρωμής κορυφαίου δολαρίου για πράγματα που δεν θα ενισχύσουν πραγματικά την εμπειρία σας.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες είναι άνετες - η υπερβολική ζέστη και οι καταιγίδες είναι σπάνιες. Η άνοιξη και η πτώση μπορεί να είναι δροσερά, ειδικά για τους Βορειοαμερικανούς. Πακέτο ζεστά ρούχα για χειμώνα.

Το Βερολίνο είναι όπως πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, επειδή δεν χρησιμοποιούν αλάτι σε δρόμους ή πεζοδρόμια για περιβαλλοντικούς λόγους. Σχεδιάστε τα βήματά σας ανάλογα. Βρείτε πτήσεις προς Βερολίνο.

Που να φάω

Το Βερολίνο φιλοξενεί περισσότερους Τούρκους από οποιαδήποτε άλλη πόλη εκτός των συνόρων της ίδιας της Τουρκίας. Υπάρχουν χιλιάδες τρόφιμα που βρίσκονται κάτω από το σύμβολο "Imbiss" όπου μπορείτε να πάρετε ένα νόστιμο σάντουιτς σαν γυροσκόπιο για πολύ λογικές τιμές. Κάνει ένα γεμάτο, οικονομικό γεύμα-εν κινήσει. Για δείπνο, δοκιμάστε το Nikolaiviertel (Quarter St. Nicholas), μια αναπαλαιωμένη περιοχή γύρω από την ομώνυμη εκκλησία. Όχι όλα τα εστιατόρια είναι ευπρόσδεκτα από τον προϋπολογισμό, αλλά πολλά παρέχουν σταθερές αξίες και λογικές τιμές.

Στο ζωντανό τμήμα Ku'damm του Βερολίνου, θα βρείτε εστιατόρια που σερβίρουν ένα ψητό πιάτο κοτόπουλου που ονομάζεται hendl . Είναι συνήθως αρκετά καλό και σχετικά φθηνό. Το Ku'damm είναι τοπική στενογραφία για το Kurfürstendamm, το οποίο έγινε ο κεντρικός δρόμος του πρώην Δυτικού Βερολίνου κατά τις ημέρες του σιδηρού παραπετάσματος.

Είναι ακόμα ένα διασκεδαστικό μέρος για να περπατήσετε.

Που να μείνω

Οι επιλογές του ξενοδοχείου είναι πλούσιες στο Βερολίνο. Λίγες πόλεις προσφέρουν μια ευρύτερη σειρά από φτηνά δωμάτια από το Βερολίνο. Το Hostels.com προσφέρει μια ποικιλία επιλογών για όσους δεν φοβούνται την αναστάτωση της ζωής του ξενώνα. Για λίγο περισσότερα χρήματα, ελέγξτε τα μικρά ξενοδοχεία όπως το Hotel Arco (U-bahn: Wittenbergplatz) κοντά στο πολυκατάστημα KaDeWe.

Μέρη όπως αυτή προσφέρουν μέτρια αλλά άνετα δωμάτια και πρωινό για $ 80- $ 120 USD / night. Η Priceline.com μπορεί να αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα στο Βερολίνο, αν επιθυμείτε πολυτελή δωμάτια business-class.

Η Airbnb.com δείχνει περίπου 300 θέσεις προς ενοικίαση για λιγότερο από $ 150 USD / night. Ορισμένες από αυτές τις επιλογές βρίσκονται σε εξαιρετικά τμήματα της πόλης και οι περισσότεροι διαθέτουν προνόμια κουζίνας που μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικά έξοδα στο εστιατόριο.

Τριγυρίζω

Το λεωφορείο Number 100 κάνει παίρνει μια μεγάλη κυκλική διαδρομή που χτυπά τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, αλλά προσέξτε τις πορτοφολάδες. Οι γραμμές U-bahn / S-bahn του Βερολίνου είναι από τις πιο οικονομικές και αποδοτικές στον κόσμο. Εξοικειωθείτε με τις διαδρομές σας και θεωρήστε μια Κάρτα Περιήγησης πόλης που πληρώνει για 48 ώρες ταξίδια αστικών τρένων ξεκινώντας από περίπου € 17. Τα ενοικιαζόμενα ποδήλατα είναι δημοφιλή εδώ και θα βρείτε τους αναβάτες να έχουν τις δικές τους μαρκαρισμένες λωρίδες σε πολλούς δρόμους. Ενοικιάστε ένα αυτοκίνητο και οδηγείτε το Autobahn για μια πραγματικά γερμανική ταξιδιωτική εμπειρία.

Βερολίνο Νυχτερινή ζωή

Υπάρχει νυχτερινή ζωή του Βερολίνου για σχεδόν κάθε γούστο, από την κλασσική ψυχαγωγία έως την τελευταία σε Techno. Αν βγείτε αργά, θυμηθείτε ότι πολλά τρένα σταματήσουν να επιστρέφουν στις πτήσεις μετά τα μεσάνυχτα. Πολλά νυχτερινά κέντρα δεν αρχίζουν να γίνονται απασχολημένα μέχρι τις 10 μ.μ., οπότε αν πρόκειται να δείτε ή να δείτε, προγραμματίστε για μια καθυστερημένη εκκίνηση.

Να σας συμβουλεύουμε: ίσως να σκοντάψετε σε μέρη που εξυπηρετούν αυτό που πολλοί θεωρούν πολύ παράξενες γεύσεις.

Βερολίνο πάρκα

Λίγα αστικά πάρκα στον κόσμο μπορούν να ανταγωνίζονται το επεκτατικό Tiergarten που απλώνεται στο κέντρο της πόλης. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσετε ένα ήσυχο και οικονομικό απόγευμα με ένα μεσημεριανό πικνίκ. Αν σας αρέσει να βλέπετε υπέροχο τοπίο, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Potsdam , όπου τα κάστρα περιστοιχίζονται με μερικούς από τους μεγαλύτερους κήπους αυτής της πλευράς των Βερσαλλιών.

Περισσότερες Συμβουλές του Βερολίνου

Αυτός είναι ο μουσικός παράδεισος. Θα μπορούσατε να επισκεφθείτε ένα διαφορετικό μουσείο του Βερολίνου κάθε μέρα για έξι μήνες και να μην επαναλάβετε εδώ. Μεταξύ αυτών που δεν πρέπει να χάσετε: το Περγάμο στο νησί των Μουσείων, όπου θα βρείτε έναν πλήρως ανακατασκευασμένο ελληνικό βωμό, το Εβραϊκό Μουσείο (U-bahn: Hallisches Tor), όπου διατηρούνται προσεκτικά δύο χιλιάδες χρόνια ιστορίας της Γερμανίας. το Μουσείο Checkpoint Charlie (U-Bahn: Kochstrasse), το οποίο στεγάζει μια συναρπαστική σειρά οθονών που σχετίζονται με απόπειρες διαφυγής από το Ανατολικό Βερολίνο πριν από το 1989.

Αποθηκεύει κοντά τις Κυριακές. Ακόμα και τα μεγάλα πολυκαταστήματα του Βερολίνου θα κλείσουν αργά το απόγευμα του Σαββάτου και δεν θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα. Τα καταστήματα των σιδηροδρομικών σταθμών παραμένουν γενικά ανοιχτά τα Σάββατα και τις Κυριακές, αλλά δεν θα σας αρέσουν πάντα οι τιμές τους. Υπάρχουν οκτώ Κυριακές εξαιρέσεις κατά τη διάρκεια του έτους και κανένας από αυτούς δεν συμβαίνει τον Ιούνιο-Αύγουστο.

Μάθετε μερικά γερμανικά. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση στη γερμανική γλώσσα σε μια εβδομάδα πριν από το ταξίδι σας. Αλλά είναι μια εξαιρετική ιδέα να μάθετε μερικές λέξεις-κλειδιά όπως "Sprechen Sie Englisch"; ή "Vielen dank!" Αυτές οι φράσεις στέλνουν ένα μήνυμα ότι είστε ευγενικοί και διπλωματικοί εάν δεν μιλάτε άπταιστα. Προσοχή: σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα δυτικά της Ευρώπης, πολλοί Βερολίνου έμαθαν ρωσικά και όχι αγγλικά ως τη δεύτερη γλώσσα τους. Αλλά υπάρχουν αρκετοί ομιλητές Αγγλικών, Γαλλικών και Ισπανικών, ειδικά σε περιοχές όπου οι τουρίστες τείνουν να συγκεντρώνονται. Οι Γερμανοί εκτιμούν συνήθως τις προσπάθειες να σέβονται τη γλώσσα τους, ανεξάρτητα από το πόσο άσχημη είναι η σφαγή τους! Υπάρχουν θέσεις όπου τα στοιχεία μενού της γερμανικής γλώσσας είναι φθηνότερα από την αγγλική έκδοση, οπότε δεν βλάπτει να μάθουν τα ονόματα ορισμένων ειδών διατροφής.

Σκεφτείτε να περάσετε μια μέρα ή δύο στην Πολωνία. Το Βερολίνο είναι μόνο μία ώρα με τρένο από τα πολωνικά σύνορα. Οι τιμές είναι γενικά φθηνές και υπάρχουν πολλές συναρπαστικές ανακαλύψεις που πρέπει να γίνουν. Η Βαρσοβία είναι περίπου έξι ώρες με το τρένο, αλλά πόλεις όπως το Szczecin ή το Poznań είναι πιο κοντά στο Βερολίνο και κάνουν ενδιαφέρουσες ημερήσιες εκδρομές.

Καλύτερο δωρεάν χώρο που δεν πρέπει να χάσετε: Eastside Gallery. Σχεδόν όλο το πρώην τείχος του Βερολίνου έχει κατεδαφιστεί, αλλά υπάρχει ένας τόπος που μπορείτε να πάτε για μια ιδέα για το πώς ήταν η ζωή στη διαιρεμένη πόλη. Εδώ θα βρείτε 1,3 χιλιόμετρα αδιατάρακτου τείχους του Βερολίνου. Περισσότεροι από 100 πίνακες που απεικονίζουν την αναζήτηση του ανθρώπου για ελευθερία καλύπτουν αυτό το τέντωμα. Αυτή είναι πιθανώς η μεγαλύτερη γκαλερί τέχνης υπαίθρου στον κόσμο! Βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον σταθμό Ostbahnhof, ο οποίος χρησίμευσε ως κύριος σιδηρόδρομος του Ανατολικού Βερολίνου.