Βαρσοβία το καλοκαίρι

Ταξιδιωτικές συμβουλές και προγραμματισμός για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο στην πολωνική πρωτεύουσα

Το καλοκαίρι στη Βαρσοβία προσφέρει το καλύτερο της πρωτεύουσας της Πολωνίας και αν σχεδιάζετε να ταξιδέψετε από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο, είστε σίγουροι ότι θα έχετε πολλά να κάνετε, να δείτε και να ζήσετε ενώ βρίσκεστε εκεί.

Καιρός στη Βαρσοβία

Τα καλοκαίρια της Βαρσοβίας είναι ζεστά και τα βράδια είναι άνετα. Αν σκοπεύετε να είστε έξω και για όλη την ημέρα, αντηλιακό είναι μια καλή ιδέα, και μια συμπαγής ομπρέλα που μπορείτε να πιέτα στην τσάντα σας θα έρθει επίσης σε πρακτικό.

Θυμηθείτε ότι η Βαρσοβία είναι μια βόρεια πόλη, ώστε να αντιμετωπίσετε μια ψύχρα στον αέρα, ειδικά τη νύχτα ή την αρχή και το τέλος της θερινής περιόδου.

Τι να Pack

Οι καλύτερες επιλογές ένδυσης για το καλοκαιρινό ταξίδι της Βαρσοβίας περιλαμβάνουν ελαφριά, άνετα ρούχα, ένα λεπτό πουλόβερ ή σακάκι για βραδιές και άνετα, αλλά όχι εντελώς περιστασιακά, παπούτσια για περπάτημα. Οι υπαίθριες συναυλίες, όπως οι συναυλίες πιάνου Chopin στο πάρκο Lazienki και αυτές στην αυλή του Royal Castle, θα σας δώσουν πολλές ευκαιρίες να γνωρίσετε τη μουσική κουλτούρα της Βαρσοβίας. Τα ρούχα και τα παπούτσια που είναι εξίσου κατάλληλα για τη φθορά κατά τη διάρκεια της ημέρας ή μια υπαίθρια βραδινή εκδήλωση θα σας εμποδίσουν να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας και να αλλάξετε για να ταιριάξετε την ευκαιρία. Σκεφτείτε τα παντελόνια, τα casual loafers ή τα clogs (όποια και αν βρίσκετε πιο άνετα walk-in), και τα πουκάμισα που αναπνέουν που μπορείτε να στρώσετε κάτω από μια άλλη κορυφή αν χρειαστεί.

Βαρσοβία Εκδηλώσεις

Τα ημερολόγια εκδηλώσεων Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου της Βαρσοβίας είναι γεμάτα με ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές δραστηριότητες και φεστιβάλ.

Το Juwenalia , το φεστιβάλ των μαθητών, συμβαίνει στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου. Το Wianki , το καλοκαιρινό φεστιβάλ ηλιοστάσιο, λαμβάνει χώρα στα μέσα Ιουλίου. Συναυλίες και παραστάσεις φιλοξενούνται σε διάφορους χώρους και οι επισκέπτες δεν θα έχουν έλλειψη διασκέδασης για να επιλέξουν από όταν ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τι να κάνετε στη Βαρσοβία το καλοκαίρι

Η Βαρσοβία είναι μια καταπράσινη πόλη και τα πάρκα και οι κήποι της προσφέρουν μια γαλήνια απόδραση από τον θόρυβο και τη δραστηριότητα του αστικού τοπίου.

Πάρτε ένα πικνίκ για να απολαύσετε κάτω από τα δέντρα ή απλά πηγαίνετε να κοιτάξετε σε ένα σιντριβάνι, οι άνθρωποι παρακολουθούν ή συλλέγουν τις σκέψεις σας.

Εάν η ζέστη είναι αφόρητη, απολαύστε την πρωτεύουσά σας μέσα σε ένα μουσείο ή πηγαίνετε να ψωνίσετε σε ένα από τα εμπορικά κέντρα της Βαρσοβίας. Μπορείτε επίσης να ψωνίσετε για αναμνηστικά και δώρα για να πάρετε σπίτι με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Ο καλός καιρός κάνει μια βόλτα στην πλατφόρμα προβολής του Παλάτι Πολιτισμού και Επιστημών μια επιλογή. Δείτε την πόλη από ψηλά και το εσωτερικό του ουρανοξύστη αυτού του σταλινικού χρόνου.

Κάντε μια περιήγηση στην παλιά πόλη της Βαρσοβίας, όπου διατηρείται η ιστορία της πόλης στα κτίρια και τις πλατείες της. Θα δείτε τα μνημεία, το Βασιλικό Κάστρο, το περίφημο άγαλμα της Συρενά της γοργόνας και τις παλιές οχυρώσεις της πόλης. Ενδιαφέρεστε για μια περιήγηση με σκάφος; Κατεβείτε στην όχθη του ποταμού για να εξερευνήσετε τις επιλογές σας για μια τεμπέρετη ώρα ή δύο στο νερό.

Το βράδυ, καθώς ο ήλιος δύει στη Βαρσοβία, μπορείτε να δειπνήσετε σε εξωτερικούς χώρους σε μια ιστορική πλατεία ή να απολαύσετε ζωντανή τζαζ σε ένα από τα σαλόνια της Βαρσοβίας. Θα ερωτευτείτε με πολωνικά φαγητά και ποτά. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το pierogi, την πολωνική μπύρα και την πολωνική βότκα!

Συμβουλές για επίσκεψη στη Βαρσοβία το καλοκαίρι

Εάν θέλετε να παραμείνετε στην περιοχή ή κοντά στην ιστορική συνοικία, είναι χρήσιμο να αρχίσετε να προγραμματίζετε το ταξίδι σας εκ των προτέρων.

Παρόλο που η Βαρσοβία είναι εκτεταμένη, τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι άμεσα διαθέσιμα και τα οπλίδια είναι πάντα μια επιλογή αν θέλετε πραγματικά να δείτε την πόλη - εξετάστε τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο κατά μήκος της βασιλικής διαδρομής για την καλύτερη πρόσβαση στα αξιοθέατα, τα πάρκα και το σιδηροδρομικό σταθμό, σχεδιάζετε να επισκεφθείτε άλλες πόλεις προορισμού κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στην Πολωνία.

Εναλλακτικές λύσεις για το καλοκαίρι της Βαρσοβίας

Η Βαρσοβία είναι μια απίστευτη πόλη για να επισκεφθείτε κάθε εποχή του χρόνου! Αν και ο Δεκέμβριος είναι κρύος, η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαρσοβίας και οι διακοσμήσεις των διακοπών φωτίζουν την Παλιά Πόλη με ευχαρίστηση από το γλέντι. Την άνοιξη, παραμένει ένας αετός στον αέρα, αλλά οι τουριστικοί αριθμοί είναι χαμηλοί και θα δείτε την πόλη να ξυπνάει μετά το μακρύ χειμώνα. Το φθινόπωρο το ταξίδι στη Βαρσοβία υπόσχεται μετριοπαθείς θερμοκρασίες, εποχιακά μενού εστιατορίων με φρέσκα πιάτα μανιταριών και εύκολη πρόσβαση σε σημαντικά αξιοθέατα.

Να βγούμε έξω και μακριά από τη Βαρσοβία

Το ταξίδι με τρένο είναι ένας βολικός τρόπος να ξεφύγετε από την Πολωνία. Εάν έχετε χρόνο, σκεφτείτε να επισκεφθείτε περισσότερες από μία πολωνικές πόλεις, ακόμα και αν χρησιμοποιείτε τη Βαρσοβία ως βάση. Ένα γρήγορο τρένο συνδέει τη Βαρσοβία με την Κρακοβία , μια πόλη που θα είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, γεμάτη από τη Βαρσοβία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στα βόρεια, μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή των τριών πόλεων του Γκντανσκ , της Γκντίν και του Σόποτ.