Χριστούγεννα στην Αλβανία

Η σχέση της Αλβανίας με τα Χριστούγεννα δεν είναι τόσο δυνατή όσο και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης , και η ιστορία και ο πολιτισμός είναι και οι δύο υπεύθυνοι γι 'αυτό το φαινόμενο. Φυσικά, η συνειδητοποίηση και το ενδιαφέρον για τα Χριστούγεννα αυξάνεται, δεδομένου του παγκόσμιου πεδίου των Χριστουγέννων. Αλλά οι αλβανοί στο εξωτερικό μπορεί να έχουν έναν δύσκολο χρόνο να συνηθίσουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με τον τρόπο που οι άνθρωποι στη Δύση συνηθίζουν να το γιορτάζουν.

Τα νέα της Πρωτοχρονιάς ήταν τα Χριστούγεννα

Το γεγονός είναι ότι οι Πρωτοχρονιάδες έμειναν για τα Χριστούγεννα στην Αλβανία εδώ και πολλά χρόνια.

Τα κομμουνιστικά καθεστώτα σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη απέσυραν την γιορτή των Χριστουγέννων και επικέντρωσαν την «Χριστουγεννιάτικη» ενέργεια του καθενός την Πρωτοχρονιά και την Πρωτοχρονιά. Για παράδειγμα, τα Χριστούγεννα σε χώρες όπως η Ουκρανία και η Ρωσία μπορεί να εξακολουθήσουν να είναι λιγότερο σημαντικά για ορισμένες οικογένειες από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς - ωστόσο, αυτές οι χώρες έχουν τα έθιμα των διακοπών που έχουν και συνεχίζουν να αναβιώνουν.

Το δέντρο της Πρωτοχρονιάς είναι χαρακτηριστικό για την Αλβανία, όπως και η παραχώρηση δώρων στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο Άγιος Βασίλης στην Αλβανία είναι ο Μπάμπατζης και ο Βίτιτ Τζι Ρι, ο Γέρος της Πρωτοχρονιάς. Οι οικογένειες συγκεντρώνονται αυτήν την ημέρα και τρώνε ένα μεγάλο γεύμα μαζί με πολλά παραδοσιακά τρόφιμα. Μπορούν επίσης να καθίσουν για να παρακολουθήσουν παραδοσιακά τηλεοπτικά προγράμματα. Την εβδομάδα πριν από την Πρωτοχρονιά, οι οικογένειες καθαρίζουν τα σπίτια τους για να προετοιμαστούν για αυτές τις διακοπές.

Ιστορία και Πολιτισμός

Η Αλβανία έχει τη μοναδική διάκριση της απαγόρευσης της θρησκείας. Σε άλλες χώρες, οι θρησκευτικές πρακτικές αποθαρρύνονταν, αλλά στην Αλβανία, ποινικοποιήθηκε στο βαθμό που οι αρχηγοί της εκκλησίας τιμωρήθηκαν αυστηρά.

Τα Χριστούγεννα ήταν ένα άλλο ατύχημα αυτής της πολιτικής, και ως αποτέλεσμα, ο εμπορικός των Χριστουγέννων δεν έχει αναλάβει και τις εβδομάδες πριν από τις διακοπές.

Με την Αλβανία να έχει μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό, τα Χριστούγεννα δεν γιορτάζονταν ευρέως ακόμη και πριν η θρησκεία τεθεί εκτός νόμου. Ενώ οι Καθολικοί και Ορθόδοξοι πληθυσμοί γιόρταζαν τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τα δικά τους έθιμα, τα Χριστούγεννα δεν είναι καθολικά παραθερισμένες διακοπές στην Αλβανία.

Ωστόσο, η 25η Δεκεμβρίου - η ονομασία Krishtlindjet - είναι αργία.

Χριστούγεννα Τελωνεία

Οι Αλβανοί λένε "Gēzuar Krishtlindjet!" Για να χαιρετίσουμε ο ένας τον άλλο τα Χριστούγεννα. Οι πιστοί και άλλοι που θέλουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μπορούν να παρακολουθήσουν μάζα των μεσάνυχτων την παραμονή των Χριστουγέννων. Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι συνήθως ένα χωρίς κρέας, που αποτελείται από ψάρι, λαχανικά και πιάτα φασολιών. Παρέχεται επίσης μπακλαβά. Ορισμένες οικογένειες μπορούν επίσης να δίνουν δώρα αυτήν την ημέρα.

Οι ξένοι στην Αλβανία απολαμβάνουν τις δικές τους παραδόσεις Χριστουγέννων. Οι αλλοδαποί που ζουν στην Αλβανία μπορούν να βάλουν ένα δέντρο για τα Χριστούγεννα, να έχουν άλλους για τα σπίτια τους για την ημέρα και να ψήνουν τα γλυκά που συνηθίζουν να έχουν για τις διακοπές. Παρόλο που τα Χριστούγεννα είναι πιο ήσυχη εποχή στην Αλβανία απ ​​'ό, τι στη Δύση, όσοι λαχταρούν τα φώτα και την εορταστική διάθεση που συνήθως προκαλούν τα Χριστούγεννα μπορούν να γεμίσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία των Τιράνων και η έκθεση πυροτεχνημάτων τη νύχτα βοηθούν να σηματοδοτήσει την ημέρα.