Το Grand Tour της Ευρώπης επανεξετάστηκε

Μια συντομότερη Μεγάλη Περιήγηση για τις Τουριστικές Διακοπές Σήμερα

"Οι νεαρές αγγλικές ελίτ του δέκατου έβδομου και του δέκατου όγδοου αιώνα πέρασαν συχνά δύο έως τέσσερα χρόνια ταξιδεύοντας στην Ευρώπη προσπαθώντας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να μάθουν για τη γλώσσα, την αρχιτεκτονική, τη γεωγραφία και τον πολιτισμό σε μια εμπειρία γνωστή ως Grand Tour" γράφει ο Matt Rosenberg το εξαιρετικό του άρθρο, Grand Tour of Europe.

Ενώ η όλη ιδέα του τριετούς Grand Tour ακούγεται ωραίο για μένα, δεν ταιριάζει καλά με το μέσο αφεντικό στον 21ο αιώνα.

Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η διεύρυνση των οριζόντων του ατόμου φαίνεται να είναι ένας στόχος που έχει χάσει τη σημασία του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Έτσι πού είναι εκείνο το άτομο που θα πάει στην Ευρώπη αυτές τις μέρες για να πάρει μια γεύση "της ηπείρου;" Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις προτάσεις μου για μια επίσκεψη της Ευρώπης για τον ταξιδιώτη που ταξιδεύει σήμερα.

Το αρχικό Grand Tour ξεκίνησε στο Λονδίνο και διέσχισε το κανάλι στο Παρίσι. Επισκέφτηκε μεγάλες πόλεις γιατί εκεί ήταν ο πολιτισμός. (Για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα τουριστικά ξενοδοχεία.) Η περιοδεία θα μεταφερθεί στη Ρώμη ή τη Βενετία, με παρεκκλήσεις προς τη Φλωρεντία και τις αρχαίες πόλεις Πομπηία ή Herculaneum. Οι δημόσιες συγκοινωνίες, όπως ήταν εκείνη την εποχή, χρησιμοποιήθηκαν.

Υπάρχουν λίγοι λόγοι να αποκλίνουν από αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές σήμερα. Αν έχετε μόνο έναν σύντομο χρόνο διακοπών, θα είστε πιο άνετοι να μείνετε σε ένα μόνο ξενοδοχείο για τρεις ή τέσσερις ημέρες και στη συνέχεια να μετακομίσετε κάθε μέρα. (Αναζητήστε την "μεγάλη περιήγηση" στο διαδίκτυο και θα δείτε τις προσφορές περιηγήσεων που επισκέπτονται μια μεγάλη πόλη κάθε μέρα.

Δεν μπορώ να φανταστώ τι ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες από τέτοιου είδους περιηγήσεις - άλλοι από τους μεγάλους ίλιγγος του ταξιδιού που εννοώ.)

Είναι αρκετό να κάνετε σε οποιαδήποτε από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης να ξοδέψετε τις δύο με τρεις εβδομάδες σε οποιαδήποτε από αυτές, εφ 'όσον ενδιαφέρεστε για μια ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων και θέλετε να εξερευνήσετε και να γιορτάσετε τις διαφορές μεταξύ των πολιτισμών.

Έτσι, ας βάσουμε το New Grand Tour στο παλαιότερο πλαίσιο και να το τροποποιήσουμε για τις σύγχρονες ταξιδιωτικές προτιμήσεις (και να επωφεληθούμε από τους ταχύτερους χρόνους ταξιδιού σήμερα). Χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτό εισιτήριο σαγόνι που θα μας επιτρέψει να εισέλθουμε στην Ευρώπη στο Λονδίνο και να αφήσουμε έξω της Ρώμης, θα πάρουμε αεροπλάνα ή τρένα για να φτάσουμε ανάμεσα στις πόλεις. (Δεν θέλετε πραγματικά ένα μέρος ενός αυτοκινήτου στο Λονδίνο, το Παρίσι ή τη Ρώμη και δεν μπορείτε να έχετε καν ένα στη Βενετία, οπότε μην το σκέφτεστε σε αυτό το σημείο - θα συζητήσουμε τον καλύτερο τρόπο προσθέστε ένα αυτοκίνητο στο γύρο στη σελίδα 2.)

Ας δούμε λοιπόν πώς λειτουργεί μια ατζέντα για την προαναφερθείσα περιοδεία (σύνδεσμοι πηγαίνουν στους χάρτες σχεδιασμού ταξιδιών και τα βασικά στοιχεία, αν υπάρχουν):

Αυτό είναι δύο εβδομάδες. Παρατηρήστε ότι στη διαδρομή δεν περιλαμβάνεται η Πομπηία. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να επισκεφθείτε την Πομπηία ως ημερήσιο ταξίδι από τη Ρώμη. Πρόκειται για μια μετρίως μακρά πορεία, με δύο ώρες στη Νάπολη και στη συνέχεια 35 λεπτά με το τρένο για το τρένο Circumvesuviana στην Πομπηία. Είναι ακόμη μικρότερη για το Herculaneum. ( Οδηγός Πομπηίας )

Μη διστάσετε να γυρίσετε τους προορισμούς και τις διάρκειες γύρω. Ίσως θα θελήσετε να εξαλείψετε το Λονδίνο, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ή μπορείτε να κάνετε το δρόμο σας μέσω της Γερμανίας αντί να περάσετε από τη Γαλλία στο δρόμο σας προς την Ιταλία.

Θα ήθελα να σκεφτώ μια άλλη πόλη της Τοσκάνης μεταξύ της Βενετίας και της Ρώμης, αν έπρεπε να ταξιδέψω τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, από τότε που η Φλωρεντία φαίνεται ότι ξεπέρασε τους τουρίστες εκείνη τη στιγμή. Επιλογή σου.

Και δεν χρειάζεται να πάρετε το τρένο. Η Ευρώπη είναι επί του παρόντος πλούσια σε φθηνές αεροπορικές εταιρείες που ταξιδεύουν μεταξύ των πόλεων αυτές τις μέρες. Για πληροφορίες σχετικά με αυτά τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και άλλες επιλογές μεταφοράς, δείτε τους συνδέσμους στο παρακάτω πλαίσιο συνδέσμων. Απλά θυμηθείτε ότι ο χρόνος που αποθηκεύετε συχνά θα καταναλωθεί από το αεροδρόμιο και από το αεροδρόμιο. Τα τρένα γενικά πέφτουν στο κέντρο των πόλεων.

Διαβάστε εάν έχετε περισσότερο χρόνο ή ψάχνετε να κάνετε μια περιήγηση με αυτοκίνητο στην ύπαιθρο για την Grand Tour.

Έχω τρεις εβδομάδες. Δώστε μου μερικές δυνατότητες επέκτασης Grand Tour με ή χωρίς αυτοκίνητο.

Πού μπορείτε να πάτε αν έχετε τρεις εβδομάδες και θέλετε να επεκτείνετε το ταξίδι σας από την ίδια βασική Grand Tour;

Άλλες πόλεις που είναι εύκολα προσβάσιμες κατά μήκος της διαδρομής (οι πόλεις σε παρένθεση είναι πόλεις όχι κατά μήκος της διαδρομής αλλά μέσα σε 5 ώρες τρένο):

Από το Λονδίνο

Από το Παρίσι

Από τη Βενετία

Από τη Φλωρεντία

Από τη Ρώμη

Τι μπορώ να κάνω με ένα αυτοκίνητο;

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για όσες ημέρες επιθυμείτε. Το Παρίσι είναι αρκετά εύκολο να περιηγηθείτε έξω (αποφύγετε τις ώρες αιχμής), γι 'αυτό θα συνιστούσα το αυτοκίνητο εκεί. Τα ιταλικά τρένα είναι φθηνότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη και οι γραμμές είναι αρκετά εκτεταμένες, επομένως ένα αυτοκίνητο θα είναι λιγότερο συμφέρουσα. Παρόλα αυτά, ένα αυτοκίνητο σας προσφέρει την υπόσχεση μιας εκδρομής στην ύπαιθρο που δεν μπορείτε πάντα να φτάσετε στο τρένο, όπως μια στάση στη χώρα κρασιού Chianti.

Άλλες επιλογές κατά μήκος του Grand Tour

Τα ξενοδοχεία προσφέρουν συχνά εκδρομές με εταιρείες που σας παραλαμβάνουν στο ξενοδοχείο.

Στο Παρίσι μπορείτε να περιηγηθείτε σε κάστρα του Λίγηρα ή να δοκιμάσετε κρασιά στην περιοχή της Σαμπάνης . Στη Ρώμη μπορείτε να επισκεφτείτε τη Villa d'este , την Πομπηία ή τη Βίλα του Αδριανού. Ελέγξτε στο γραφείο του ξενοδοχείου σας.