Οδηγός για τη Γενεύη Ελβετία Ταξίδι στην Ευρώπη

Επισκεφθείτε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας

Η Γενεύη βρίσκεται μεταξύ των Άλπεων και των βουνών Jura στην όχθη της λίμνης της Γενεύης στη δυτική πλευρά της Ελβετίας που συνορεύει με τη Γαλλία. Η Γενεύη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας μετά τη Ζυρίχη.

Να πάρει εκεί

Μπορείτε να φτάσετε στη Γενεύη αεροπορικώς, χρησιμοποιώντας το διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης Cointrin. Επειδή η Γενεύη βρίσκεται στα σύνορα με τη Γαλλία, ο κεντρικός σταθμός της, ο σιδηροδρομικός σταθμός Cornavin, συνδέεται με το ελβετικό σιδηροδρομικό δίκτυο SBB-CFF-FFS και το γαλλικό δίκτυο SNCF και τα τρένα TGV.

Η Γενεύη συνδέεται επίσης με την υπόλοιπη Ελβετία και τη Γαλλία μέσω του δρόμου διοδίων A1.

Μεταφορά αεροδρομίου στη Γενεύη

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Γενεύης απέχει 3 μίλια από το κέντρο της πόλης. Το τρένο σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης σε έξι λεπτά με αναχωρήσεις κάθε 15 λεπτά. Μπορείτε να κατεβάσετε χάρτες και σχέδια πρόσβασης από την ιστοσελίδα του αεροδρομίου. Η δωρεάν μεταφορά στη Γενεύη σας δείχνει πώς να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας με το τρένο από το αεροδρόμιο δωρεάν.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Γενεύης - Gare de Cornavin

Το Gare de Cornavin είναι πολύ κεντρικό στη Γενεύη, περίπου 400 μέτρα βόρεια της λίμνης. Αν φτάνετε σε ένα τρένο SNCF (Γαλλικά), θα φτάσετε στις πλατφόρμες 7 και 8 και θα πρέπει να περάσετε από τα γαλλικά και ελβετικά τελωνεία και τον έλεγχο διαβατηρίων πριν βγείτε από το σταθμό.

Γειτονιές στη Γενεύη για επίσκεψη

Το Carouge , 2χλμ. Νότια του κέντρου της πόλης, ονομαζόταν "Greenwich Village της Γενεύης" για τα χαμηλά σπίτια του, τα στούντιο καλλιτεχνών και τις καφετέριες σε ένα χώρο που αναπτύχθηκε στα τέλη του 1700, ο οποίος τότε ο βασιλιάς της Σαρδηνίας ως ανταγωνιστής συναλλαγών στη Γενεύη και καταφύγιο για καθολικούς.

Αξίζει μισή μέρα να περιπλανηθεί. Το Rive Gauche της Γενεύης σημαίνει ψώνια και τράπεζες, καθώς και θέα στο Mont Blanc από την προκυμαία. Η παλιά πόλη είναι εκεί που κατευθύνεστε προς την αγορά (Place du Bourg-de-Four), πλακόστρωτα δρομάκια και αυστηρά πέτρινα σπίτια.

Καιρός και κλίμα

Γενεύη είναι γενικά πολύ ευχάριστο το καλοκαίρι.

Περιμένετε λίγη βροχή εάν πάτε το φθινόπωρο. Για λεπτομερή ιστορικά κλιματικά διαγράμματα και τρέχοντα καιρικά βήματα, δείτε το Weather and Climate Travel της Γενεύης.

Τουριστικά Γραφεία και Χάρτες

Το κεντρικό γραφείο του τουρισμού βρίσκεται στο κεντρικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση 18 Rue du Mont-Blanc (Open Mon-Sat 9 π.μ.-6 μ.μ.) και μικρότερο στο Δήμο της Γενεύης, στο Pont de la Machine (Open Mon noon-6pm, Τρίτη-Παρασκευή 9 π.μ.-6 μ.μ., Σάβ 10 π.μ.-5 μ.μ.). Είτε το τουριστικό γραφείο μπορεί να σας δώσει έναν δωρεάν χάρτη και συμβουλές για το τι να δει και πού να κοιμηθεί.

Μπορείτε να κατεβάσετε διάφορους χάρτες της πόλης της Γενεύης σε μορφή PDF για εκτύπωση από τον Τουρισμό της Γενεύης.

Φωτογραφίες της Γενεύης

Για μια γεύση από τη Γενεύη, δείτε την Πινακοθήκη της Γενεύης .

Μέρη να μείνεις

Για μια λίστα με ξενοδοχεία με βαθμολογία χρήστη στη Γενεύη, δείτε: Ξενοδοχεία στη Γενεύη (κράτηση απευθείας). Αν προτιμάτε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι διακοπών, το HomeAway προσφέρει 15 ενοικιάσεις διακοπών (βιβλίο απευθείας) που μπορεί να θέλετε να κάνετε check out.

Κουζίνα

Η Γενεύη διαθέτει πολλά εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακή ελβετική κουζίνα καθώς και διεθνή φαγητά. Αναμείνετε να βρείτε τυπικά πιάτα τυριών όπως το fondue και raclette καθώς και πιάτα ψαριών λίμνης, καπνιστό λουκάνικο και μια ποικιλία από κατσαρόλες και σούπες.

Το Cafe du soleil (www.cafedusoleil.ch) είναι γνωστό για το fondue του.

Εκείνοι με προϋπολογισμό θα θέλουν να ελέγξουν έξω: Πέντε φτηνά τρώει στη Γενεύη .

Τουριστικά αξιοθέατα της Γενεύης

Θα θελήσετε να περιπλανηθείτε στην παλιά πόλη της Γενεύης ( vielle ville ) για μια ματιά στο τι ήταν η ζωή όπως στο 18ο αιώνα. Ενώ εκεί, θα θελήσετε να επισκεφτείτε τον καθεδρικό ναό του Saint-Pierre στην κορυφή του λόφου στην καρδιά της παλιάς πόλης της Γενεύης. Εδώ μπορείτε να κάνετε ένα υπόγειο ταξίδι μέσα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές για να δείτε υπολείμματα από τον 3ο αιώνα π.Χ. έως την εποχή της κατασκευής του σημερινού καθεδρικού ναού τον 12ο αιώνα.

Εάν βρίσκεστε στη Γενεύη στις αρχές Αυγούστου, δεν θα μπορείτε να χάσετε το The Fêtes de Genève (Φεστιβάλ της Γενεύης) στην προκυμαία, με "μουσική όλων των ειδών, κινητά αγάπη και τεχνικές επιπλέει στη λίμνη, θέατρα, funfairs, διασκεδαστές του δρόμου, πάγκοι που πωλούν τρόφιμα από όλο τον κόσμο και μια τεράστια οθόνη μουσικής πυροτεχνημάτων δίπλα στη λίμνη. "

Δεν μπορείτε να χάσετε το βασικό ορόσημο της Γενεύης, το Jet d'Eau (νερό-εκτόξευσης) εκπέμπει μια στήλη νερού ύψους 140 μέτρων πάνω από τη λίμνη της Γενεύης.

Εκτός από τον Αρχαιολογικό Χώρο του καθεδρικού ναού του Αγίου Πέτρου που αναφέρθηκε παραπάνω, είναι μερικά από τα πιο γνωστά μουσεία της Γενεύης:

Δείτε επίσης: Δωρεάν μουσεία στη Γενεύη .