Πεζοπορία στην Ελβετία

Η Ελβετία είναι τα πράγματα τα χειμωνιάτικα όνειρα.

Αλλά, η γη των αλπικών λιμνών, των παγετώνων και των μονοπατιών πεζοπορίας είναι μια χώρα των θαυμάτων για τους ταξιδιώτες καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Συγκεντρώσαμε μια ματιά στις δραστηριότητες για το επόμενο ταξίδι σας.

Η μεγάλη περιοδεία της Ελβετίας

Η Ελβετία Τουρισμός ξεκίνησε την Grand Tour της Ελβετίας. Είναι μια διαδρομή 1000 μιλίων για να εξερευνήσετε τα κορυφαία σημεία της Ελβετίας σε μία μόνο περιήγηση. Περιλαμβάνει πολλές ευκαιρίες αξιοθέατων, σας δίνει πρόσβαση σε εικονικά σημεία για εκδρομές κατά μήκος μιας διαδρομής και οδηγεί μέσα από τα πιο όμορφα μέρη της χώρας.

Μπορείτε να το κάνετε με όλες σχεδόν τις μορφές μεταφοράς (αυτοκίνητο, τρένο, μοτοσυκλέτα ή ποδήλατο) και όλα αυτά ή μόνο τμήματα. Ανεξάρτητα από το πώς προσαρμόζετε-κάνετε για τον εαυτό σας, θα είναι ένα καταπληκτικό ταξίδι.

Πεζοπορία στην Ελβετία

Ψάχνετε για μια δραστηριότητα που είναι οικονομικά προσιτή και φιλική προς το περιβάλλον;

Ανακαλύψτε την Ελβετία με τα πόδια, πάνω από 40.000 μίλια μονοπατιών πεζοπορίας που διασχίζουν όλες τις περιοχές της χώρας. Θα τα βρείτε στα βουνά, στην λοφώδη περιοχή Jura ή στο επίπεδο Mittelland. Απολαύστε την ειρήνη και την ηρεμία της φύσης χωρίς να διαταράσσετε την οικολογική ισορροπία. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι - συμπεριλαμβανομένων των νεότερων - εκτιμούν αυτό το είδος του οικοτουρισμού. Παρεμπιπτόντως, ο ομοσπονδιακός νόμος περί μονοπατιών και μονοπατιών πεζοπορίας παρέχει το νομικό πλαίσιο για τη διατήρηση του δικτύου διαδρομών πεζοπορίας. Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς παίρνουν ένα σε σχεδόν οποιαδήποτε τοποθεσία στην Ελβετία. Ο συνδυασμός των σιδηροδρομικών ταξιδιών με μια κρουαζιέρα σε μία από τις πολλές ελβετικές λίμνες είναι ιδιαίτερα ελκυστική και συνιστάται ιδιαίτερα.

Πεζοπορία κατά μήκος του Grand Tour

Το Grand Tour προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για πεζοπορία. Οι προορισμοί πεζοπορίας βρίσκονται ακριβώς στη διαδρομή του Grand Tour ή είναι προσβάσιμοι μετά από σύντομη διαδρομή. Κλασικά όπως το Creux du Van περιλαμβάνονται, καθώς και μέσα σε συμβουλές όπως το Wildmannlisloch στο Toggenburg.

Μονοπάτι Wildmannlisloch στο Toggenburg (Ανατολική Ελβετία)

Ξεκινήστε αυτή την πεζοπορία με μια βόλτα στο τελεφερίκ Holzkistenbahn από το Starkenbach στο Strichboden. Από εκεί, μπορείτε να κάνετε πεζοπορία δύο ώρες στο αλπικό μονοπάτι Toggenburg στο Alp Selamatt σε ένα μονοπάτι που σας κρατά κάτω από τις κορυφές Churfirsten με ζιγκ-ζαγκ. Κατά μήκος του δρόμου, περάσατε το Wildenmannlisloch και τα σπήλαια του προορίζονταν να εξερευνήσετε.

Val Piora στο Ticino

Μια γρήγορη βόλτα με το απότομο τελεφερίκ της Ευρώπης και μια σύντομη βόλτα από Leventina φέρνει έναν στον παράδεισο βουνού λίμνη του φυσικού καταφυγίου Alp Piora. το ψηλότερο βουνό στο Ticino.

Αρδευτικά κανάλια στο Nendaz (Vaud)

Στο καντόνι του Valais, θα βρείτε πολλά χιλιόμετρα μικρών αρδευτικών καναλιών (bisses στα γαλλικά, Suonen στα γερμανικά). Ειδικές, αιώνες τεχνικές οδηγούν το νερό μέσα από τάφρους και σωληνώσεις. Τα Suonen είναι θαυμάσια κατάλληλα για πεζοπορία και απολαμβάνουν μεγάλη δημοτικότητα. Το Nendaz διαθέτει ένα δίκτυο διαδρομών πεζοπορίας που εκτείνεται 70 μίλια κατά μήκος 8 καναλιών Suonen που είναι μοναδικό στην Ευρώπη.

Lavaux Vineyards (παγκόσμια κληρονομιά της Unesco) στην περιοχή της λίμνης της Γενεύης

Στα 800 εκτάρια, οι ανοιχτοί αμπελώνες του Lavaux αποτελούν το μεγαλύτερο κοντινό αμπελώνα της Ελβετίας με βεράντα μετά από βεράντα που προσφέρει υπέροχη θέα.

St-Saphorin, Dézaley, Epesses - ονόματα τα οποία κυλούν εύκολα από τη γλώσσα των οπαδών του εκλεκτού κρασιού. Και οι απόψεις των αμπελώνων Lavaux, που βρίσκονται πάνω από τη λίμνη της Γενεύης, αποτελούν το τέλειο σκηνικό για τους λάτρεις του κρασιού. Τα φυσικά, πολιτιστικά και γαστρονομικά αξιοθέατα αυτού του χώρου σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε.

Creux du Van στην περιοχή της λίμνης Neuchatel

Η φύση είναι το αστέρι στο Creux du Van απέναντι από τη λίμνη Neuchâtel. Εξερευνήστε εδώ και είναι πιθανό να συναντήσετε το ιβέξ, μεταξύ άλλων άγριας φύσης.

Via Sbrinz στην Κεντρική Ελβετία

Η διαδρομή Sbrinz πήρε το όνομά της από το διάσημο σκληρό τυρί από την κεντρική Ελβετία, το οποίο προήλθε από την κοιλάδα του Engelberg και μεταφέρθηκε και εμπορεύτηκε σε αυτή τη διαδρομή σε μεγάλες ποσότητες σε παλαιότερες εποχές.

Palazzi Vivaci στο Canton Graubuenden

Η διαδρομή Palazzi Vivaci (πολύχρωμα παλάτια) περιλαμβάνει τις ωραιότερες ιστορικές βίλες της Ελβετίας.

Αυτή η διαδρομή, η οποία ξεκινάει από το Soglio και διασχίζει το Canton Graubünden πριν φτάσει στο Val Müstair, περνάει πάνω από 100 ορεινές λίμνες, τέσσερα ορεινά περάσματα και άλλα χίλια βουνά.