Κορυφαία οικογενειακά αξιοθέατα - Σχεδιάστε την επίσκεψή σας στο Longleat

Οι αριστοκράτες, μια οικογενειακή διαμάχη, ένα υπέροχο σπίτι της Ελισαβετίας και τα λιοντάρια στην αυλή - γιατί δεν θα ήθελε κανείς να επισκεφτεί το Longleat;

Τον Σεπτέμβριο του 2015, το BBC ξεκίνησε την All Change στο Longleat. Είναι μια αποκαλυπτική οπίσθια όψη του τι συμβαίνει από τότε που ο λυπημένος λυπημένος Λόρδος Bath (Αλέξανδρος Thynn, 7ο Marquess of Bath) παρέδωσε τα επιχειρηματικά ηνία του ακίνητου Longleat στον πολύ λιγότερο ζωηρό γιο του και τον κληρονόμο, Viscount Weymouth.

Όλα είναι καλύτερα από μια σαπουνόπερα, καθώς ο Ceawlin (το Viscount, το όνομα του οποίου ονομάζεται Syoolin ) και η νέα σύζυγός του Emma αναλαμβάνουν τη θέση και αμέσως πέφτουν έξω με τον γέρο. Αν δεν είναι τώρα στις οθόνες της τηλεόρασής σας, είναι αναμφίβολα σύντομα.

Εν τω μεταξύ, η ζωή συνεχίζεται κανονικά για τους επισκέπτες του υπέροχου σπιτιού και του καταπληκτικού πάρκου σαφάρι. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να προγραμματίσετε μια επίσκεψη.

Πρώτα ένα κομμάτι φόντο Longleat
Το Longleat έχει φιλοξενήσει επισκέπτες από τα τέλη της δεκαετίας του 1940. Το σπίτι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της υψηλής Elizabethan αρχιτεκτονικής στην Αγγλία , ήταν το πρώτο αρχοντικό σπίτι που άνοιξε ποτέ στο κοινό σε εμπορική βάση. Κατά κάποιο τρόπο, ο Henry, ο 6ος Marquess, πατέρας της τρέχουσας Marquess of Bath, πρωτοστάτησε στο είδος τουρισμού των αρχοντικών σπιτιών ως πολλαπλά αξιοθέατα.

Το 1966, το Longleat άνοιξε το πρώτο Safari Park έξω από την Αφρική. Από τότε έχει δει εκατομμύρια, παγκοσμίως, μέσω της τηλεοπτικής σειράς BBC's Animal Park .

Σήμερα, το Longleat, που βρίσκεται μέσα σε 900 στρέμματα του διαμορφωμένου πάρκου Capability Brown και 8000 στρέμματα δασών, λίμνες και γεωργικές εκτάσεις, είναι γεμάτο με οικογενειακές δραστηριότητες και αξιοθέατα, όπως:

Longleat House

Ολοκληρώθηκε από το 1580, το Longleat ήταν ήδη ένα θαυμάσιο σπίτι όταν επισκέφθηκε η Βασίλισσα Ελισάβετ το 1574.

Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις αξιόλογες συλλογές μιας οικογένειας που έχουν φροντίσει το σπίτι για 14 γενιές, πάνω από 400 χρόνια. Μεταξύ των θησαυρών της είναι αριστουργήματα της Ιταλικής Αναγέννησης και επτά βιβλιοθήκες (μερικές από τις οποίες μπορούν να συμπεριληφθούν σε περιοδείες) γεμάτες με 40.000 βιβλία - τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή στην Ευρώπη.

Ένα από τα πιο καυτά αντικείμενα της οικογενειακής συλλογής είναι το αιματοβαμμένο γιλέκο που φορούσε ο βασιλιάς Κάρολος Ι κατά την εκτέλεση του. Μπορείτε να το δείτε στην μεγάλη αίθουσα.

Οι περιβόητες τοιχογραφίες και πορτρέτα που ζωγράφισε ο σημερινός Λόρδος Bath διακοσμούν τα ιδιωτικά διαμερίσματα και μπορούν να δουν τις πρωινές περιηγήσεις στο ισόγειο. Ένας λόγος για την οικογενειακή διαμάχη, όπως φαίνεται στο ντοκιμαντέρ του BBC, ήταν η απομάκρυνση της Viscount Weymouth μιας από τις τοιχογραφίες - η σύζυγός του είπε ότι μύριζε. Εννοούσε ότι μύριζαν το πετρέλαιο, αλλά ορισμένοι κριτικοί τέχνης είχαν την ίδια άποψη.

Πάρκο Safari Longleat

Όταν η Longleat άνοιξε για πρώτη φορά το πάρκο σαφάρι της στη δεκαετία του 1960, οι ντόπιοι ανησυχούν για τα λιοντάρια που περιπλανιούνται γύρω από την ύπαιθρο του Wiltshire. Δεν είναι ανησυχητική.

Ένα από τα αποκαλυπτικά αποσπάσματα της All Change στο Longleat ήταν το γεγονός ότι οι διαχειριστές ακινήτων ελέγχουν προσεκτικά τα τρία μίλια περιφράξεων γύρω από το πάρκο σαφάρι κάθε μέρα.

Δεν περιμένουν από τις μεγάλες γάτες να ξεδιπλώσουν. Αλλά αν ένα μεγάλο κλαδί πέσει τη νύχτα, θα μπορούσε να προσφέρει μια σκάλα για ένα λιοντάρι ή μια τίγρη για να αναρριχηθεί πάνω από ένα φράχτη.

Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν - εφ 'όσον μένουν ασφαλώς κλειδωμένοι στα αυτοκίνητά τους. Καθώς οδηγείτε, μπορείτε να περιμένετε κοντινές συναντήσεις με λύκους, καμηλοπάρδαλες , ρινόκερους, δύο υπερηφάνειες των διάσημων μαύρων λιονταριών Longleat και, αν είστε τυχεροί, οι ντροπαλοί τίγρεις της Σιβηρίας . Οι συμμορίες των μακελειών Rhesus που διαπράττουν όλα τα είδη χάος στα αυτοκίνητα που διέρχονται από τη ζούγκλα του χρήματος είναι πολύ δημοφιλή με τις οικογένειες. Και, αν κάνετε μια βόλτα με βάρκα στη λίμνη του πάρκου, μπορεί να εντοπίσετε τον Nico, τον γορίλα του Silverback του Longleat. Στα 55 (το 2016), είναι ένας από τους παλαιότερους γνωστούς Silverbacks και ένας χήρος. Ζει σε υπέροχη απομόνωση στο νησί του.

Εκτός από την έλξη ενός πάρκου, με περισσότερα από 100 είδη που βλέπουν, το Longleat διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στα διεθνή προγράμματα αναπαραγωγής, συντήρησης και διάσωσης.

Τον Αύγουστο του 2015, ένα σπάνιο κόκκινο panda γεννήθηκε στο πάρκο.

Longleat Essentials