"Η High Street" και η High Street Fashion

Εάν επισκέπτεστε τη Βρετανία για πρώτη φορά και αναρωτιέστε τι εννοούν οι ντόπιοι όταν σας κατευθύνουν στην "High Street", δεν είστε μόνοι. Η High Street είναι μία από αυτές τις φράσεις - και μέρη - που είναι τόσο μέρος της καθημερινής ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, που οι ντόπιοι σχεδόν ποτέ δεν αισθάνονται την ανάγκη να εξηγήσουν στους επισκέπτες και τους τουρίστες. Κατά την πρώτη επίσκεψή μου, χρειαζόμουν κάποια ασπιρίνη για ξαφνικό πονοκέφαλο και ζήτησα από τον ιδιοκτήτη του κρεβατιού μου και πρωινό, όπου θα μπορούσα να αγοράσω μερικά.

"Υπάρχει ένας χημικός στο δρόμο θα έχει κάποια, luv", είπε - μια κλασική απεικόνιση αυτού του παλιού είδε, δύο έθνη χωρίζεται από μια κοινή γλώσσα. Σύντομα έμαθα ότι ένας χημικός είναι αυτό που οι περισσότεροι Βρετανοί καλούν σε ένα φαρμακείο και ο δρόμος είναι εκεί όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα κύρια καταστήματα.

Τι υπάρχει σε ένα όνομα;

Οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν τον όρο " high street " όπως οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τη φράση Main Street . Ένας μεγάλος δρόμος είναι ο κύριος εμπορικός και εμπορικός δρόμος σε μια πόλη. Στις μεγάλες πόλεις, κάθε γειτονιά ή περιοχή θα έχει πιθανώς τον δικό της δρόμο. Σε ένα μικρό χωριό, ο δρόμος μπορεί να έχει κάτι παραπάνω από ένα γραμματοκιβώτιο, ένα κοινόχρηστο τηλέφωνο και ένα μικρό κατάστημα ψιλικατζίδων. Τουλάχιστον, ένας μεγάλος δρόμος έχει συνήθως μια παμπ.

Και μόνο για να σας συγχέουμε:

Τι είναι στην High Street;

Εάν ένα χωριό είναι αρκετά μεγάλο ώστε να έχει κάποια ψώνια (και πολλά ονόματα δεν είναι), το ελάχιστο που θα έχει είναι ένα newsagent / convenience store και μάλλον μια παμπ.

Στις μικρότερες περιοχές, το newsagent χρησιμεύει ως ταχυδρομείο και πωλεί ορισμένα βασικά είδη παντοπωλείου και άλλα φάρμακα. Το κατάστημα μπορεί να διαθέτει ΑΤΜ για μετρητά έκτακτης ανάγκης και πίνακα ανακοινώσεων όπου οι ντόπιοι αγοράζουν και πωλούν πράγματα και διαφημίζουν για βοήθεια.

Προχωρήστε σε μια κάπως μεγαλύτερη πόλη και θα βρείτε φαρμακείο φαρμακείου, κατάστημα τροφίμων ευκολίας και, ίσως, κατάστημα σιδηρουργίας / υλικού.

Μπορεί επίσης να βρείτε παλιομοδίτικα καταστήματα τροφίμων - οπωροπωλείο που πωλεί φρούτα και λαχανικά, παλιομοδίτικο κρεοπωλείο και αρτοποιείο. Τα καταστήματα ένδυσης, οι κτηματομεσίτες, τα καταστήματα με είδη δώρων, οι τράπεζες και τα καφενεία θα είναι όλα παρατάσσονται στον κεντρικό δρόμο.

Τι δεν υπάρχει στην High Street

Τα υψηλά ενοίκια είναι συνήθως τα υψηλότερα για τις επιχειρήσεις στην πόλη - έτσι είναι απίθανο να βρείτε μικρά, ιδιόρρυθμα καταστήματα για συλλεκτικά αντικείμενα. Πιθανότατα δεν θα υπάρχουν πολλά καταστήματα γρήγορου φαγητού - εκτός αν ανήκουν σε μεγάλες, εθνικές αλυσίδες.

Γιατί ονομάζεται High Street"

Είναι μόνο ένα από αυτά τα διακριτικά της γλώσσας, όπως χρησιμοποιείται μερικές φορές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι άνθρωποι λένε ότι ο δρόμος του βασιλιά, ο δρόμος Φούλαμ, ο δρόμος του Λονδίνου, ο Μ1 (αυτοκινητόδρομος). Αλλά δεν εφαρμόζουν τη λέξη "το" σε κάθε όνομα. Για έναν επισκέπτη, μπορεί να φανεί αρκετά τυχαίο, αλλά σύντομα θα το συνηθίσετε.

Μόδα στην High Street

Η υψηλή μόδα στο δρόμο περιγράφει το λιανικό στυλ μαζικής αγοράς - το είδος της ένδυσης που θα βρείτε στα καταστήματα της αλυσίδας. Η High Street μόδα μπορεί να γίνει με πολύ υψηλά πρότυπα και καλής ποιότητας υλικά, αλλά η υψηλή παραγωγή και πώληση του όγκου την καθιστούν μη αποκλειστική. Όσο μεγαλύτερη είναι η αιχμή και η κατεύθυνση ενός εμπόρου λιανικής πώλησης, τόσο πιο γρήγορα θα ερμηνεύσει τη μόδα σχεδιαστή για τον κεντρικό δρόμο .

Παραδόξως, η υψηλή μόδα δρόμου μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε - σε μεγάλα πολυκαταστήματα, σε εμπορικά κέντρα, σε αλυσίδες καταστημάτων και ανεξάρτητα τοπικά καταστήματα. Η φράση εφαρμόζεται στην κορυφή των γραμμών αγαθών και ενδυμάτων, ερμηνευτεί εκ νέου για αγοραστές που σκέφτονται περισσότερο τον προϋπολογισμό - όπου και αν βρίσκεστε.

Βραβευμένες High Streets

Τον Σεπτέμβριο του 2016, το Υπουργείο Κοινοτήτων και τοπικής αυτοδιοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε τους φιναλίστ σε διαγωνισμό High Street of the Year. Αρκετοί από τον μικρό κατάλογο ήταν μεταξύ των αγαπημένων μας. Στην κατηγορία City, το Norwich Castle / Arcade District και το Broadmead στο Μπρίστολ μπήκαν στον κατάλογο. Η περίφημη Pantiles στο Tunbridge Wells, Kent, ήταν στην λίστα "Local Parade" και το Falmouth επιλέχθηκε μεταξύ των παράκτιων κοινοτήτων. Μια νέα λίστα βραβευμένων High Streets ονομάζεται ετησίως.