Μέσα στο Shaky Knees, το franchise του Φεστιβάλ Μουσικής της Ατλάντα

Μόλις τρία χρόνια, το μουσικό φεστιβάλ Shaky Knees έχει γίνει ένα από τα πιο αναμενόμενα ετήσια γεγονότα της Ατλάντα, για να μην αναφέρουμε ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά φεστιβάλ του. Το πνευματικό τέχνασμα του μουσικού υποστηρικτή Tim Sweetwood, ο οποίος ξεκίνησε το φεστιβάλ το 2013, αυτό το τριήμερο φεστιβάλ έχει γίνει το φεστιβάλ μουσικής indie-rock της περιοχής χάρη σε μια γεμάτη μαρμελάδα σύνθεση διαφορετικών πράξεων που χαρακτηρίζουν τα πάντα από φρέσκα πρόσωπα Cong, Strand of Oaks και Speedy Ortiz) σε χάρτες που ταιριάζουν στο διάγραμμα (όπως οι The Strokes, Ryan Adams και The Lumineers).

Η ιστορία πίσω από τα ασταθή γόνατα

Στον πυρήνα του, ο Sweetwood είναι ένας αυτοκατασχημένος μουσικός δρυς - δείτε μόνο το κάλυμμα άλμπουμ My Morning Jacket που έχει τατουάζ στην πλάτη του για απόδειξη. Μετά από δέκα χρόνια προβολής των προβολών για τον κόμη και παρόμοιους χώρους στην Ατλάντα, η Sweetwood ήταν έτοιμη να πάρει το επιχειρηματικό άλμα στον κόσμο του φεστιβάλ. "Ήταν πολύτιμη εμπειρία λόγω των σχέσεων που είχα κάνει με πράκτορες, διευθυντές, ακόμη και τις ίδιες τις μπάντες", λέει ο Sweetwood, ο οποίος παραδέχεται ότι ήταν φίλοι με σχεδόν το 75% των συγκροτημάτων που έκαναν τον πρώτο χρόνο στο Shaky Γόνατα.

Μετά από δύο επιτυχημένα χρόνια που παράγουν Shaky Knees, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης προσέλευσης από μόλις 9.000 το 2013 σε ένα εκπληκτικό 66.000 το 2015, η Sweetwood αποφάσισε να επεκτείνει το σήμα της με το πρώτο φεστιβάλ Shaky Boots το 2015.

Το δίλημμα της μουσικής χώρας

"Οι μπότες ήρθαν, γιατί δεν υπήρξε άλλη χώρα που να γιορτάζει στη Γεωργία, και αυτό το είδος μαντέψει το μυαλό", λέει ο Sweetwood από την εισβολή του στο είδος.

"Ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη στη σύνθεση, τις μπάντες που υπήρχαν εκεί, το προϊόν που δόθηκε και οι άνθρωποι της δεξίωσης. Οικονομικά, απλά δεν έπληξε το σήμα ", παραδέχεται ο Sweetwood για τις Shaky Boots, η οποία βρίσκεται τώρα σε παύση. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Sweetwood λέει ότι η οικονομική πτώση του Shaky Boots οφείλεται, περισσότερο από οτιδήποτε, στην κουλτούρα του είδους μουσικής χώρας.

Σε αντίθεση με άλλα είδη, στους οποίους οι μουσικοί περιηγούνται σποραδικά και συνήθως με μικρές περιοχές, οι μουσικοί της χώρας επισκέπτονται ευρέως όλο το χρόνο. Αυτό δίνει στους ακροατές πολλές ευκαιρίες να πάρουν μια παράσταση από τη Miranda Lambert, για παράδειγμα, και μειώνει την αξία πρόταση ενός φεστιβάλ.

"Αυτός είναι ένας δείκτης για το τι κάνει η αγορά της χώρας γενικά. Υπήρξε μια χούφτα φεστιβάλ χωρών που ακυρώθηκαν φέτος και μια χούφτα που ξεκίνησε και ακυρώθηκε μέσα στο ίδιο έτος, οπότε πιστεύω ότι αυτό είναι περισσότερο από το κλίμα της χώρας σε αντίθεση με ένα κλίμα στη Γεωργία, εξηγεί ο Sweetwood. "Οι περισσότερες από αυτές τις χώρες [...] θέλουν να παίξουν όσες ημερομηνίες μπορούν να κάνουν το 2017 επειδή δεν πρόκειται να περιοδεύσουν το 2018 ... γι 'αυτό τραβούμε από ένα μικρότερο δημογραφικό για να βγάλουμε αυτούς τους φιλάθλους".

Όπως και κάθε επιχειρηματική προσπάθεια, η ανάπτυξη του Shaky franchise είναι σχετικά με τη λήψη κινδύνων, και ορισμένοι είναι υποχρεωμένοι να χτυπήσουν τη λάθος χορδή.

Χωρίς να ξεπεράσεις ένα κτύπημα

Ενώ οι μπότες μπορεί να μην έχουν ξεφύγει, οι ελπίδες είναι ότι το εναρκτήριο φεστιβάλ μουσικής Shaky Beats, το οποίο θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο μετά από Shaky Knees στην ίδια θέση, θα απευθύνει έκκληση στο καθιερωμένο ακροατήριο της Ατλάντα για τα EDM και τα φεστιβάλ hip-hop. Η ηλεκτρονική μουσική φέρνει μαζί της μια πιο ανταγωνιστική αγορά από ότι η χώρα ή indie-rock είδη χάρη σε εξαιρετικά δημοφιλή φεστιβάλ όπως Imagine Music Festival και TomorrowWorld.

"Είτε πρόκειται για Porter Robinson ή Major Lazer ή Floating Points - όλοι στο φεστιβάλ παίζουν πολύ ζωντανά", εξηγεί η έκκληση του Shaky Beats σε οπαδούς της κορεσμένης βιομηχανίας ηλεκτρονικών φεστιβάλ. "Δεν έχουμε πολλούς DJs εκεί που απλά αναμιγνύουν μερικά από τα δικά τους πράγματα. Υπάρχει πράγματι πολλά όργανα που εμπλέκονται και νομίζω ότι όταν φτάσουν εκείνοι οι άνθρωποι θα το δουν. "